Aktieåbning: Danske Bank bundprop i C25
Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
Penge Af
Vestas, DSV, Demant og Novo kæmper i den indledende danske aktiehandel onsdag morgen om toppen i C25, mens Danske Bank, Lundbeck og Mærsk-aktierne trækker indekset baglæns.

Den samlede bevægelse for C25 er fra handelsstart marginalt negativ med et minus på 0,1 pct. til 1133,80, efter at indekset tirsdag lukkede med et plus på 0,4 pct.

  Dermed følger det danske aktiemarked umiddelbart den negative impuls fra et amerikansk aktiemarked, der faldt tirsdag aften, og et asiatisk, der lå med trykkede kurser tidlig onsdag morgen.

Bevægelserne i såvel Demant (+0,8 pct.), DSV (+0,7 pct.) og Novo Nordisk (+0,7 pct.) samt for Mærsk (B: -1,0 pct.) og Lundbeck (-0,9 pct.) savner umiddelbar selskabsspecifik forklaring.

Men for Danske Bank, kan morgenens regnskaber fra de to svenske kolleger, Handelsbanken og Swedbank, spille ind.

UENS TAL FRA SVENSKE BANKER

Handelsbanken skuffer med sine renteindtægter i andet kvartal, hvor stærke gebyrer og en solid handelsindtægt dog reddede de samlede indtægter op over konsensus. Samtidig er omkostningerne lidt højere end ventet, hvilket betød en mindre skuffelse på bundlinjen.

Swedbank kom bedre end ventet af analytikerne gennem årets andet kvartal. Nettorenteindtægterne var på 6607 mio. svenske kr. mod ventede 6567 mio. svenske kr. ifølge Infront Data, og driftsoverskuddet blev på 6552 mio. svenske kr. mod et ventet overskud på 6106 mio. svenske kr. Banken oplyser i øvrigt, at den ændrer udbyttepolitik, så målet nu er at udbetale 50 pct. af overskuddet til aktionærerne mod tidligere 75 pct.
  Danske Bank, der åbner onsdagens aktiehandel med et fald på 1,7 pct. til 103,30 kr. og Nordea, der indleder med et minus på 2,2 pct. til 49,55 kr., offentliggør begge regnskaber for deres andet kvartal torsdag morgen. Der er dog taget en del af spændingen ud af regnskabet fra Danske Bank, der tidligere i juli nedjusterede forventningerne.

For Jyske Bank kan det have effekt, at Handelsbanken har sænket sit kursmål til 290 kr. fra 305 kr. Og for Sydbank har den svenske bank sænket sit kursmål til 115 kr. fra 130 kr. De to banker sætter onsdag fra med et fald på henholdsvis 0,4 pct. til 229,20 kr. og 1,4 pct. til 121,50 kr.

ORDRE TIL VESTAS

Vestas stiger 0,6 pct. til 592 kr. i den indledende handel. Selskabet oplyste tirsdag efter børslukketid, at det har fået en ordre på 415 megawatt (MW) til Saudi-Arabien. Vindmølleproducenten skal levere og installere 99 møller af typen V150-4.2. Ordren indeholder også en serviceaftale på 20 år.

  HSBC hæver desuden kursmålet for Vestas-aktien til 570 kr. fra 560 kr., og anbefalingen er fortsat "hold", viser data fra Bloomberg News.

For FLSmidth, der åbner uændret i 282,20 kr., kan det senere på dagen give bevægelse, at svenske Sandvik offentliggør sit regnskab for andet kvartal omkring middagstid. Selskabet opererer som FLSmidth inden for mineindustrien, men selskabets fokus ligger tidligere i værdikæden. Derfor mærker Sandvik ændringer i mineaktiviteterne hurtigere end FLSmidth.


Aktie: Danske Bank


Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan møde Rasmus Hougaard og mange andre inspirerende og vidende personer indenfor ledelse til Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Her får du gode råd til at styrke dine egne lederevner. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Sværere at forhandle pris: "Vi skal helt tilbage til starten af 2007 for at finde afslag, der er lige så lave som i dag"

Bombeskader på saudisk oliegigant ser værre ud end ventet: Kan holde olieprisen oppe

Storaktionær sælger ud i Zalando: Aktien bankes ned med 9 pct

Speas nærmer sig afvikling - venter udlodning af 950 kr pr aktie

I dag begynder en sag i den britiske Højesteret med store konsekvenser for brexit: Skal parlamentet tilbage på arbejde?

Aktiestatus: Demant i bund på it-problemer mens Novo sendes i top

Swedbank erkender alvorlige brister i hvidvaskkontrol: "Visse brister fremstår stadig"

Hollywood-leverandør rejser millioner hos Pandora-stiftere og robotmillionær: "Nu skal vi virkelig ud og indtage det globale marked"

Swedbank imødekommer bagmandspolitiet: Bryder hvidvaskundersøgers tavshedspligt