Før markedet åbner: Tryg leverer positivt regnskab til afventende marked
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Penge Af
Forsikringskoncernen Trygs regnskab for andet kvartal er dagens hovedbegivenhed på det danske aktiemarked onsdag. Og det var et positivt af slagsen.

Det er der også brug for, hvis aktiehandlerne skal have dagen til at gå op til meldinger fra USA, hvor centralbankchef Jerome Powell skal redegøre for Federal Reserves pengepolitiske vurdering over for Kongressen først på eftermiddagen.

Af samme årsag er udsvingene i futuresmarkedet kun af yderst begrænset karakter. Den tyske DAX-future stiger under 0,1 pct., mens de ledende amerikanske aktiefutures ligger blandet omend tæt på nulpunktet.

Tirsdag sluttede C25-indekset 0,5 pct. lavere i 1135,18 med stigninger til blot syv af indeksets aktier.

Tryg leverer lidt mere end ventet

Tryg kan onsdag morgen præstere et bedre andet kvartal end ventet blandt analytikerne. Forsikringskoncernens regnskab et nettoresultat på 782 mio. kr., hvor analytikerne havde regnet sig frem til et kvartalsoverskud på 758 mio. kr.

Selve forsikringsdriften gav et overskud på 979 mio. kr., hvilket er en forbedring fra 846 mio. kr. i samme periode sidste år, og combined ratio - et udtryk for erstatninger og omkostninger i forhold til præmieindtægter - landede på 82,1.

Samtidig spædede investeringerne resultatet op med 57 mio. kr., og samlet er koncernen godt på vej til at nå målsætningerne for 2020 for forsikringsteknisk resultat, egenkapitalforrentning, combined ratio og omkostningsprocent.

Tryg steg tirsdag 1,3 pct. til 224,00 kr.

Danske Bank har været i vælten - og ikke for det gode - de seneste dage. Mandagens nedjustering giver nu hak i kursmålene hos flere store finanshuse, idet Citigroup reducerer målet til 134 kr. fra 144 kr., og Goldman Sachs sænker kursmålet til 150 kr. fra 155 kr. Anbefalingen lyder fortsat på "neutral".

Danske Bank lukkede tirsdag i 101,50 kr. efter et kursdyk på 2,6 pct.

Goldman Sachs har også været ude med riven hos Nordea, der har fået sænket kursmålet til 61,17 kr. fra 61,83 kr. Også her fastholdes anbefalingen "neutral".

Nordea faldt tirsdag 1,6 pct. til 49,35 kr.

I det hele taget er bankernes kursmål under pres hos ABG Sundal Collier. Jyske Bank har fået justeret kursmålet af finanshuset, så det nu lyder på 225 kr. mod tidligere 235 kr., og Sydbank har fået reduceret kursmålet il 120 kr. fra 130 kr. Anbefalingen lyder i begge tilfælde på "sælg".

Jyske Bank faldt tirsdag 1,8 pct., og Sydbank droppede 2,7 pct. til slutkurser på henholdsvis 226,70 kr. og 124,50 kr.

Det schweiziske finanshus Credit Suisse har til gengæld et godt øje til GN, idet kursmålet er øget til 315 kr. fra 310 kr.

Problemramte Pandora nåede kun at få en lille måned med anbefalingen "hold" hos den svenske storbank SEB. Onsdag sænkes anbefalingen igen til "sælg". Kursmålet for aktien er dog uændret 235 kr., og den nedjusterede anbefaling kan derfor ses i sammenhæng med, at aktien på det seneste er steget fra 231,50 kr. til t tirsdagens slut på 254,80 kr. efter endagsstigning på 1,5 pct.

Ligeledes problemramte Bang & Olufsen aflægger torsdag regnskab for fjerde kvartal. Den seneste nedjustering vil der næppe blive ændret på, så der kan ses frem til et fald i omsætningen på omkring 10 pct.

Bang & Olufsen dykkede tirsdag 2,2 pct. til 44,38 kr.

Den Jyske Sparekasse har nedjusteret det resultatmæssige forventningsinterval til 2019 med 60 mio. kr. Det sker på grund af større nedskrivninger i andet kvartal end tidligere ventet.

Sparekassen venter nu et resultat før skat for 2019 på 140-160 mio. kr. mod tidligere 200-220 mio. kr., svarende til en reduktion på 60 mio. kr.

Den Jyske Sparekasse steg tirsdag 1,7 pct. til 78,30 kr.

/ritzau/FINANS

Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerGode klima-idéer søges: Støttepulje øges til 500 mio kr.

Annoncørbetalt
indhold af Energistyrelsen

Forsiden lige nu


Steen Bocian: Topmøde i Davos handlede om klima, klima, klima og Trump

Nyt it-system skaber lønkaos for 24.000 ansatte i forsvaret: "Det er et kæmpe problem"

Udforsk de bedste vandhuller i Sydamerikas fodboldglade by

Medie: Saudiarabisk fond kan være på vej til at købe fodboldklub i Premier League

Medie: Efter brexit vil verdens største banker have 34,5 mia. kr i rabat – om året

Mænd, sved og tårer: Nyhedschefens dagbog fra digtialt detox-retreat i Jordans ørken

Overlæge maner til virusro: Ingen smittespredning i andre lande

Hongkong aflyser nytårsfejringer under alvorligt virusudbrud: Det er en nødsituation