Aktier: Uroen fortsætter i Hongkong mens kinesiske aktier peger lidt op
Foto: Scanpix
Markeder Af
De asiatiske aktiemarkeder ligger med blandede fortegn torsdag, hvor investorerne sender flere af de kinesiske aktier op, mens stemningen i Hongkong omvendt er overvejende negativ på grund af store demonstrationer i landet.

I Hongkong falder det ledende Hang Seng-indeks med 0,8 pct. Det sker samtidig med lokale demonstrationer og blokader, hvor tusinder er gået på gaden for at demonstrere mod en ny lov, der vil gøre det muligt at sende mistænkte i straffesager til retsforfølgelse i Kina.

Bedre humør er der blandt investorerne i Kina, hvor Shanghai Composite-indekset stiger 0,1 pct., mens CSI 300-indekset ligger i et marginalt plus. Ifølge Reuters er det blandt andet et håb om en handelsaftale mellem Kina og USA i forbindelse med G20-mødet senere på måneden, der løfter de kinesiske investorers optimisme.

I Japan bliver der noteret et fald på 1 pct. for Topix-indekset, samtidig med at Nikkei 225-indekset bakker med 0,6 pct. Oveni dykker MSCI's bredeste indeks for aktiemarkederne i Asien/Stillehavet uden for Japan med 0,7 pct.

Bloomberg News noterer, at der onsdag var mindre indeksfald på Wall Street, og at futures for de ledende amerikanske indeks peger yderligere ned torsdag, hvilket kan være en af årsagerne til den generelt negative stemning på aktiemarkedet i Japan.

På de resterende asiatiske aktiemarkeder ligger det australske ASX-200-indeks i et marginalt minus, mens Taiex-indekset i Taiwan falder 0,5 pct. Samtidig ryger det førende indeks i Sydkorea, Kospi-indekset, tilbage med 0,8 pct.Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,6
Topix -1,0
Hongkongs Hang Seng -0,8
China Shanghai Composite +0,1
China CSI 300 0,0
Taiwan Taiex -0,5
Sydkoreas Kospi -0,8
Indiens BSE Sensex -0,3
Singapores STI -0,2
Sydney ASX 200 -0,1
Indeksværdi klokken 06.20.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Gevinst på 50 mia hvis folk i job arbejder mere

Asien: Bløde meldinger fra Fed sender markederne i grønt

Morgenbriefing: Traditionelt TV i frit fald, store it-firmaer taber omsætning til det offentlige

Fed fastholder rente - men der er delte meninger om resten af 2019

Morten Østergaard: Man løber ikke om hjørner med os

Analytikere forventer snarlige rentenedsættelser efter nyt fra Fed

Bavarian Nordic påbegynder fase 3-forsøg med frysetørret koppevaccine

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"