Aktieluk i Europa: Handelsuro trykkede markedet
Foto: Michaela Rehle/Ritzau Scanpix
Penge Af
De europæiske aktiemarkeder blev farvet røde onsdag, efter at markedet allerede tirsdag blev mindet om, at handelskonflikten mellem Kina og USA stadig langt fra er løst.

De to lande mødes godt nok senere på månedens G20-møde, men USA's præsident, Donald Trump, lod tirsdag forstå, at der ikke bliver nogen handelsaftale, medmindre kineserne giver sig på fire til fem væsentlige punkter. Samtidig truede Trump med endnu højere told på kinesiske varer.

- Markederne har haft en stærk start på måneden, og der er ikke nogen reel grund til at fortsætte frem i øjeblikket, siger Connor Campbell, analytiker hos Spreadex i London, til Reuters.

Europa Stoxx 600-indekset lukkede onsdag med et fald på 0,3 pct. til 379,90.

Tobaksgiganten British American Tobacco var at finde på taberholdet i kølvandet af en salgsopdatering for første halvår, der ifølge Bloomberg især skuffede målt på salget af en ny generation af produkter, heriblandt nikotininhalatorer.

I Tyskland skilte mediekoncernen Axel Springer sig positivt ud, efter at kapitalfonden KKR onsdag tilbød at købe selskabets minoritetsaktionærer ud. Aktien steg næsten 12 pct. til 62,45 euro, selv om dagen også bød på en nedjustering fra mediekoncernen.

Tilbuddet fra KKR lyder på 63 euro per aktie. Det svarer til en præmie på 40 pct., i forhold til niveauet før Axel Springer i slutningen af maj meddelte, at selskabets hovedaktionærer havde drøftelser med KKR om at tage selskabet af børsen.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


De Radikale bliver væk fra forhandlinger om klima

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"

Bankerne revser vismænd: Boligejerne betaler langt højere skatter, end vismændene har regnet sig frem til

Nets-formand forsvarer udskældt aktieprogram: En realistisk gevinst er kun 3,7 milliarder

Pandora-topchef ser ikke grund til at lave store ændringer i antallet af smykkeforhandlere

Aktieluk i Europa: Små udsving op til ny renteprognose fra USA

Rentegyser i USA i aften: Powell under kæmpe pres for rentehug

De Radikale øjner ambitiøs klimaaftale i forhandlingerne