Tysk storbank: Mærsk-aktien er blevet for billig - anbefaler nu "køb"
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Penge Af
En kombination af frygt for de globale vækstudsigter og lave fragtrater har siden april været med til at skære tæt på 20 pct. af Mærsk-aktiens værdi. Det har presset aktien ned i en kurs, som ifølge Berenberg er for lav, og det tyske finanshus anbefaler derfor nu et "køb" af aktien mod tidligere "hold".

"Stabiliserende fragtrater og lavere brændstofudgifter kan hjælpe med at forbedre rentabiliteten hurtigere end ventet og ændre aktiekursen de kommende måneder. Derfor hæver vi anbefalingen til "køb" med et nyt kursmål på 8700 kr., som indikerer en "upside" på 21 pct.," lyder det i en analyse fra finanshuset.

Ifølge data fra Bloomberg News har Berenberg haft en "hold"-anbefaling af Mærsk-aktien siden 23. marts sidste år. Før det havde finanshuset anbefalingen "sælg", hvilket ligeledes var anbefalingen, da det i slutningen af oktober forrige år indledte dækning af Mærsk.

Baggrunden for den løftede anbefaling er blandt andet, at Berenberg vurderer, at en stor del af risikoen for løftede toldsatser som følge af handelskonflikten mellem USA og Kina efterhånden er indregnet i aktiekursen, efter at tvisten har stået på i mere end et år.

"Der er sågar et par tegn på, at tingene ikke forringes yderligere. Ethvert tegn på, at USA og Kina rykker tættere på en form for løsning, vil være positivt for Mærsk," vurderer det tyske finanshus.

Fragtraterne er derudover ved at stramme op på vej ind i højsæsonen, ligesom at billigere brændstof - kombineret med forbedret bunker-effektivitet - kan betyde, at de totale brændstofudgifter kan falde mere end ventet i de kommende kvartaler.

"Det understøtter indtjeningen resten af året og øger chancen for, at forventningen til årets driftsresultat (EBITDA) kan blive opjusteret i andet halvår. Vi har løftet vores forventning til helårets EBITDA-resultat til 5,7 mia. dollar fra 5,4 mia. dollar mod markedskonsensus på 5,5 mia. dollar," skriver Berenberg.

Berenberg havde tidligere et kursmål på 8400 kr. for Mærsk-aktien, der onsdag lukkede 1,7 pct. lavere i 7190 kr. Siden 1. april har B-aktien mistet 17,9 pct. af sin værdi.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan møde Rasmus Hougaard og mange andre inspirerende og vidende personer indenfor ledelse til Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Her får du gode råd til at styrke dine egne lederevner. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Sværere at forhandle pris: "Vi skal helt tilbage til starten af 2007 for at finde afslag, der er lige så lave som i dag"

Bombeskader på saudisk oliegigant ser værre ud end ventet: Kan holde olieprisen oppe

Storaktionær sælger ud i Zalando: Aktien bankes ned med 9 pct

Speas nærmer sig afvikling - venter udlodning af 950 kr pr aktie

I dag begynder en sag i den britiske Højesteret med store konsekvenser for brexit: Skal parlamentet tilbage på arbejde?

Aktiestatus: Demant i bund på it-problemer mens Novo sendes i top

Swedbank erkender alvorlige brister i hvidvaskkontrol: "Visse brister fremstår stadig"

Chemometec-direktør om rekordregnskab: Vi gør alt for at jagte de rigtige kunder

Hollywood-leverandør rejser millioner hos Pandora-stiftere og robotmillionær: "Nu skal vi virkelig ud og indtage det globale marked"