Deutsche Bank får første hop i kursmål efter stor strategiplan
Foto: Andrew Kelly / Reuters / Ritzau Scanpix
Som de første hæver finanshuset UBS nu kursmål og anbefaling på Deutsche Bank-aktien, efter den tyske storbank har afsløret en omfattende strategiplan, der bl.a. betyder nedlæggelse af tusindvis af stillinger.

Det skriver CNBC.

UBS hæver sin anbefaling på Deutsche Bank-aktien fra "sælg" til "neutral" og løfter samtidig kursmålet fra 5,7 euro til 6,6 euro.

"Planen viser vilje og beslutsomhed i forhold til at ville ændre Deutsche Banks profil, og myndighederne på hjemmemarkedet vil være støttende, mener vi," skriver UBS i en analyse ifølge CNBC og mener, at der er en begrænset risiko for, at banken får hævet sine kapitalkrav.

 Fredag eftermiddag koster en Deutsche Bank-aktie 6,7 euro.

Den tyske storbank har besluttet at lukke sine globale aktieaktiviteter og vil samtidig skrue markant ned for sine aktiviteter som investeringsbank. Samtidig vil banken sænke omkostningerne med 25 pct., mens kerneindtægterne skal vokse med 10 pct. over de næste fire år.

Planen betyder bl.a., at 18.000 stillinger bliver nedlagt og allerede begyndte nedlæggelsen på Deutsche Banks kontorer i London, New York og Tokyo.

Ifølge Financial News og CNBC var der dog en mindre behagelig overraskelse, da en række chefer i bankens London-kontor fik besøg af et hold skræddere, der skulle tilpasse jakkesæt, på samme tid som de berørte ansatte blev sendt hjem.

Det har fået Deutsche Bank-topchef Christian Sewing til at give en reprimande.

"Det er respektløst, at nogen vil lade en skrædder komme på sådan en dag. Den opførsel stemmer på ingen måde overens med vores værdier," sagde Sewing ifølge CNBC i et interview med den tyske avis Handelsblatt torsdag.Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? I Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk forsøger vi at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen HER.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Bestyrelsesformand åbner for salg af kriseramte B&O: Lamperne begynder at blinke

Tilsyn: Lave renter ødelægger bankernes forretning

Simcorp opjusterer efter solid fremgang i andet kvartal

Aktieluk i USA: Blandet dag efter skuffende erhvervstillid - Boeing i top

Trump langer atter ud efter Federal Reserve

GN Hearing-topchef tror på langsigtet vækst i VA-kanal trods tilbagegang: "Vi står relativt stærkt"

Irma-topchefens karriereråd: Hav altid råd til at sige op, hvis din chef er elendig

Fed's høge flyver torsdag - vil ikke sænke renten

Ambu-chef bygger op, mens aktien rasler ned i værdi