Aktieåbning i USA: Handelstvist sørger atter for rød åbning på Wall Street
Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix
Penge Af
Små kursfald har som ventet fået tag i det amerikanske aktiemarked fra åbningen onsdag, hvor handelskonflikten mellem Kina og USA atter får skylden for den lidt negative stemning.

Stemningen vendte så småt allerede tirsdag, hvor de tre ledende indeks - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq - alle måtte se tidlige stigninger blive spist op, efter at USA's præsident, Donald Trump, fortalte journalister, at han ikke agter at indgå en aftale med Kina, med mindre kineserne giver sig på en håndfuld vigtige områder.

Og minusserne har bidt sig fast på de fleste europæiske markeder onsdag, og fortsætter i den tidlige handel i USA, hvor S&P 500-indekset onsdag eftermiddag falder 0,1 pct. Dow Jones-indekset taber 0,1 pct., og det teknologitunge Nasdaq-indeks ligger 0,3 pct. lavere.

CHIPSEKTOR PRESSES

Handelskonflikten afspejler sig ifølge Reuters blandt andet i fald i chipsektoren, som henter en pæn del af sin omsætning i Kina. Micron Technology falder 2,9 pct., Nvidia ligger 1,5 pct. lavere, og Applied Materials dykker 3,3 pct.

Imens skiller Tesla sig positivt ud og stiger med 1,4 pct.

Fremgangen kommer ifølge Investing.com oven på selskabets generalforsamling, hvor stifter og topchef Elon Musk gav udtryk for, at Tesla kan være på vej til at sætte punktum for et rekordstærkt kvartal på alle niveauer.

Legetøjsproducenten Mattel er også i fremdrift og stiger med 4,3 pct., efter at selskabet har afvist en fusion med MGA Entertainment.

De store amerikanske olieaktier Exxon Mobil og Chevron taber henholdsvis 1,1 og 0,8 pct. Prisen på en tønde af den amerikanske referenceolie, WTI, falder onsdag med 2,7 pct. til 51,84 dollar og er bakket fra et niveauet over 60 dollar per tønde på bare tre uger.

British American Tobacco falder 4,1 efter en lidt svag salgsprognose for i år.

Fra regnskabsfronten kommer der efter amerikansk børslukketid nyt fra Lululemon Athletica, der designer og sælger sportstøj. Selskabets aktie stiger 0,8 pct. fra åbningen.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


De Radikale bliver væk fra forhandlinger om klima

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"

Bankerne revser vismænd: Boligejerne betaler langt højere skatter, end vismændene har regnet sig frem til

Nets-formand forsvarer udskældt aktieprogram: En realistisk gevinst er kun 3,7 milliarder

Pandora-topchef ser ikke grund til at lave store ændringer i antallet af smykkeforhandlere

Aktieluk i Europa: Små udsving op til ny renteprognose fra USA

Rentegyser i USA i aften: Powell under kæmpe pres for rentehug

De Radikale øjner ambitiøs klimaaftale i forhandlingerne