Penge Af
Bang & Olufsen brager frem på det danske aktiemarked torsdag, på trods af at elektronikproducenten fra morgenstunden præsenterede et årsregnskab, der som ventet vidnede om et hårdt år med store fald på både top- og bundlinjen.

Det danske aktiemarked er generelt præget af god stemning torsdag ved middagstid, hvor eliteindekset, C25, stiger 0,4 pct. til indeks 1143,49.

  Udsigterne til en rentesænkning fra den amerikanske centralbank på næste møde i slutningen af måneden, som chefen for banken, Jerome Powell, onsdag eftermiddag fik markederne til at tro på, giver aktierne momentum.

- Han afviste ikke en 50-punkts rentenedsættelse, og derfor forventer markedet nok nu en 25-punkts eller 50-punkts rentenedsættelse. Man kunne godt have frygtet, at arbejdsmarkedsrapporten havde sat et aftryk, og at man derfor ikke ville sætte renten ned. Så det sætter skub i markederne, siger Daniel Fabricius, der er børsmægler hos ABG Sundal Collier, og henviser til, at den amerikanske jobrapport fredag viste en overraskende stor stigning i antallet af job uden for landbruget.

B&O SPRINGER FREM TRODS HÅRDT ÅR

Bang & Olufsen leverede før åbningen et markant lavere årsresultat for 2018/19 end året forinden, men selskabet venter bedre resultater i indeværende år.

  B&O vurderer dog også, at der er usikkerhed, og det vælger derfor ikke at offentliggøre mere langsigtede mål, som selskabet ellers havde lovet markedet.

Regnskabsåret bød på hele tre nedjusteringer for Bang & Olusen, og derfor var de ringere resultater også ventet af markedet. Aktien stiger torsdag ved middagstid 7 pct. til 46,76 kr., men alligevel er den faldet omkring 47 pct. siden årsskiftet.

Ifølge Bloomberg News er kommentarer fra topchef Henrik Clausen med til at sende selskabets aktie op torsdag.

På en telekonference efter regnskabet fortalte han, at andet halvår af det indeværende regnskabsår 2019/20 vil blive et vendepunkt for virksomheden, i takt med at detailhandlen får ryddet ud i deres overskudslagre.

MAERSK DRILLING FØLGER OLIEPRISENS STIGNING

I C25-indekset går borerigselskabet Maersk Drilling, der går under navnet Drilling Company of 1972 på børsen, forrest med en stigning på 1,7 pct. til 501,50 kr.

  Stigningen kommer, i kølvandet af at olieprisen de seneste dage er steget fra omkring 64 dollar for en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, til over 67 dollar per tønde.

Borebranchen har været presset gennem flere år, siden et fald i olieprisen og en opbremsning i de store olieselskabers investeringslyst i 2014-2015 skabte mangel på arbejde for mange borerigge.

ÆNDRINGER TIL NOVOZYMES, ØRSTED OG TRYG

Det danske eliteindeks er også præget af et par kursmålsændringer torsdag. Novozymes har eksempelvis fået sænket anbefalingen til "sælg" fra "hold" af Nykredit, viser data fra Bloomberg News. Enzymaktien ligger uændret i 306,30 kr.

Ørsted har omvendt fået løftet sit kursmål hos britiske HSBC, der har skruet op til 680 kr. fra 580 kr. Den positive anbefaling "køb" gentages samtidig, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Aktien kæmper for at fastholde rekordniveauet fra onsdag, og aktien stiger torsdag 0,1 pct. til 613 kr.

Onsdag aften kom det desuden frem, at Ørsteds svenske konkurrent Vattenfall løb med sejren i et hollandsk udbud om at opføre havmølleparkerne Hollandse Kust Zuid 3&4, som den danske energikoncern også havde lagt billet ind på.

Tryg har også fået løftet kursmålet til 220 kr. fra 210 kr. af norske DNB, der gentager anbefalingen "hold". Forsikringsaktien er dog under teknisk pres torsdag, da der fragår 1,70 kr. i kvartalsudbytte. Selskabet leverede onsdag tal for andet kvartal.

Torsdag falder aktien 0,4 pct. - eller 0,80 kr. - til 219 kr.

SAS FALDER

SAS får opmærksomhed fra konkurrenten Norwegian, der torsdag morgen har aflagt regnskab for andet kvartal. Det viste en let skuffende drift, selv om toplinjen var på niveau med det ventede. Det oplyses i regnskabet blandt andet, at flyveforbuddet med Boeing 737 MAX-flyene vurderes at ville koste 700 mio. norske kr. i år.

SAS falder 2,1 pct. til 9,57 kr.

Aktie: Bang & Olufsen Holding


Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Iværksættere genbruger koncept og omsætter for 70 mio. kr.: "Det er ikke bare et lucky shot det her - vi har jo gjort det før"

Dagen derpå: Finanshuse sænker kursmål for Danske Bank efter regnskab

Britisk finansminister: No deal-brexit vil skubbe Storbritannien i recession

Negativ rente tvinger Nordea og Danske Bank til at sadle om: "Det er en udfordring, som gode banker er i stand til tackle"

Midt i nyt ebola-udbrud: Bavarians vaccine bliver muligvis ikke taget i brug

Aktieanalysechef: "Det her er endnu et tegn på det førerskab som Ørsted har"

Ørsted sejrer i stor udbudsrunde - foretrukket til havvindmøllepark i New York

Det sker i dag: Ørsted-konkurrent med regnskab