Analytiker: Positive data fra Novo Nordisk giver mere kolorit - men markedet har været informeret
Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix
Penge Af
Opdateret kl. 08.34 - Det er bestemt positivt nyt, at Novo Nordisk tirsdag aften på en konference i San Francisco, USA, kunne offentliggøre, at oral semaglutid, der er en ny type medicin i tabletform til behandling af type 2-diabetes, ikke medfører øget risiko for hjertekarsygdomme hos særligt udsatte patienter.

Det slår Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, og som følger Novo Nordisk tæt, fast. Dog har markedet i lang tid fået et praj om, at det var den vej, det gik, siger han.

"Novo Nordisk har rapporteret toplinjeresultater for det her studie i forvejen. Det gjorde de i 2018, men i går præsenterede man så yderligere data fra studiet. Man fik altså lidt mere kolorit på Novos data i forbindelse med konferencen," siger Søren Løntoft Hansen.

Han vurderer, at Novo Nordisk-aktien derfor ikke bør reagere særligt på nyheden onsdag.

"Investorerne kender godt udfaldet af det her studie, så det bør ikke komme som nogen overraskelse. Så nyheden bør ikke give anledning til nogen større kursudsving i forhold til det generelle marked," siger senioranalytikeren.

Han understreger, at det i høj grad er positive data, som Novo Nordisk offentliggjorde i forbindelse med studiet i slutningen af 2018 og igen tirsdag aften på den amerikanske vestkyst.

"Det er positivt, at man med midlet ikke har større risiko for hjertekar-bivirkninger i forhold til standardbehandling, og hvis man dykker længere ned i studiet, kan man se, at nogle af de målepunkter, man har, faktisk har vist en reduktion i risikoen for nogle hjertekar-bivirkninger. Det kan være kardiovaskulær-død. Så der er også fordele forbundet ved midlet," siger Søren Løntoft Hansen.

Og så står Novo Nordisk på nuværende tidspunkt alene med et middel af denne slags.

"Novo Nordisk står ret stærkt i forhold til det her GLP1-middel på tabletform, og jeg tror, at konkurrenterne sidder og holder lidt øje med udviklingen af det her middel, og - når Novo går i gang med lanceringen - hvordan det optages, men konkurrenterne er år bagefter," siger Sydbank-analytikeren.

Han forklarer, at oral semaglutid tager mange af de positive egenskaber med, som GLP1-klassen besidder - for eksempel god blodsukkersænkende effekt og en god vægtreducerende effekt.

"Der er en række positive karakteristika, som den her pille tager med ind i et tabletmarked, som Novo Nordisk for nuværende ikke har del i. Det udgøres af 75 pct. af diabetikerne og er et marked på 200 mia. kr."

"Der skal ikke ret mange markedsandele til for en så attraktiv pille i det her tabletmarked, før at man har en mangedoblet blockbuster-kandidat," vurderer Søren Løntoft Hansen.

Han venter, at tabletten potentielt kan ramme det amerikanske marked i starten af 2020, og salgspotentialet er enormt.

"Der er kæmpe potentiale for oral semaglutid. Det er der slet ingen tvivl om. Jeg ligger selv med et topsalgspotentiale - altså et årligt salg, når det her middel topper om 8-10 år - på 30 mia. kr."

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


De Radikale bliver væk fra forhandlinger om klima

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"

Bankerne revser vismænd: Boligejerne betaler langt højere skatter, end vismændene har regnet sig frem til

Nets-formand forsvarer udskældt aktieprogram: En realistisk gevinst er kun 3,7 milliarder

Pandora-topchef ser ikke grund til at lave store ændringer i antallet af smykkeforhandlere

Aktieluk i Europa: Små udsving op til ny renteprognose fra USA

Rentegyser i USA i aften: Powell under kæmpe pres for rentehug

De Radikale øjner ambitiøs klimaaftale i forhandlingerne