Aktietendens: Ørsted kan gå mod rød strøm efter løftet anbefaling
Ørsteds administrerende direktør, Henrik Poulsen (tv), kan glæde sig over en løftet anbefaling hos amerikanske Goldman Sachs.
Foto: Ørsted/Free
Penge Af
Energiselskabet Ørsted kan komme til at gå mod strømmen på det danske aktiemarked mandag morgen, hvor der generelt er lagt op til mindre kursfald.

I Asien er der over en bred kam kursfald efter små stigninger fredag. Siden faldt de amerikanske aktier dog efter overraskende stærke jobtal for juni, der mindskede markedets håb om en markant rentesænkning fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, ved mødet i slutningen af juli.

Også i Europa nåede aktierne at falde efter tallene, men mandag ser nedturen ud til at fortsætte. Futures i både USA og Europa peger i hvert fald nedad - for det tyske DAX-indeks med 0,4 pct.

For Ørsted kan mandagen dog godt ende med at blive positiv, efter at amerikanske Goldman Sachs har løftet sin anbefaling af aktien til "køb" fra "neutral" og skruet kursmålet op til 700 kr. fra 525 kr.

Det svarer til et kurspotentiale på 18,2 pct. fra fredagens lukkekurs på 592,40 kr., der blev en realitet efter et fald på 1,4 pct. over dagen.

Mærsk i modsatte grøft


Lige omvendt er det gået for Mærsk-aktierne hos Goldman Sachs, der her har sænket anbefalingen til "neutral" fra "køb" og sænket kursmålet til 9000 kr. fra 9200 kr.

Mærsks B-aktie sluttede fredag 1,5 pct. lavere i 7958 kr.

For Danske Bank og Nordea er der også analysenyt fremme mandag, hvor britiske Barclays har sænket kursmålene for begge aktier.

For Danske Bank er kursmålet reduceret til 148 kr. fra 161 kr., mens Nordeas kursmål er sænket til 52,25 kr. fra 54,51 kr.

Danske Bank har stadig anbefalingen "overvægt" i Barclays' bøger, mens anbefalingen af Nordea stadig er "ligevægt".

Fredag steg aktien i Danske Bank 1,4 pct. til 104,45 kr., mens Nordea-aktien lukkede 1,8 pct. højere i 50,68 kr.

Svenske Handelsbanken har i øvrigt kigget forsikringsselskabet Tryg efter i sømmene inden regnskabet for andet kvartal onsdag

Det har medført et løftet kursmål til 220 kr. fra 193 kr. Anbefalingen er fortsat i neutralt terræn på "hold", fremgår det af data fra Bloomberg News.

Tryg-aktien sluttede fredag i 219 kr. efter et fald på 0,2 pct.

ISS har fået nyheder fra Frankrig

Investorer med hang til aktier i serviceselskabet ISS kan mandag skæve til Frankrig, hvor rivalen Sodexo har afleveret salgstal for sit tredje kvartal af 2018/19.

Set over de første ni måneder af regnskabsåret havde selskabet en organisk vækst på 3,5 pct., men i sidste kvartal af regnskabsåret ventes væksten at køle af.

Samlet set venter Sodexo nemlig en organisk vækst på 3 pct. for hele året, hvilket dog er i toppen af forventningsintervallet fra selskabet selv.

ISS-aktien faldt fredag med 1,3 pct. til 192,50 kr.

/ritzau/FINANS

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Mægler efter sag om snyd med fremvisninger: "Det står klart for mig nu, at jeg havde svigtet min arv"

Udenrigsminister: Vi har stemmer nok til brexit-aftale

Kongen af Køge er stjerne i aktiespillet: Jeg handler de samme aktier privat

Kendt tv-mægler skal give Danbolig-forretninger ny start efter skandalesag

Magiker har tryllet en forretning ud af det blå: "Det er lidt en barndomsdrøm"

Festlige Toyota Supra spejler japansk åndsliv

Boris Johnson har sendt to breve – men EU har formentlig ikke travlt med at forlænge brexitfristen

"Lad mig få Meryl Streep, sagde jeg til producenterne, og de kiggede undrende på mig"

Britisk minister slår fast: Storbritannien forlader EU 31. oktober