Aktieåbning i USA: Skokæde i stort fald efter regnskab
Foto: Rick Wilking / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Det amerikanske aktiemarked lægger fredag fra land med overvejende stigninger og revancherer derved noget af det tabte fra torsdag.

Efter kort tids handel stiger de ledende indeks - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq - mellem 0,6 og 0,8 pct. Det sker, efter at de tre indeks torsdag faldt i størrelsesordenen 1,1 til 1,6 pct.

Torsdag var det især bekymringer relateret til handelskrigen mellem USA og Kina, der gav anledning til indeksfaldene. Fredag ser den foreløbigt værste nervøsitet dog ud til at have lagt sig, og i Europa har der dagen igennem været overvejende positiv stemning med dertilhørende stigninger - og det ser altså ud til at sprede sig videre over Atlanten til Wall Street.

Reuters skriver, at investorernes optimisme blandt andet kan skyldes, at den amerikanske præsident, Donald Trump, torsdag åbnede for muligheden for en hurtig afslutning på den igangværende handelskonflikt med Kina.

Der er imidlertid endnu ikke aftalt nogen kommende møder mellem de to lande, men næste måned er der mulighed for, at Donald Trump kan mødes med Kinas præsident, Xi Jinping, ved G20-mødet i Japan.

Blandt de amerikanske selskaber er der fredag særligt fokus på skokæden Foot Locker, som før børsåbningen har afleveret et skuffende regnskab for første kvartal.

Overskuddet justeret for engangsposter landede på 173 mio. dollar, hvilket svarer til en justeret indtjening per aktie på 1,53 dollar og er en lille tilbagegang fra 174 mio. dollar i samme periode sidste år. Ifølge et estimat fra Bloomberg News var der ventet et resultat på 1,60 dollar per aktie.

Omsætningen i perioden steg 2,5 pct. til 2,08 mia. dollar, og ser man på udviklingen i butikker, der også var åbne på samme tid sidste år, var der tale om en vækst på 4,6 pct. Det var ligeledes lavere end den ventede vækst på 5,5 pct.

Investorerne ser ikke ud til at være tilfredse med resultaterne fra Foot Locker og sender aktien ned med 15,5 pct. fra start.

Noget bedre går det elbilproducenten Tesla, som følger op på torsdagens stigning på 1,4 pct. med en stigning på 1,3 pct. fredag. Torsdag var det selskabets topchef, Elon Musk, der med en mail sørgede for at skabe god stemning omkring aktien.

I mailen, som blev sendt rundt til de ansatte i Tesla, fortalte Elon Musk, at selskabet havde en "god chance" for at overgå den hidtidige rekord for antal solgte biler i et kvartal. Den foreløbige rekord blev sat i de sidste tre måneder af 2018, hvor Tesla leverede 90.700 biler, skriver Bloomberg News.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Boris Johnson øger føring - udviklingsminister slået ud af konservativt lederopgør

De Radikale bliver væk fra forhandlinger om klima

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"

Bankerne revser vismænd: Boligejerne betaler langt højere skatter, end vismændene har regnet sig frem til

Nets-formand forsvarer udskældt aktieprogram: En realistisk gevinst er kun 3,7 milliarder

Pandora-topchef ser ikke grund til at lave store ændringer i antallet af smykkeforhandlere

Aktieluk i Europa: Små udsving op til ny renteprognose fra USA

Rentegyser i USA i aften: Powell under kæmpe pres for rentehug

De Radikale øjner ambitiøs klimaaftale i forhandlingerne