Før markedet åbner: Tryg leverer positivt regnskab til afventende marked
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Penge Af
Forsikringskoncernen Trygs regnskab for andet kvartal er dagens hovedbegivenhed på det danske aktiemarked onsdag. Og det var et positivt af slagsen.

Det er der også brug for, hvis aktiehandlerne skal have dagen til at gå op til meldinger fra USA, hvor centralbankchef Jerome Powell skal redegøre for Federal Reserves pengepolitiske vurdering over for Kongressen først på eftermiddagen.

Af samme årsag er udsvingene i futuresmarkedet kun af yderst begrænset karakter. Den tyske DAX-future stiger under 0,1 pct., mens de ledende amerikanske aktiefutures ligger blandet omend tæt på nulpunktet.

Tirsdag sluttede C25-indekset 0,5 pct. lavere i 1135,18 med stigninger til blot syv af indeksets aktier.

Tryg leverer lidt mere end ventet

Tryg kan onsdag morgen præstere et bedre andet kvartal end ventet blandt analytikerne. Forsikringskoncernens regnskab et nettoresultat på 782 mio. kr., hvor analytikerne havde regnet sig frem til et kvartalsoverskud på 758 mio. kr.

Selve forsikringsdriften gav et overskud på 979 mio. kr., hvilket er en forbedring fra 846 mio. kr. i samme periode sidste år, og combined ratio - et udtryk for erstatninger og omkostninger i forhold til præmieindtægter - landede på 82,1.

Samtidig spædede investeringerne resultatet op med 57 mio. kr., og samlet er koncernen godt på vej til at nå målsætningerne for 2020 for forsikringsteknisk resultat, egenkapitalforrentning, combined ratio og omkostningsprocent.

Tryg steg tirsdag 1,3 pct. til 224,00 kr.

Danske Bank har været i vælten - og ikke for det gode - de seneste dage. Mandagens nedjustering giver nu hak i kursmålene hos flere store finanshuse, idet Citigroup reducerer målet til 134 kr. fra 144 kr., og Goldman Sachs sænker kursmålet til 150 kr. fra 155 kr. Anbefalingen lyder fortsat på "neutral".

Danske Bank lukkede tirsdag i 101,50 kr. efter et kursdyk på 2,6 pct.

Goldman Sachs har også været ude med riven hos Nordea, der har fået sænket kursmålet til 61,17 kr. fra 61,83 kr. Også her fastholdes anbefalingen "neutral".

Nordea faldt tirsdag 1,6 pct. til 49,35 kr.

I det hele taget er bankernes kursmål under pres hos ABG Sundal Collier. Jyske Bank har fået justeret kursmålet af finanshuset, så det nu lyder på 225 kr. mod tidligere 235 kr., og Sydbank har fået reduceret kursmålet il 120 kr. fra 130 kr. Anbefalingen lyder i begge tilfælde på "sælg".

Jyske Bank faldt tirsdag 1,8 pct., og Sydbank droppede 2,7 pct. til slutkurser på henholdsvis 226,70 kr. og 124,50 kr.

Det schweiziske finanshus Credit Suisse har til gengæld et godt øje til GN, idet kursmålet er øget til 315 kr. fra 310 kr.

Problemramte Pandora nåede kun at få en lille måned med anbefalingen "hold" hos den svenske storbank SEB. Onsdag sænkes anbefalingen igen til "sælg". Kursmålet for aktien er dog uændret 235 kr., og den nedjusterede anbefaling kan derfor ses i sammenhæng med, at aktien på det seneste er steget fra 231,50 kr. til t tirsdagens slut på 254,80 kr. efter endagsstigning på 1,5 pct.

Ligeledes problemramte Bang & Olufsen aflægger torsdag regnskab for fjerde kvartal. Den seneste nedjustering vil der næppe blive ændret på, så der kan ses frem til et fald i omsætningen på omkring 10 pct.

Bang & Olufsen dykkede tirsdag 2,2 pct. til 44,38 kr.

Den Jyske Sparekasse har nedjusteret det resultatmæssige forventningsinterval til 2019 med 60 mio. kr. Det sker på grund af større nedskrivninger i andet kvartal end tidligere ventet.

Sparekassen venter nu et resultat før skat for 2019 på 140-160 mio. kr. mod tidligere 200-220 mio. kr., svarende til en reduktion på 60 mio. kr.

Den Jyske Sparekasse steg tirsdag 1,7 pct. til 78,30 kr.

/ritzau/FINANS

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? I Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk forsøger vi at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen HER.Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Bestyrelsesformand åbner for salg af kriseramte B&O: Lamperne begynder at blinke

Tilsyn: Lave renter ødelægger bankernes forretning

Simcorp opjusterer efter solid fremgang i andet kvartal

Aktieluk i USA: Blandet dag efter skuffende erhvervstillid - Boeing i top

Trump langer atter ud efter Federal Reserve

GN Hearing-topchef tror på langsigtet vækst i VA-kanal trods tilbagegang: "Vi står relativt stærkt"

Irma-topchefens karriereråd: Hav altid råd til at sige op, hvis din chef er elendig

Fed's høge flyver torsdag - vil ikke sænke renten

Ambu-chef bygger op, mens aktien rasler ned i værdi