Aktier: Lettelse i Asien oven på afblæst amerikansk Mexico-told
Foto: Scanpix
Markeder Af
Der er lettelse på de asiatiske markeder tirsdag, hvor de kinesiske aktier fører an i en generel stigning, efter at USA har besluttet ikke at indføre told på mexicanske varer, da de to lande er blevet enige om en aftale, der skal bekæmpe illegal migration fra Centralamerika.

Det opmuntrer ifølge Reuters investorerne, til trods for at den amerikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, har advaret om, at USA stadig kan indføre told, hvis der ikke sker nok fremskridt i indsatsen for at dæmme op for den illegale migration.

"Løftet fra handelsudviklingen mellem USA og Kina vil sandsynligvis kun være midlertidigt for markederne, da det større problem mellem USA og Kina fortsat ikke er løst," siger Masahiro Ichikawa, seniorstrateg hos Sumitomo Mitsui DS Asset Management, til nyhedsbureauet.

"Nervøsitet vil herske i markedet indtil G20-mødet. Og der er ingen garanti for, at situationen vil forbedres, selv om lederne fra USA og Kina mødes til mødet," lyder det fra seniorstrategen.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, sagde mandag, at han var klar til at forhøje toldsatserne på kinesiske varer, hvis der ikke sker fremskridt i forhandlingerne med den kinesiske ditto, Xi Jinping, ved G20-topmødet.

Trump har gentagne gange sagt, at han forventer at mødes med Jinping ved mødet, der afholdes 28. og 29. juni i Osaka, Japan. Kina mangler stadig at bekræfte et sådant møde.

Det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod en stigning på 0,3 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et plus på 0,5 pct.

Det australske ASX-200-indeks stiger med 1,2 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,4 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger 0,3 pct.

Shanghai Composite og CSI 300 oplever en fremgang på henholdsvis 1,9 og 2,3 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et plus på 0,8 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,3
Topix +0,5
Hongkongs Hang Seng +0,8
China Shanghai Composite +1,9
China CSI 300 +2,3
Taiwan Taiex +0,4
Sydkoreas Kospi +0,3
Indiens BSE Sensex +0,0
Singapores STI +0,5
Sydney ASX 200 +1,2


Indeksværdi klokken 06.20.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Domstole sætter virksomheder bagerst i køen: "Lige nu er jeg ikke specielt stolt af den tid det tager"

Skat gav frikort til arabiske oliefonde ved en fejl

Formand og næstformand i Sydbank trækker sig efter uenighed

Energiminister: Saudisk olieproduktion tilbage på sporet inden oktober

Topsøe-familien fandt biotekdrøm ved familiemiddag: Nu går den efter milliardnotering i USA

Investeringsøkonom: Det lægger op til mærkbare besparelser i Sydbank

Oliepris falder efter nyt om saudiarabisk produktion om 2-3 uger

USA: Centralbanken pumper milliarder ind i finansielle system