Aktiestatus: Mærsk forsøger at hanke op i C25 - Pandora trækker ned
Foto: Christian Liliendahl / Ritzau Scanpix
Penge Af
Mærsk-aktierne fastholder førerpositionen i det danske eliteindeks torsdag ved middagstid, hvor smykkeselskabet Pandora omvendt må nøjes med en placering helt i bunden.

Aktiemarkedet er præget af en lidt forsigtig stemning torsdag, hvor der ikke er meget nyt at handle på for investorerne. Eliteindekset, C25, ligger ved middagstid 0,1 pct. lavere i indeks 1137,03.

"Det er meget begrænset med selskabsspecifikt nyt. Så det er en stille og rolig dag, hvor vi venter på kapitalmarkedsdage, der begynder i næste uge," siger Nikolaj Holmsgaard, der er ansvarlig for aktiehandel hos ABG Sundal Collier.

Blandt eliteaktierne er der fremgang i 12 af de 25 aktier, og i toppen ligger Mærsk B med et plus på 1,5 pct. til 7296 kr., efter at det tyske finanshus Berenberg har valgt at hæve anbefalingen af aktien til "køb" fra "hold".

"Stabiliserende fragtrater og lavere brændstofudgifter kan hjælpe med at forbedre rentabiliteten hurtigere end ventet og ændre aktiekursen de kommende måneder. Derfor hæver vi anbefalingen til "køb" med et nyt kursmål på 8700 kr., som indikerer en "upside" på 21 pct.," lyder det i en analyse fra finanshuset.

Pandora dumper ned i bunden af C25

Smykkekoncernen Pandora er omvendt tynget af et sænket kursmål fra Jyske Bank, der nu ser en kurs på 260 kr. mod tidligere 300 kr. for aktien. Anbefalingen "hold" gentages, viser data fra Bloomberg News.

Selv om det nye kursmål var en spids højere end Pandora-aktiens lukkekurs onsdag, falder aktien alligevel 2,3 pct. til 226,30 kr. torsdag.

"Aktien er forholdsvist volatil, når vi kigger på de store danske aktier. Der skal ikke meget til for at rykke på en aktie som den," siger Nikolaj Holmsgaard fra ABG Sundal Collier.

I forhold til FLSmidth er der en historie fremme om, at det indiske selskab Adani Group, der er kunde hos den danske ingeniørkoncern, har fået godkendt et kulprojekt i Australien, som åbner op for en ny mineregion i landet. Det skriver Bloomberg News.

Selskabet har siden 2010 forsøgt at få godkendelse til minedrift i området Galilee Basin i det østlige Australien, og FLS har tidligere fortalt til Ritzau Finans, at selskabet løbende har været i dialog med Adani om projektet.

FLSmidth stiger 0,1 pct. til 271,70 kr. ved middagstid.

Carlsberg satte kursrekord onsdag

Carlsberg får omtale i Børsen, som har sat fokus på selskabets udvikling på det danske hjemmemarked, hvor der er fremgang at spore, efter at nylanceringer og specialøl sammen med en varm sommer har understøttet udviklingen.

Bryggerikoncernens aktie satte onsdag kursrekord med 908 kr. efter en stigning på 1,7 pct. I onsdagens handel nød aktien godt af, at franske Société Générale løftede kursmålet for aktien med 200 kr. til 1050 kr.

Torsdag ligger aktien stort set uændret i 908,20 kr.

Uden for C25 falder NPinvestor med 19,2 pct. til 3,5 kr. Selskabet nedjusterede onsdag aften sin indtjeningsprognose for 2019 og regner nu med et negativt resultat før skat i intervallet 6-7 mio. kr. mod tidligere et minus før skat på 3-4 mio. kr.

Meldingen kommer, samtidig med at selskabet varsler en kapitalforhøjelse på op mod 12,6 mio. kr., ligesom NPInvestor skifter sin certified advisor ud. Aktien har haft et omtumlet liv, siden den blev børsnoteret i 2018 til kurs 17.

/ritzau/FINANS


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Analyse: Investorer får kun lidt hjælp fra Powell - Federal Reserve dybt splittet om fremtiden

Morgenbriefing: Traditionelt TV i frit fald, store it-firmaer taber omsætning til det offentlige

Gevinst på 50 mia hvis folk i job arbejder mere

Asien: Bløde meldinger fra Fed sender markederne i grønt

Fed fastholder rente - men der er delte meninger om resten af 2019

Morten Østergaard: Man løber ikke om hjørner med os

Analytikere forventer snarlige rentenedsættelser efter nyt fra Fed

Bavarian Nordic påbegynder fase 3-forsøg med frysetørret koppevaccine