Deutsche Bank får første hop i kursmål efter stor strategiplan
Foto: Andrew Kelly / Reuters / Ritzau Scanpix
Som de første hæver finanshuset UBS nu kursmål og anbefaling på Deutsche Bank-aktien, efter den tyske storbank har afsløret en omfattende strategiplan, der bl.a. betyder nedlæggelse af tusindvis af stillinger.

Det skriver CNBC.

UBS hæver sin anbefaling på Deutsche Bank-aktien fra "sælg" til "neutral" og løfter samtidig kursmålet fra 5,7 euro til 6,6 euro.

"Planen viser vilje og beslutsomhed i forhold til at ville ændre Deutsche Banks profil, og myndighederne på hjemmemarkedet vil være støttende, mener vi," skriver UBS i en analyse ifølge CNBC og mener, at der er en begrænset risiko for, at banken får hævet sine kapitalkrav.

 Fredag eftermiddag koster en Deutsche Bank-aktie 6,7 euro.

Den tyske storbank har besluttet at lukke sine globale aktieaktiviteter og vil samtidig skrue markant ned for sine aktiviteter som investeringsbank. Samtidig vil banken sænke omkostningerne med 25 pct., mens kerneindtægterne skal vokse med 10 pct. over de næste fire år.

Planen betyder bl.a., at 18.000 stillinger bliver nedlagt og allerede begyndte nedlæggelsen på Deutsche Banks kontorer i London, New York og Tokyo.

Ifølge Financial News og CNBC var der dog en mindre behagelig overraskelse, da en række chefer i bankens London-kontor fik besøg af et hold skræddere, der skulle tilpasse jakkesæt, på samme tid som de berørte ansatte blev sendt hjem.

Det har fået Deutsche Bank-topchef Christian Sewing til at give en reprimande.

"Det er respektløst, at nogen vil lade en skrædder komme på sådan en dag. Den opførsel stemmer på ingen måde overens med vores værdier," sagde Sewing ifølge CNBC i et interview med den tyske avis Handelsblatt torsdag.


Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Godsejere får kæmpe gevinst på cannabisaktie: "At det blev så mange gange pengene igen, det havde vi ikke regnet med"

Medier: Shah ikke den eneste i udbytteskandale

Brint-direktør starter igen nyt firma: Satser 48 mio kr

Ellemann-Jensen: Løkkes velfærdsløfte gælder ikke længere

Det skal huset koste i din landsdel: "I nogle kommuner er priserne nu så høje, at et afslag på 6 pct. nærmest svarer til en årsløn"

Flexelasing er blevet stuerent

Gode råd til at investere i ure: Bliv rigere med tiden

Medie: Ilse Jacobsen har taget ulovlige million-lån