Analytiker: Ingen tegn på bedring for Pandora i andet kvartal - sænker kursmål
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Penge Af
Jyske Bank ser ingen tegn på, at andet kvartal har budt på bedring for Pandora, og banken har derfor sænket sit kursmål for smykkeaktien til 260 kr. fra 300 kr.

"Vores opdaterede tal på antallet af google-søgninger på Pandora-charms viser et fald på 13 pct. og 7 pct. i april og maj måned, hvilket bekræfter vores antagelse om, at der ikke er tegn på nogen mærkbar bedring i like-for-like væksten i andet kvartal."

"Dette understøttes også af udmeldingerne fra Tiffany og Signet i sidste uge, hvor en yderligere nedgang i kundetrafikken tvang selskaberne til at nedjustere forventningerne til helåret," skriver analytiker Janne Vincent Kjær i en analyse.

Udviklingen er ifølge analytikeren bekymrende, selv om Pandora selv har indikeret, at der ikke var bedring at spore i april. Janne Vincent Kjær estimerer, at væksten i de butikker, der har været åbne i mere end et år, ligger under selskabets forventning, der lyder på en høj negativ encifret vækst.

Pandoras aktiekurs er faldet mere end 70 pct. fra toppen, der blev nået i 2016, hvilket umiddelbart gør prissætningen attraktiv i Janne Vincent Kjærs bog. Hun frygter dog, at markedet for charms er mættet.

"Dette forstærkes af, at væksten på mange af de modne markeder, herunder Italien, Storbritannien, Frankrig og Tyskland, viser en kraftigt nedadgående trend. Vi kan derfor ikke udelukke, at salget af charms skal halveres over de næste fem år."

"Vi noterer os dog, at aktien selv i tilfælde af en halvering i charms-salget handler på en EV/EBITDA på 8,8-9,2x, hvilket er på niveau med det historiske gennemsnit (9,5x). Der er således meget negativt indregnet i aktien, men aktien ser ikke billig ud i tilfælde af en halvering i salget af charms," vurderer analytikeren.

Jyske Bank fastholder sin anbefaling om et "hold" af aktien, der torsdag formiddag dykker 1,1 pct. til 228,90 kr.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Gevinst på 50 mia hvis folk i job arbejder mere

Asien: Bløde meldinger fra Fed sender markederne i grønt

Morgenbriefing: Traditionelt TV i frit fald, store it-firmaer taber omsætning til det offentlige

Fed fastholder rente - men der er delte meninger om resten af 2019

Morten Østergaard: Man løber ikke om hjørner med os

Analytikere forventer snarlige rentenedsættelser efter nyt fra Fed

Bavarian Nordic påbegynder fase 3-forsøg med frysetørret koppevaccine

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"