Før markedet åbner: Novo-modvind evalueres i ellers positivt marked
Novo Nordisk er et af de selskaber, der kommer til at få fokus på det danske aktiemarked fredag.
Foto: PR
Penge Af
Trods en negativ udvikling for Københavns fondsbørs' største selskab, Novo Nordisk, er der umiddelbart lagt op til en positiv start på det danske aktiemarked fredag.

Investorerne ventes i mangel af bedre at ville læne sig op ad udviklingen på de globale aktiemarkeder, der generelt viser positive tegn fredag.

Dermed kan investorerne få lidt af torsdagens tab tilbage, hvor C25-indekset endte dagen med et fald på 0,3 pct. til indeks 1135,14.

Futures på både de ledende amerikanske aktieindeks og den tyske DAX-future peger mod nord med stigninger i S&P 500-futuren på 0,3 pct. og i den tyske future på 0,4 pct.

NOVO NORDISK I FOKUS

Torsdagens indeksfald kunne blandt andet tilskrives et fald til medicinalkæmpen Novo Nordisk. Og fredag kan Novo fortsat være i fokus.

  Flere nyhedsbureauer har skrevet, at den amerikanske regering har droppet et forslag, om at amerikanske sygekasser og forsikringsselskaber alligevel ikke skal sende de rabatter, de får hos medicinalselskaberne, videre til patienterne.

Til gengæld kan producenterne nu blive ramt af Trump-regeringens ønske om lavere medicinpriser, og det belastede medicinalgiganter som Pfizer og Merck på Wall Street med fald på 2,4 pct. og 4,5 pct., mens Novo Nordisks ADR'er faldt 3,0 pct. svarende til en slutkurs på 325 kr.

Torsdag faldt Novo Nordisk 2,4 pct. i København til 327 kr.

Et andet af børsens ikoniske selskaber, Bang og Olufsen, kan også komme i vælten efter torsdagens regnskab. Aktien steg blandt andet på topchef Henrik Clausens udtalelse om, at andet halvår 2019/20 vil være et vendepunkt for virksomheden, men ABG har efterfølgende sænket anbefalingen af aktien til "sælg" fra "hold", mens kursmålet skæres til 37 kr. fra 40 kr.

Bang og Olufsen steg 5,7 pct. til 46,20 kr.

ALK-Abelló har et forspring i forhold til sine konkurrenter på mindst ti år. Det vurderer selskabets topchef, Carsten Hellmann, i et interview med netavisen Finans.

ALK-Abelló lukkede torsdag med et plus på 0,3 pct. i 1529 kr.

Transportgiganten DSV har fået løftet kursmålet af Jefferies med knap 10 pct. til 750 kr. Finanshuset anbefaler fortsat "køb".

DSV dykkede 0,3 pct. i torsdagens handel til 633,20 kr.

Nordea kan blive udsat for lidt afsmittende effekt fra svenske SEB, der har fremlagt et bedre end ventet regnskab for andet kvartal.

Nordea lukkede torsdag i 49,87 kr. efter en stigning på 0,1 pct.

Carlsberg får et skulderklap af den canadiske storbank RBC, der har løftet kursmålet for bryggeriaktien til 1010 kr. fra 900 kr. RBC tror fortsat, at Carlsberg vil gøre det bedre end den generelle udvikling på markedet, da anbefalingen lyder på "outperform".

Carlsberg faldt torsdag 0,1 pct. til 912,40 kr.

Energikoncernen Ørsted har fået løftet kursmålet af det spanske finanshus Santander, der nu fastsætter et kursmål for energiaktien til 615 kr. mod det hidtidige 510 kr.

Med det nye kursmål lægger Santander sig tæt op ad det nuværende niveau for Ørsted-aktien, der torsdag lukkede i 614 kr. efter en stigning på 0,2 pct.

Anbefalingen fra det spanske lyder fortsat på "køb".

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Dagen derpå: Finanshuse sænker kursmål for Danske Bank efter regnskab

Iværksættere genbruger koncept og omsætter for 70 mio. kr.: "Det er ikke bare et lucky shot det her - vi har jo gjort det før"

Det skal du i weekenden

Negativ rente tvinger Nordea og Danske Bank til at sadle om: "Det er en udfordring, som gode banker er i stand til tackle"

Midt i nyt ebola-udbrud: Bavarians vaccine bliver muligvis ikke taget i brug

Aktieanalysechef: "Det her er endnu et tegn på det førerskab som Ørsted har"

Ørsted sejrer i stor udbudsrunde - foretrukket til havvindmøllepark i New York

Det sker i dag: Ørsted-konkurrent med regnskab

Dansk Erhverv: Færre nye selskaber skyldes IVS-død