USA-banker: "Party like it's 1995" ved rentesænkning
Foto: Mike Blake / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Finansaktierne ligger helt i top i tirsdagens amerikanske aktiemarked med en fremgang på 2,2 pct. på en mulig udsigt til en rentesænkning i USA. Det er især bankaktierne, som trækker for, med stigninger på 3,1 pct.

Bank of America og Citigroup fører an med plusser på 4,1 og 4,3 pct., de største stigninger i 2019, mens JPMorgan Chase vinder 2,7 pct., og Wellls Fargo stiger 2,2 pct.

Optimismen i sektoren skyldes udsigterne til en mere lempelig amerikansk centralbank, der mandag og tirsdag har signaleret ny åbenhed over for en rentesænkning på grund af blandt andet den usikkerhed, som handelskrigen skaber for økonomien.

Hos Wells Fargo fremhæver bankanalytiker Mike Mayo, at bankerne vil være klar til at "party like it's 1995", hvis renten sænkes. Tilbage i 1995 udløste en rentesænkning, at sektoren klarede sig markant bedre end de øvrige. Dengang var stramningscyklussen også i sin sidste fase med en flad rentekurve, inden renten blev sat ned.

Mayo har Citigroup og Bank of America som sine bedste bud i sektoren med JPMorgan Chase på tredjepladsen.

Spekulationerne om en rentesænkning i USA kommer i kølvandet af, at Federal Reserves formand, Jerome Powell, tirsdag påpegede, at der skal holdes et vågent øje med konsekvenserne af de stigende uenigheder mellem USA og landets største samhandelspartnere, og refererende til handelsforhandlingerne og andre forhold siger han, at "vi ved ikke hvordan og hvornår disse forhold vil blive løst."

- Vi overvåger tæt konsekvenserne af disse udviklinger for udsigterne for USA's økonomi, og, som altid, vil vi agere på passende vis for at fastholde ekspansionen med et stærkt arbejdsmarked og inflationen nær vores symmetriske mål på 2,0 pct., sagde han i en tale, ifølge Bloomberg News.

Mandag var det James Bullard, chef for Federal Reserve i St. Louis, som også åbnede døren på klem for en rentesænkning. Det mere tydeligt end Powell.

- En nedadgående pengepolitisk rentejustering kan snart være på sin plads for at hjælpe til med at centrere inflationen og inflationsforventningerne ved målet og samtidig yde en forsikring i tilfælde af en skarpere end ventet opbremsning, sagde Bullard i en tale i Chicago.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse