Tysk storbank: Mærsk-aktien er blevet for billig - anbefaler nu "køb"
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Penge Af
En kombination af frygt for de globale vækstudsigter og lave fragtrater har siden april været med til at skære tæt på 20 pct. af Mærsk-aktiens værdi. Det har presset aktien ned i en kurs, som ifølge Berenberg er for lav, og det tyske finanshus anbefaler derfor nu et "køb" af aktien mod tidligere "hold".

"Stabiliserende fragtrater og lavere brændstofudgifter kan hjælpe med at forbedre rentabiliteten hurtigere end ventet og ændre aktiekursen de kommende måneder. Derfor hæver vi anbefalingen til "køb" med et nyt kursmål på 8700 kr., som indikerer en "upside" på 21 pct.," lyder det i en analyse fra finanshuset.

Ifølge data fra Bloomberg News har Berenberg haft en "hold"-anbefaling af Mærsk-aktien siden 23. marts sidste år. Før det havde finanshuset anbefalingen "sælg", hvilket ligeledes var anbefalingen, da det i slutningen af oktober forrige år indledte dækning af Mærsk.

Baggrunden for den løftede anbefaling er blandt andet, at Berenberg vurderer, at en stor del af risikoen for løftede toldsatser som følge af handelskonflikten mellem USA og Kina efterhånden er indregnet i aktiekursen, efter at tvisten har stået på i mere end et år.

"Der er sågar et par tegn på, at tingene ikke forringes yderligere. Ethvert tegn på, at USA og Kina rykker tættere på en form for løsning, vil være positivt for Mærsk," vurderer det tyske finanshus.

Fragtraterne er derudover ved at stramme op på vej ind i højsæsonen, ligesom at billigere brændstof - kombineret med forbedret bunker-effektivitet - kan betyde, at de totale brændstofudgifter kan falde mere end ventet i de kommende kvartaler.

"Det understøtter indtjeningen resten af året og øger chancen for, at forventningen til årets driftsresultat (EBITDA) kan blive opjusteret i andet halvår. Vi har løftet vores forventning til helårets EBITDA-resultat til 5,7 mia. dollar fra 5,4 mia. dollar mod markedskonsensus på 5,5 mia. dollar," skriver Berenberg.

Berenberg havde tidligere et kursmål på 8400 kr. for Mærsk-aktien, der onsdag lukkede 1,7 pct. lavere i 7190 kr. Siden 1. april har B-aktien mistet 17,9 pct. af sin værdi.

/ritzau/FINANS

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Sammenbrud: EU-ledere opgiver at nå et kompromis i denne uge - udsætter aftale om nyt syvårigt budget

Ingen ny udenlandsk arbejdskraft til landbruget: "Det er ikke nemt at finde danskere, der drømmer om at plukke tomater fra morgen til aften"

Van de Winkel: Genmabs nye guldæg måske mere værd end Darzalex

Verdens største alkoholimportør går i krig med Vivino: "Vi er klar til at gå i retten"

Finansminister skeptisk over for Venstres udlændingekrav

Glad biotek-formand efter milliardsalg: "Jeg vil gerne sige, at det har været en god investering"

Danske Banks bestyrelse vil have mulighed for at redde topledelse fra erstatningsansvar

Codan kæmper med Tryg og Top om de små virksomheder - rådgivning vigtigere end pris

Porsche varmer op til foråret med sportslige nyheder