Aktieåbning i USA: Snapchat springer frem i grønt marked
Foto: Lucas Jackson / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktiemarkeder kommer godt fra start torsdag, efter at kommentarer fra den amerikanske centralbankchef også onsdag var med til at give aktierne momentum.

S&P 500-indekset stiger 0,3 pct. til 3000,14. Hvis det niveau holder til lukketid, vil indekset have nået rekord. Nasdaq går desuden 0,1 pct. frem, og Dow Jones starter med et plus på 0,4 pct.

Chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, signalerede onsdag overfor Kongressen en rentenedsættelse på det kommende møde i Federal Reserve i juli.

I en tale til Kongressen sagde han, at den amerikanske økonomi fortsat ser solid ud på trods af bekymringerne for den globale vækst, der stadig lurer på grund af blandt andet handelskrigen.

Torsdag eftermiddag var en større end ventet fremgang i de amerikanske kerneforbrugerpriser i juni i første omgang med til at forstærke stigningerne i de ledende aktiefutures, men effekten blev kort efter dæmpet igen.

I juni steg kerneforbrugerpriserne, der fraregner fødevare- og energipriserne, 2,1 pct. på årsbasis. Til sammenligning havde analytikerne ventet en fremgang på 2,0 pct., viser data fra Bloomberg News.

SNAP STÅR TIL STIGNING FRA START

Snap Inc., der er selskabet bag billeddelingstjenesten Snapchat, stiger 3,7 pct. kort efter den amerikanske børsåbning torsdag.

Plusset kommer, efter at Bank of America har hævet kursmålet for aktien til 17 dollar fra 12 dollar. Årsagen til det højere kursmål er, at der er bedring i antallet af brugere på tjenesten.

- Vi fornemmer mere optimisme omkring Snaps innovation og mindre bekymring over brugertrends, skriver analytiker Justin Post ifølge Bloomberg News. Anbefalingen er fortsat "neutral".

Den tyske medicokoncern Fresenius Medical Care, der også er noteret på børsen i New York, har også en god dag på det amerikanske aktiemarked, hvor selskabets aktie starter med et plus på 3,8 pct.

Ifølge Bloomberg News oplyste selskabet sent onsdag, at den nationale plan for nyrebehandling i USA, som blev offentliggjort onsdag, er en positiv bekræftelse af Fresenius egen strategi.

Der er også fokus på medicoselskabet Agilent Technologies, efter at det torsdag er kommet frem, at koncernen har indgået en aftale om at købe selskabet Biotek Instruments for 1,17 mia. dollar. Det skriver Bloomberg News.

Agilent Technologies-aktien går 0,2 pct. frem.

Sygekassen Unitedhealth og livsforsikringsselskabet Cigna er nogle af de helt store vindere kort efter handelsstart i USA torsdag, hvor aktierne stiger henholdsvis 3,2 pct. og 13,1 pct.

Ifølge Bloomberg News har Det Hvide Hus trukket et forslag om at eliminere rabatter tilbage, og derfor vil det ikke være en del af regeringens sundhedsplan.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Dagen derpå: Finanshuse sænker kursmål for Danske Bank efter regnskab

Iværksættere genbruger koncept og omsætter for 70 mio. kr.: "Det er ikke bare et lucky shot det her - vi har jo gjort det før"

Britisk finansminister: No deal-brexit vil skubbe Storbritannien i recession

Negativ rente tvinger Nordea og Danske Bank til at sadle om: "Det er en udfordring, som gode banker er i stand til tackle"

Midt i nyt ebola-udbrud: Bavarians vaccine bliver muligvis ikke taget i brug

Aktieanalysechef: "Det her er endnu et tegn på det førerskab som Ørsted har"

Ørsted sejrer i stor udbudsrunde - foretrukket til havvindmøllepark i New York

Det sker i dag: Ørsted-konkurrent med regnskab