Aktieluk i Europa: Briter i top og bund af dybrødt marked
Foto: Luke Macgregor / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Der var rødt over hele linjen blandt de europæiske aktier torsdag, hvor samtlige større toneangivende indeks på kontinentet dykkede.

Det altoverskyggende tema var fortsat handelskrigen mellem USA og Kina, der igen eskalerede onsdag, hvor det kom frem, at amerikanerne tygger på at forbyde handel med fem kinesiske teknologiselskaber for at beskytte amerikanske interesser.

I London faldt FTSE 100-indekset med 1,4 pct., og i Frankfurt gik DAX-indekset 1,7 pct. tilbage. CAC 40 i Paris dykkede ligeledes med 1,7 pct., og det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks faldt 1,4 pct.

Blandt enkeltaktierne bakkede det britiske postselskab Royal Mail med 10,3 pct. til 199,10 pence. Aktien har været i kraftig modvind på det seneste, men fik lidt genrejsning onsdag oven på et årsregnskab for 2018/19, der lettede bekymringerne en smule.

Set over hele 2019 er Royal Mail dog faldet med omtrent 27 pct.

På den positive side steg ligeledes britiske Merlin Entertainments, der driver forlystelsesparker - og herunder en stribe Legoland-parker - med 6,9 pct. til 355,50 pence.

Det skete, efter at storaktionæren Valueact Capital ifølge Bloomberg News opfordrede selskabet til at overveje at finde en ny ejer og gå efter en afnotering fra børsen.

Ifølge Valueact, der sidder på godt 9 pct. af aktiekapitalen i Merlin Entertainments, kan der tiltrækkes tilbud, der er markant højere end den værdi, som aktiekursen afspejler.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


De Radikale bliver væk fra forhandlinger om klima

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"

Bankerne revser vismænd: Boligejerne betaler langt højere skatter, end vismændene har regnet sig frem til

Nets-formand forsvarer udskældt aktieprogram: En realistisk gevinst er kun 3,7 milliarder

Pandora-topchef ser ikke grund til at lave store ændringer i antallet af smykkeforhandlere

Aktieluk i Europa: Små udsving op til ny renteprognose fra USA

Rentegyser i USA i aften: Powell under kæmpe pres for rentehug

De Radikale øjner ambitiøs klimaaftale i forhandlingerne