Strateg: Ser amerikanske aktier give europæiske baghjul
Foto: Staff / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Der er i det aktuelle markedsmiljø bedre afkastmuligheder i amerikanske aktier end i de europæiske.

Det vurderer investeringsstrateg i Industriens Pension Christian Blaabjerg, som blandt andet hæfter sig ved nogle svage nøgletal fra Europa.

- Vi har gennem noget tid set en lind strøm af bekymrende vækstdata fra flere af Europas store økonomier, herunder Tyskland. De tyske PMI'er over indkøbschefernes syn på aktiviteten viser, at Europas største økonomi reelt er i produktionsmæssig recession, siger Christian Blaabjerg.

Han ser samtidig et "bekymrende politisk billede i dele af Europa" i forhold til at få løst til de strukturelle udfordringer, der er knyttet til europæisk vækst. Det gælder blandt andet i Tyskland, der efter hans vurdering aktuelt står lidt handlingslammet og venter på Merkels afløser.

Dertil kommer, at den indekstunge europæiske finanssektor er under pres, ligesom Blaabjerg generelt vurderer, at det kan blive sværere for europæiske virksomheder at indfri de høje indtjeningsforventninger til andet halvår og næste år, end det kan for de amerikanske.

- Selv om værdiansættelsen er lavere i Europa end i USA, føler jeg mig pt. mere komfortabel ved en større eksponering mod USA. I USA ser vi fortsat en stærk indenlandsk efterspørgsel, selvom produktionsdata også er begyndt at bøje af, siger Christian Blaabjerg.

Han noterer sig, at centralbankerne i både USA og Europa har signaleret, at de er klar til at holde hånden under aktiemarkederne, hvis det bliver nødvendigt.

- Der er tale om væsentlige meldinger fra både Federal Reserve og ECB, der tæller tungt på positivsiden. Men sammenholdt med det aktuelle makroøkonomiske miljø er der bedst muligheder i amerikanske aktier, vurderer Christian Blaabjerg.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Dagen derpå: Finashuse sænker kursmål for Danske Bank efter regnskab

Iværksættere genbruger koncept og omsætter for 70 mio. kr.: "Det er ikke bare et lucky shot det her - vi har jo gjort det før"

Negativ rente tvinger Nordea og Danske Bank til at sadle om: "Det er en udfordring, som gode banker er i stand til tackle"

Midt i nyt ebola-udbrud: Bavarians vaccine bliver muligvis ikke taget i brug

Aktieanalysechef: "Det her er endnu et tegn på det førerskab som Ørsted har"

Ørsted sejrer i stor udbudsrunde - foretrukket til havvindmøllepark i New York

Det sker i dag: Ørsted-konkurrent med regnskab

Dansk Erhverv: Færre nye selskaber skyldes IVS-død

Aktier: Renteindikationer fra Fed sender markederne markant op i Asien