Europa: Danske aktier topper grønne europæiske markeder
Topchef i Novo Nordisk Lars Fruergaard Jørgensen
Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix
Penge Af
Et par danske aktier fører an i et generelt positivt europæisk aktiemarked tirsdag eftermiddag, hvor investorerne især ser ud til at være begejstrede over fredagens aftale mellem USA og Mexico.

Med aftalen lover Mexico at forsøge at dæmme op for, at immigranter krydser grænsen til USA, hvilket har fået USA til at droppe den told på 5 pct. på mexicanske varer, som USA's præsident, Donald Trump, havde truet med at indføre, hvis ikke mexicanerne skred ind.

Det vækker begejstring rundt om på de globale aktiemarkeder, og i Europa stiger det brede Stoxx 600-indeks med 0,9 pct., mens de ledende indeks på børserne i London, Frankfurt og Paris vinder mellem 0,5 og 1,3 pct.

I Stoxx 600-indekset er Ambu og Novo Nordisk henholdsvis mest og næstmest stigende aktie med plusser på 7,5 og 5,5 pct. For Ambu kommer stigningen efter en periode med overvejende kursfald, mens stigningen hos Novo kommer efter en konkurrents præsentation af overraskende svage data til den årlige diabeteskonference i USA.

Også luxembourgske Arcelormittal, der er verdens største stålproducent, ligger godt til med en stigning på 5,2 pct. Det følger oven op en stigning mandag på 4,5 pct., hvor selskabets administrerende direktør, Geert van Poelvoorde, i et interview fortalte, at Europas ellers pressede stålmarked viser tegn på bedring, og at stålpriserne i EU er begyndt at stige.

Dagens foreløbigt mest faldende aktie i Stoxx 600-indekset er den polske spilproducent CD Projekt, der bakker 3,1 pct. Mandag steg selskabets aktie ellers 4,1 pct., efter at CD Projekt i forbindelse med den årlige spilkonference E3 offentliggjorde en udgivelsesdato for sit meget imødesete spil Cyberpunk 2077.


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Bavarian Nordic påbegynder fase 3-forsøg med frysetørret koppevaccine

Boris Johnson øger føring - udviklingsminister slået ud af konservativt lederopgør

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"

De Radikale bliver væk fra forhandlinger om klima

Bankerne revser vismænd: Boligejerne betaler langt højere skatter, end vismændene har regnet sig frem til

Nets-formand forsvarer udskældt aktieprogram: En realistisk gevinst er kun 3,7 milliarder

Pandora-topchef ser ikke grund til at lave store ændringer i antallet af smykkeforhandlere

Aktieluk i Europa: Små udsving op til ny renteprognose fra USA

Rentegyser i USA i aften: Powell under kæmpe pres for rentehug