Aktieluk i Europa: Norwegian styrtdykkede efter regnskab og topchef-exit
Foto: Rune Feldt Rasmussen / Ritzau Scanpix
Penge Af
Det norske luftfartsselskab Norwegian drattede på aktiemarkedet torsdag, hvor en ellers indledende overordnet positiv stemning på de europæiske aktiemarkeder forduftede i løbet af eftermiddagen.

Det tyske DAX-indeks faldt 0,3 pct., og det samme gjorde det britiske FTSE 100-indeks og det franske CAC 40-indeks. Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks gik samtidig 0,1 pct. tilbage.

Udsigterne til en rentesænkning fra den amerikanske centralbank på næste møde i slutningen af måneden, som chefen for banken, Jerome Powell, onsdag eftermiddag fik markederne til at tro på, var ellers med til at give aktierne momentum fra morgenstunden.

På selskabsfronten lagde den tyske producent af glas og plastikemballage Gerresheimer sig helt i toppen af det fælleseuropæiske indeks med en stigning på 13,6 pct.

Selskabet offentliggjorde torsdag morgen sit regnskab for andet kvartal, og det bød på resultater stort set på linje med det ventede.

Gerresheimer fortsætter med gradvist at accelerere væksten, og resultaterne for andet kvartal var en god nyhed efter to skuffende år, vurderer Volker Braun, der er analytiker hos Bankhaus Lampe, i en kommentar ifølge Bloomberg News.

Norwegian var hårdt ramt torsdag, hvor aktien sluttede med et fald på 12,6 pct. Det skete, efter at det norske luftfartsselskab torsdag morgen både offentliggjorde sit regnskab for andet kvartal og annoncerede et farvel til medstifter og administrerende direktør Bjørn Kjos.

Regnskabet, der viste en omsætning på 12,2 mia. norske kr. og et overskud på 82,8 mio. norske kr., blev nemlig det sidste med 72-årige Bjørn Kjos i spidsen, da han takker af fra dags dato efter at have været i Norwegian i 17 år.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Dagen derpå: Finanshuse sænker kursmål for Danske Bank efter regnskab

Iværksættere genbruger koncept og omsætter for 70 mio. kr.: "Det er ikke bare et lucky shot det her - vi har jo gjort det før"

Britisk finansminister: No deal-brexit vil skubbe Storbritannien i recession

Negativ rente tvinger Nordea og Danske Bank til at sadle om: "Det er en udfordring, som gode banker er i stand til tackle"

Midt i nyt ebola-udbrud: Bavarians vaccine bliver muligvis ikke taget i brug

Aktieanalysechef: "Det her er endnu et tegn på det førerskab som Ørsted har"

Ørsted sejrer i stor udbudsrunde - foretrukket til havvindmøllepark i New York

Det sker i dag: Ørsted-konkurrent med regnskab