Deutsche Bank får første hop i kursmål efter stor strategiplan
Foto: Andrew Kelly / Reuters / Ritzau Scanpix
Som de første hæver finanshuset UBS nu kursmål og anbefaling på Deutsche Bank-aktien, efter den tyske storbank har afsløret en omfattende strategiplan, der bl.a. betyder nedlæggelse af tusindvis af stillinger.

Det skriver CNBC.

UBS hæver sin anbefaling på Deutsche Bank-aktien fra "sælg" til "neutral" og løfter samtidig kursmålet fra 5,7 euro til 6,6 euro.

"Planen viser vilje og beslutsomhed i forhold til at ville ændre Deutsche Banks profil, og myndighederne på hjemmemarkedet vil være støttende, mener vi," skriver UBS i en analyse ifølge CNBC og mener, at der er en begrænset risiko for, at banken får hævet sine kapitalkrav.

 Fredag eftermiddag koster en Deutsche Bank-aktie 6,7 euro.

Den tyske storbank har besluttet at lukke sine globale aktieaktiviteter og vil samtidig skrue markant ned for sine aktiviteter som investeringsbank. Samtidig vil banken sænke omkostningerne med 25 pct., mens kerneindtægterne skal vokse med 10 pct. over de næste fire år.

Planen betyder bl.a., at 18.000 stillinger bliver nedlagt og allerede begyndte nedlæggelsen på Deutsche Banks kontorer i London, New York og Tokyo.

Ifølge Financial News og CNBC var der dog en mindre behagelig overraskelse, da en række chefer i bankens London-kontor fik besøg af et hold skræddere, der skulle tilpasse jakkesæt, på samme tid som de berørte ansatte blev sendt hjem.

Det har fået Deutsche Bank-topchef Christian Sewing til at give en reprimande.

"Det er respektløst, at nogen vil lade en skrædder komme på sådan en dag. Den opførsel stemmer på ingen måde overens med vores værdier," sagde Sewing ifølge CNBC i et interview med den tyske avis Handelsblatt torsdag.


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Billige aktier i banker er på konkurrenters indkøbsliste

Aktieåbning: Danske Bank er bundskraber efter sænket anbefaling

Butikker i oprør over ny antireklameplan

Midt i krise for pelsbranche: Formanden ekspanderer

Analyse: Vil USA manipulere med valutadomme?

Storbank varsler fyringer: Op mod 35.000 job kan forsvinde

Investor Live: Apple-nedjustering koster kursfald, nyt kursmål på Demant og hører dollarmedvinden snart op?

Billig euro skaber frygt for amerikansk valutakrig: "Tættere på end man tror"

Aktier: Apples salgsnedjustering trækker aktierne ned i Asien