Før markedet åbner: B&O i fokus efter rødt regnskab i ellers ventet positivt marked
B&O-topchef Henrik Clausen har leveret et rødt regnskab uden langsigterde forventninger.
Foto: Bang & Olufsen/Free
Penge Af
Der er udsigt til positive aktiemarkeder torsdag.

Dog er det næppe positive toner, der vil ramme Bang & Olufsen-aktien. Selskabet har leveret et rødt regnskab, og samtidig vælger selskabet trods lovning om det modsatte ikke at offentliggøre nye langsigtede mål.

Udsigterne til en rentesænkning fra den amerikanske centralbank, som chefen for banken, Jerome Powell, onsdag eftermiddag fik markederne til at tro på, giver aktierne luft under vingerne.

Futures i Europa peger op. DAX-futuren stiger 0,4 pct., og amerikanske aktiefutures ligger med tilsvarende stigninger i handlen i Asien.

C25-indekset befandt sig en stor del af onsdagen i negativt terræn, men da Jerome Powell i løbet af eftermiddagen sendte et stærkt signal om mulig rentenedsættelse fra Federal Reserve, vendte de globale aktiemarkeder rundt.

C25-indekset lukkede 0,3 pct. højere i 1138,70.

Selskabsspecifikt er der ikke meget i sigte torsdag.

Bang & Olufsen har leveret et rødt årsresultat for 2018/19, men venter bedre resultater i indeværende år. Selskabet vurderer dog, at der er usikkerhed, og det vælger derfor ikke at offentliggøre mellemlange mål, som selskabet ellers havde lovet markedet.

Bang & Olufsen ser for det skæve regnskabsår 2019/2020 en encifret omsætningsvækst og en overskudsgrad, EBIT-margin, på over 2,1 pct., som var niveauet i regnskabsåret 2018/2019. I det afsluttede regnskabsår faldt omsætningen 13,6 pct.

Aktierne i Bang & Olufsen lukkede onsdag med et fald på 1,5 pct. i 43,72 kr. Siden aktiens seneste højdepunkt på knap 190 kr. i januar sidste år er det gået voldsomt ned ad bakke for det Struer-baserede selskab, der også flere gange har måttet nedjustere forventningerne.

Ørsted, der steg 1,9 pct. til 612,60 kr., kan fortsætte i rekordterritorium, som aktien har været i et par dage. Onsdag har aktien fået løftet sit kursmål hos britiske HSBC, der har skruet op til 680 kr. fra 580 kr. Den positive anbefaling "køb" gentages samtidig, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Tryg faldt onsdag fra rekordniveau efter at have leveret tal for andet kvartal. Forsikringsselskabet leverede ellers et ellers flot regnskab for andet kvartal. Aktien vurderes dog ifølge flere aktører dyrt prissat. Efter regnskabet har norske ABG Sandal Collier løftet sit kursmål for Tryg til 230 kr. fra 225 kr. og gentaget den neutrale anbefaling "hold". Der fragår et kvartalsudbytte på 1,70 kr. torsdag.

SAS får opmærksomhed fra konkurrenten Norwegian, der torsdag morgen har aflagt regnskab for andet kvartal. Det viste en let skuffende drift, selv om toplinjen var på niveau med det ventede. Det oplyses i regnskabet blandt andet, at flyveforbuddet med Boeing 737 MAX-flyene vurderes at ville koste 700 mio. norske kr. i år.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Dagen derpå: Finashuse sænker kursmål for Danske Bank efter regnskab

Iværksættere genbruger koncept og omsætter for 70 mio. kr.: "Det er ikke bare et lucky shot det her - vi har jo gjort det før"

Negativ rente tvinger Nordea og Danske Bank til at sadle om: "Det er en udfordring, som gode banker er i stand til tackle"

Midt i nyt ebola-udbrud: Bavarians vaccine bliver muligvis ikke taget i brug

Aktieanalysechef: "Det her er endnu et tegn på det førerskab som Ørsted har"

Ørsted sejrer i stor udbudsrunde - foretrukket til havvindmøllepark i New York

Det sker i dag: Ørsted-konkurrent med regnskab

Dansk Erhverv: Færre nye selskaber skyldes IVS-død

Aktier: Renteindikationer fra Fed sender markederne markant op i Asien