Aktieåbning i USA: Åbner i plus med drikkevarerselskab i fin form
Foto: Brendan Smialowski / AFP / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier åbner fredag afventende, men i plus.

Markederne ligger afventende op til topmødet natten lørdag dansk tid mellem præsident Donald Trump og hans kinesiske modstykke Xi Jinping.

Nasdaq stiger 0,3 pct. til 7994,69. S&P 500-indekset følger efter med en stigning på 0,4 pct. til 2935,08 og Dow Jones stiger 0,3 pct. til 26.597,44.

CONSTELLATION BRANDS I TOPFORM EFTER TAL

Der er positivt fokus på Constellation Brands, der tjener sine penge på øl, vin og spiritus og råder over mærker som Corona-øl og Svedka-vodka.

Selskabet overraskede inden markedets åbning fredag positivt med sit regnskab for det forskudte første kvartal 2019/20.

Selskabet opjusterede forventningerne til indtjeningen per aktie med 15 cent til nu 8,65-8,95 dollar for hele året. Overskuddet per aktie i kvartalet blev 2,21 dollar mod ventet ifølge Bloomberg 2,05 dollar. Omsætningen kom ind på 2,1 mia. dollar mod ventet 2,07 mia. dollar.

Aktien stiger 4,6 pct. i 197,31 dollar.

APPLE MISTEDE CHEFDESIGNER

Apples legendariske chefdesigner, Jony Ive, forlader selskabet efter 27 år. Det oplyste selskabet torsdag. Torsdag var aktien uændret, mens den fredag falder med 0,5 pct. til 198,82 dollar.

Den 52-årige Ive var central i udviklingen af flere af Apple s største succeser i tæt samarbejde med Steve Jobs, den afdøde medstifter af Apple. Deriblandt i udviklingen af iPhone, der er blevet omtalt som det måske mest succesfulde forbrugerprodukt nogensinde.

- Jony er enestående i designverdenen, og hans rolle i Apples genrejsning kan ikke overvurderes. Fra 1998's banebrydende iMac til iPhone, siger Apples koncernchef Tim Cook ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Apple understreger, at koncernen vil være blandt kunderne i Jony Ives nye firma, men trods det reagerer aktiemarkedet negativt på nyheden, og sender aktiekursen ned.

BOEING PÅVIRKET AF NYT 737-PROBLEM

Det kan tage op til tre måneder, før den amerikanske flyproducent Boeing har løst det seneste problem med 737 Max-flyene. Det pressede aktien 3 pct. ned torsdag, og fredag falder aktien med yderlig 0,2 pct. til 363,18 dollar i de første handler.

De nye problemer blev opdaget af de amerikanske luftfartsmyndigheder, da piloter via simulationstest fandt endnu en potentiel fejl i en computerchip.

Boeings bedst sælgende flytype har været sat på landjorden siden marts, efter at flytypen var styrtet ned to gange på fem måneder.

NIKE HOLDER SKANSEN EFTER TAL

Den amerikanske producent af sportstøj- og udstyr Nike stiger 1,2 pct. til 84,56 dollar trods et svagt skuffende regnskab.

Selskabet leverede torsdag efter børstid tal for fjerde kvartal, der ramte forbi skiven i forhold til, hvad analytikerne havde ventet, at den ordinære indtjening i fjerde kvartal ville lande på.

Nikes regnskab viser et ordinært resultat per aktie på 62 cent, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 66 cent. Modsat var omsætningen på 10,2 mia. dollar mod ventede 10,16 mia. dollar.

Væksten i Kina i kvartalet var 16 pct. højere end for et år siden. Og samlet solgte sportsgiganten for 1,7 mia. dollar her mod ventede 1,62 mia. dollar. Også i Nordamerika voksede omsætningen - her med 7,5 pct. i fjerde kvartal i forhold til for et år siden og var på 4,17 mia. dollar mod ventede 4,09 dollar.

I Europa var salget på 2,46 mia. dollar mod spåede 2,48 mia. dollar, og samlet faldt salget med 0,4 pct.

På bundlinjen endte overskuddet før skat på 1,24 mia. dollar mod ventede 1,28 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerNeurogastronomi er på vej ind på arbejdspladsen

Annoncørbetalt
indhold af Kokkenes Køkken

Forsiden lige nu


Henrik Lind og Lego-familie satser formue i ny milliardfond

EU-præsident anbefaler en udskydelse af brexit - intet behov for topmøde

Flertal i det britiske parlament stemmer for Boris Johnsons brexitaftale - men afviser hans stramme tidsplan

Nordisk tv-fusion til milliarder

Afstemning i det britiske Underhus ca. klokken 20: Er der for første gang et flertal for en brexitaftale?

Simon Emil Ammitzbøll-Bille forlader Liberal Alliance: "Elastikken holdt ikke længere så at sige"

Mindre kursfald på andendagen for Tevas milliardforlig

LA-leder begræder partiprofils farvel: Kan ikke se uenigheden

Radio24syv taber udbud om at drive DAB-radio