Markeder Af
Oliepriserne stiger fredag morgen, efter at de tidligere på ugen ramte det laveste niveau i fem måneder. Priserne løftes af en mulig udsættelse af USA's importafgifter på mexikanske varer samt tegn fra Opec og ikke-medlemslande på, at olieproduktionsreduktionerne forlænges.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 62,51 dollar mod 60,56 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 53,31 dollar mod 51,52 dollar torsdag eftermiddag.

Oliepriserne steg torsdag ifølge Reuters efter at have ramt det laveste niveau i fem måneder på nyheder fra Bloomberg News om, at USA overvejer at udsætte importafgifterne på mexikanske varer, mens regeringerne forhandler.

- Efter at priserne røg helt i bund denne uge, og olien muligvis oversælges, vil handlere altid være prædisponerede til at købe med mulighed for profit inden weekenden, skriver Stephen Innes, der er partner i Vanguard Markets, ifølge Reuters.

Forventningerne til oliepriserne forbliver ifølge Reuters uklare, hvor de på den ene side presses ned af bekymringer om en opbremsning i den globale økonomi samt fortsat stigende amerikanske olielagre.

På den anden side understøttes priserne ifølge Reuters af produktionsnedskæringer fra Organisation af Olieeksporterende Lande, Opec, samt ikke-medlemslande som Rusland foruden USA's sanktioner mod Iran og Venezuelas olieeksport, der ligeledes har tynget på udbuddet.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, sagde torsdag ifølge Reuters, at Rusland er uenig med Opec om, hvad der udgør en rimelig oliepris, og at den russiske regering vil tage en beslutning om olieproduktionen i løbet af de kommende uger.

Fredag morgen falder prisen på guld, hvor en troy ounce guld koster 1333,32 dollar mod 1335,76 dollar torsdag eftermiddag, mens kobberprisen stiger og fredag morgen koster 5863 dollar mod 5839 dollar torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Regeringen i opgør med spilbranche: "En udfordring for samfundet"

Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"