Aktieluk i Europa: Ambu toppede grønt marked efter periode med kursfald
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Penge Af
Der var rødt og hvidt i toppen af det europæiske aktiemarked tirsdag, hvor danske Ambu førte an i et generelt positivt marked.

Medicoaktien steg således 7,8 pct., hvilket var nok til at gøre den til den mest stigende aktie i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, der samlet steg med 0,7 pct.

Den store kursstigning til Ambu kom, efter at aktien er faldet massivt i kølvandet på fyringen af den nu forhenværende topchef, Lars Marcher, som i stedet er blevet udskiftet med Juan-José Gonzalez.

Underliggende var det europæiske aktiemarked præget af optimisme, og det havde formentlig at gøre med fredagens aftale mellem USA og Mexico. Med aftalen lover Mexico at forsøge at dæmme op for, at immigranter krydser grænsen til USA, hvilket har fået USA til at droppe den told på 5 pct. på mexicanske varer, som USA's præsident, Donald Trump, havde truet med at indføre, hvis ikke mexicanerne skred ind.

Begejstringen over aftalen var medvirkende til at give stigninger på mellem 0,3 og 0,9 pct. for de ledende indeks på børserne i London, Frankfurt og Paris.

Tilbage blandt enkeltselskaberne var der også fokus på luxembourgske Arcelormittal, der er verdens største stålproducent. Mandag sagde selskabets administrerende direktør, Geert van Poelvoorde, i et interview, at Europas ellers pressede stålmarked viser tegn på bedring, og at stålpriserne i EU er begyndt at stige. Det sendte mandag aktiekursen op med 4,5 pct., og tirsdag blev det fulgt op af en stigning på 6,6 pct.

Også den tyske industrivirksomhed Thyssenkrupp havde en god dag med en stigning på 4,8 pct. Det fulgte, efter at EU-Kommissionen afviste en fusion mellem Thyssenkrupps stålforretning og indiske Tata Steel. De to selskaber havde allerede sløjfet planerne.

Et af dagens mest faldende selskaber var den polske spilproducent CD Projekt. I weekenden offentliggjorde CD Projekt i forbindelse med den årlige spilkonference E3 i USA en udgivelsesdato for sit meget imødesete spil Cyberpunk 2077. Det sendte mandag aktien op med 4,1 pct., men det var måske lige lovligt meget, da investorerne sendte aktien retur med 3 pct. tirsdag.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Boris Johnson øger føring - udviklingsminister slået ud af konservativt lederopgør

De Radikale bliver væk fra forhandlinger om klima

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"

Nets-formand forsvarer udskældt aktieprogram: En realistisk gevinst er kun 3,7 milliarder

Pandora-topchef ser ikke grund til at lave store ændringer i antallet af smykkeforhandlere

Aktieluk i Europa: Små udsving op til ny renteprognose fra USA

Rentegyser i USA i aften: Powell under kæmpe pres for rentehug

De Radikale øjner ambitiøs klimaaftale i forhandlingerne