Aktier i Europa: Aktivistfond trækker britisk selskab op i grønt marked
Foto: PR
Penge Af
De europæiske aktiemarkeder har vendt indledende fald til stigninger torsdag ved middagstid, hvor stort set samtlige ledende aktieindeks på tværs af Europa går frem.

Det danske eliteindeks, C25, er en af de eneste undtagelser med et fald på 0,3 pct. I Tyskland stiger DAX-indekset omvendt 0,6 pct., det franske CAC 40-indeks går frem med 0,2 pct., ligesom det britiske FTSE 100-indeks ligger 0,3 pct. højere ved middagstid. Den gode stemning i Europa er med til at løfte det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med 0,3 pct.

Britiske Ferguson er et af de selskaber, der klarer sig bedst i det fælleseuropæiske indeks, hvor aktien stiger 6,5 pct. Tidligere på dagen lå aktien op mod 11 pct. højere, og det er den største stigning i mere end ni år for producenten af vaske- og vvs-artikler.

Den store optimisme følger, i kølvandet af at den aktivistiske investor Trian Fund Management har købt 6 pct. af aktierne i selskabet. Aktivistfonden har oplyst, at den vil presse ledelsen til at forbedre udbyttet, skriver Bloomberg News.

Investorerne jubler også over det seneste regnskab fra den britiske emballagevirksomhed DS Smith, der stiger 5,2 pct. på børsen i London torsdag ved middagstid.

Omsætningen og den ordinære driftsindtjening ramte dog lidt under skiven i årsregnskabet, der blev offentliggjort torsdag morgen, i forhold til analytikernes forventninger. Der var dog flere andre positive punkter i regnskabet.

Ifølge Citigroup var det foreslåede udbytte højere end ventet, ligesom et opjusteret mål også er med til sende aktien op i torsdagens handel.

Det tyske kobberselskab Aurubis har en knap så god torsdag, hvor aktien dykker med 6,9 pct. på børsen i Frankfurt.

Onsdag efter børslukketid advarede selskabet om, at det nuværende økonomiske klima kommer til at belaste selskabets regnskab for tredje kvartal og hele regnskabsåret 2018/19.

Desuden har selskabets bestyrelse besluttet at frigøre den administrerende direktør, Jürgen Schachler, fra sine forpligtelser med øjeblikkelig virkning - efter at han ellers stod til at blive afløst på posten ved udgangen af måneden, når hans kontrakt udløb.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


De Radikale bliver væk fra forhandlinger om klima

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"

Bankerne revser vismænd: Boligejerne betaler langt højere skatter, end vismændene har regnet sig frem til

Nets-formand forsvarer udskældt aktieprogram: En realistisk gevinst er kun 3,7 milliarder

Pandora-topchef ser ikke grund til at lave store ændringer i antallet af smykkeforhandlere

Aktieluk i Europa: Små udsving op til ny renteprognose fra USA

Rentegyser i USA i aften: Powell under kæmpe pres for rentehug

De Radikale øjner ambitiøs klimaaftale i forhandlingerne