Aktiestatus i USA: Opblødning løfter aktier - it-selskaber i top
Foto: Brendan Mcdermid / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier er ved frokosttid fredag på vej på weekend med små plusser efter en uge med ture op og ned. Forsonende meldinger i handelskrigen har vendt stemningen.

Det brede amerikanske aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, stiger kl. 12:40, lokaltid i New York, med 0,4 pct. For hele ugen ligger indekset dog i minus med 1,0 pct. Dow Jones-indekset vinder også frem med 0,4 pct., og det samme gør Nasdaq.

HURTIG LØSNING

Spændingerne mellem Kina og USA har stjålet stort set al opmærksomheden i denne uge, da toldkrigen er blevet udvidet til en "teknologisk koldkrig", som avisen People's Daily betegnede det, fordi USA satte tele- og teknologikæmpen Huawei på sin sorte liste.

Fredag fokuserer investorerne på, at USA's præsident Donald Trump ser muligheden for en hurtig løsning, ligesom han ifølge Financial Times har luftet tanken om, at Huawei kunne blive en del af en handelsaftale.

- Der er sket en vending i stemningen omkring handel, som har hjulpet aktierne til at komme tilbage. Markederne kigger på enhver melding, som kommer ud, for at dechifrere i bred forstand, hvor samtalerne er på vej hen, siger Mike Dowdall, investeringsstrateg hos BMO Global Assett Management, til Reuters.

IT LØFTER

Blandt sektorerne ligger it-aktierne i top med et plus på 0,6 pct. Finans og kommunikationsservice følger lige efter med en fremgang på 0,5 pct. I bunden er det dagligvarer, som har det sværest med fald på 0,3 pct.

For de store aktiers vedkommende stiger Amazon med 0,7 pct., mens Apple vinder 0,4 pct. Microsoft stiger samtidig 0,6 pct.

Softwareudvikleren Intuit er med til at trække op i S&P 500 med et plus på 6,7 pct., da selskabet torsdag aften efter børslukketid slog forventningerne med sit regnskab for tredje kvartal og samtidig løftede sine forventninger til hele regnskabsåret.

FUSIONSRYGTER OG REGNSKABER

Det plus overgås dog af Total System Servicers, der hopper op med 14,8 pct. Stigningen skyldes forlydender om, at koncernen er samtaler med Global Payments om at gå sammen, skriver Bloomberg News. Det vil i givet fald være den tredje store fusion inden for betalingssystemer bare i år. De to selskaber er henholdsvis 24,5 og 20,1 mia. dollar værd. Global Payments stiger også med 5,4 pct.

HP, der gør sig inden for printere og computere, stiger desuden 5,3 pct. efter sit regnskab for andet kvartal. Det var bedre end ventet på både top og bund, og koncernen indsnævrede samtidig sit forventningsinterval og indikerer en indtjening over konsensus, ifølge Bloomberg News. HP's fremgang er blandt andet skabt på fortsatte omkostningsbesparelser.

Samme opskrift bruger Hewlett Packard Enterprise, producenten af blandt andet servere, som i sin tid blev udskilt af HP. Og efter et godt andet kvartal opjusterede koncernen torsdag aften, og det belønnes fredag med et plus på 2,1 pct.

FOOT LOCKER LUKKER LEDDET

I den anden ende af S&P 500 lukker skokæden Foot Locker leddet med minus 17,2 pct. Koncernen har fredag leveret et skuffende regnskab for første kvartal. Indtjeningen og omsætningen endte under konsensus. Den underliggende vækst vidnede ellers om en fremgang på 4,6 pct., men det var også lavere end ventede 5,5 pct.

Softwareproducenten Autodesk har også en svær fredag på børsen i USA. Aktien falder med 4,8 pct. efter regnskabet for første kvartal, der blev lagt frem torsdag aften. De fastholdte forventninger til helåret ligger under konsensus, ifølge Bloomberg News, og samtidig ramte omsætningen på 736 mio. dollar under de ventede 741 mio. dollar.

Endelig fortsætter elbilproducenten Tesla sit fald og mister 2,6 pct. I de seneste 15 handelsdage er det kun blevet til to plusser. Investorerne tvivler i stigende grad på, at selskabet kan holde sit løfte om at vende tilbage til overskud allerede i tredje kvartal. Selv om selskabets topchef, Elon Musk, torsdag lod forstå, at Tesla har en "god chance" for at overgå den hidtidige rekord for antal solgte biler i et kvartal. Teslas aktie er faldet med næsten 43 pct. i år.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerEnerginet vil sende mere strøm gennem nettet

Annoncørbetalt
indhold af Deloitte

Forsiden lige nu


De Radikale bliver væk fra forhandlinger om klima

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"

Bankerne revser vismænd: Boligejerne betaler langt højere skatter, end vismændene har regnet sig frem til

Nets-formand forsvarer udskældt aktieprogram: En realistisk gevinst er kun 3,7 milliarder

Pandora-topchef ser ikke grund til at lave store ændringer i antallet af smykkeforhandlere

Aktieluk i Europa: Små udsving op til ny renteprognose fra USA

Rentegyser i USA i aften: Powell under kæmpe pres for rentehug

De Radikale øjner ambitiøs klimaaftale i forhandlingerne