Aktieluk i Europa: Entusiasmen forduftede hen over eftermiddagen
Foto: Ritzau Scanpix
Penge Af
Hen på eftermiddagen fredag sivede entusiasmen ud af de europæiske aktiemarkeder, og ved lukningen var en stigning på 0,2 pct. for det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks midt på dagen reduceret til et marginalt plus på 0,04 pct.

Den generelle stemning var også fedag præget af udsigten til en lempelse af den amerikanske rente, mens bekymring for misstemning i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina trak i negativ retning.

På de store markeder udviklede de toneangivende indeks sig forskelligt. I Frankfurt faldt DAX-indekset 0,1 pct., FTSE 100-indekset i London faldt også 0,1 pct., mens CAC 40-indekset i Paris steg 0,4 pct.

Den schweiziske plastickoncern EMS Chemie steg 5,4 pct. efter rapportering af et halvårsregnskab med en stigning i driftsoverskuddet på 1,1 pct. til 316 mio. schweizerfranc og en forventning om, at hele året vil give et driftsoverskud, der mindst svarer til overskuddet sidste år.

Med i toppen var også den svenske bank SEB med en stigning på 4,9 pct. SEB tjente i andet kvartal 4,9 mia. svenske kr. mod et ventet overskud på på 4,6 mia. svenske kr.

Øverst lukkede den franske hotelkoncern Acoor, der ses som opkøbsmål for Blackstone. Aktien steg 5,4 pct.

Med i bunden faldt norske Storebrand 4 pct. efter et skuffende halvårsoverskud på 449 mio. norske kr., mens forventningen var et plus på 472 mio. norske kr.

De danske farver - eller kun den røde - var repræsenteret på listen over de mest faldende aktier i Europa med Demant, Novo Nordisk og Genmab, der faldt 2,3-5,0 pct.

/ritzau/FINANS





NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler



Forsiden lige nu


Usikkerhed skaber salgsboom for ældre skibe

Transportminister åbner for dansk flyafgift

Den amerikanske centralbank fastholder renten

Skal du have en firmabil? Så stiger din skat 3800 kr

Vismænd dropper analyse af dansk økonomi efter udflytning til Horsens: "Vi er gået lidt for meget på kompromis i de senere rapporter"

Analyse: Polack har en sidste chance i 2020

Nestlé sælger isforretning i USA: Vil skabe global leder i industrien

Markedet lukker: Genmab sank i rødt indeks

Vild kursudvikling på dansk aktie: Er steget 976 pct på syv måneder