Før markedet åbner: Positiv åbning i vente med fortsat fokus på Mærsk
ISS står til at miste en stor kontrakt med medicinalselskabet Novartis.
Foto: PR
Penge Af
Mærsk ventes fortsat i fokus i mandagens danske aktiehandel, efter at flere finanshuse har justeret deres kursmål for aktien efter selskabets regnskab for første kvartal fredag. På regnskabsdagen fik Mærsk-aktierne stryg i et ellers overvejende positivt marked, hvor C25-indekset endte 0,4 pct. højere i 1122,97.

Investorerne går formentlig en stille europæiske handelsstart i møde mandag, hvor der vil være fokus på resultatet på søndagens valg til Europa-Parlamentet. Her var der generelt tilbagegang til de EU-kritiske partier, hvilket dog ikke gjaldt Italien og Frankrig.

  I Asien er udviklingen blandet mandag morgen, hvor markedet i Tokyo ligger til en fremgang på 0,3 pct. kort før handelslukningen. Samtidig ligger den tyske DAX-future 0,5 pct. højere og peger således i retning af en positiv åbning på børserne i Europa.

- Der er lukket i dag i USA (Memorial Day, red.) og Storbritannien, og det vil nok lægge en dæmper på aktiviteten på de finansielle markeder. Kina har advaret investorerne mod at shorte yuan, og det har styrket valutaen over for dollaren her til morgen. Ellers kigger investorerne primært på meldinger fra Kina og USA om handelskrigen i denne uge.

- Trump er stadig på statsbesøg i Japan, hvor man har forhandlet om en handelsaftale mellem USA og Japan. Der er ifølge Trump lagt op til meldinger om en aftale i løbet af august, skriver chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank i en morgenkommentar.

ÆNDREDE KURSMÅL EFTER REGNSKAB

Fra analysefronten er der flere nyheder om Mærsk efter selskabets regnskab for første kvartal. ABG Sundal Collier har sænket sit kursmål for aktien til 9400 kr. fra 10.000 kr., viser data fra Bloombeg News. Anbefalingen lyder fortsat på "køb".

  Hos Nordea er kursmålet for Mærsk-aktien endvidere reduceret til 7000 kr. fra 7500 kr. og anbefalingen "salg" gentaget, mens Jefferies omvendt har hævet kursmålet til 10.600 kr. fra 9278 kr. med en uændret anbefaling på "køb".

Handelsbanken har også regnet sig frem til et nyt kursmål. Det er nu sat til 6900 kr. mod før 7700 kr. Fredag faldt Mærsk B-aktien 2,6 pct. til 7200 kr.

I fredagens marked var Ambu med et fald på 6,8 pct. til 107,55 kr. dog den helt store taber i C25. Aktien har været i alvorlig modvind siden den overraskende fyring af Lars Marcher som topchef for to uger siden, og trods nedturen har flere investeringsselskaber de seneste dage udbygget deres shortpositioner i aktien, som de altså satser på skal falde endnu mere.

SANDSYNLIGT KONTRAKTTAB FOR ISS

ISS meddeler mandag morgen, at det sandsynligvis ikke får forlænget sin kontrakt med medicinalselskabet Novartis, der udløber ved årsskiftet. Kontrakten stod i 2018 for 2,8 pct. af ISS' samlede omsætning - omkring 2,0 mia. kr. - og der var her en højere driftsmargin end gennemsnittet blandt selskabets kontrakter.

ISS forventer ikke, at det vil have en betydelig effekt på årets resultat, hvortil forventningerne fastholdes. Det annualiserede margintab ventes at være på 0,1-0,2 pct.point. Fredag steg ISS med 1,8 pct. til 212 kr.

Danske Bank får fokus af en artikel i Jyllands-Posten, som skriver, at mindst 1,2 mia. kr. fra momssvindelsager i Italien, Tyskland og Spanien i 2009 og 2010 kørte gennem en konto i Danske Bank i Danmark i 2009 og 2010. Fredag var Danske Bank i toppen af C25 med en stigning på 2 pct. til 112,80 kr.

REGNSKABER I SIGTE

SAS kommer tirsdag med regnskab for andet kvartal. Ifølge investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet vil selve kvartalstallene dog reelt være uinteressante, idet fokus vil rette sig mod de omkostninger, der har været i forbindelse med de omfattende pilotstrejker for nylig - og hvad det betyder for forventningerne til hele året.

Fredag efter dansk børslukketid kom det frem, at Pareto har sænket kursmålet for SAS-aktien til 13,95 kr. fra 19,11 kr., mens anbefalingen "køb" blev gentaget. SAS-aktien faldt fredag 0,2 pct. til 10,28 kr., og den er i 2019 foreløbigt faldet 32 pct.

Luxor og Aarsleffer de eneste regnskabsaktuelle danske selskaber på den københavnske fondsbørs mandag. De offentliggør begge regnskaber for andet kvartal. Luxor endte fredag uændret i 410 kr., mens Aarsleff faldt 0,2 pct. til 227,50 kr.

/ritzau/FINANS

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Dagen derpå: Finashuse sænker kursmål for Danske Bank efter regnskab

Iværksættere genbruger koncept og omsætter for 70 mio. kr.: "Det er ikke bare et lucky shot det her - vi har jo gjort det før"

Negativ rente tvinger Nordea og Danske Bank til at sadle om: "Det er en udfordring, som gode banker er i stand til tackle"

Midt i nyt ebola-udbrud: Bavarians vaccine bliver muligvis ikke taget i brug

Aktieanalysechef: "Det her er endnu et tegn på det førerskab som Ørsted har"

Ørsted sejrer i stor udbudsrunde - foretrukket til havvindmøllepark i New York

Det sker i dag: Ørsted-konkurrent med regnskab

Dansk Erhverv: Færre nye selskaber skyldes IVS-død

Aktier: Renteindikationer fra Fed sender markederne markant op i Asien