Aktieåbning: Pandora og Mærsk daler til bunds i surt marked
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix/Arkiv
Penge Af
Det danske C25-indeks kommer torsdag fra start med et fald på 0,4 pct. til indeks 1128,38 med Pandora og Mærsk som nogle af bundskraberne.

Onsdag løb det danske eliteindeks fra de største europæiske indeks og lukkede 1,1 pct. højere i 1132,36 trods mindre fald i Tyskland og Frankrig.

I toppen af indekset landede softwareselskabet Simcorps aktie efter et stærkt regnskab fra første kvartal, og Simcorp-aktien endte i lukkerekord efter en stigning på 11,1 pct. til 676 kr.

Torsdag kommer Simcorp-aktien fra start med et fald på 0,6 pct. til 672 kr.

I bunden af eliteindekset ligger torsdag Pandora-aktien med et fald på 1,8 pct. til 254,80 kr., mens Mærsk B-aktien falder 1,5 pct. til 7620 kr. Sidstnævnte, som leverer regnskab fredag, er torsdag aktuel i Børsens spalter.

Avisen skriver, at otte ud af ti topchefer i danske rederier forventer stigende omsætning og højere fragtrater. Topchefen i Maersk Tankers ser optimistisk på fremtiden, men økonomer frygter, at danske rederier undervurderer den globale handelsmodvind.

SAS UNDER LUPPEN EFTER ANALYTIKERNYT

Bavarian Nordic-aktien stiger torsdag 0,6 pct. til 157,80 kr. Selskabet leverede onsdag et regnskab, der viste stor fremgang på omsætningsposten, ligesom at underskuddet blev mindsket sammenlignet med samme periode sidste år.

SAS har torsdag fået barberet både anbefaling og kursmål hos den britiske storbank HSBC, der nu anbefaler "hold" mod før "køb" og derudover sætter kursmålet ned til 11,12 kr. fra tidligere 18,56 kr.

Få minutter inde i dagens handel taber aktien 3,4 pct. til 10,28 kr.

REGNSKABER PÅ PROGRAMMET

Uden for C25-indeket lander der torsdag en række regnskaber.

Forud for aktiemarkedets åbning har Danske Andelskassers Bank (DAB) og Scandinavian Tobacco Group (STG) leveret tal for årets første kvartal.

Danske Andelskassers Bank landede i første kvartal af regnskabsåret 2019 sit bedste kvartalsresultat, siden selskabet blev børsnoteret i 2011. For årets første tre måneder kunne DAB rapportere netto rente- og gebyrindtægter på 140,9 mio. kr. mod 141,0 mio. kr. i samme kvartal sidste år. Nettoresultatet landede på 58,7 mio. kr. mod 35,8 mio. kr. i samme periode sidste år.

I torsdagens tidlige handel stiger DAB-aktien 1,6 pct. til 6,28 kr.

En gunstig valutaudvikling og et tidligere opkøb var i årets første tre måneder med til at løfte resultaterne hos Scandinavan Tobacco Group der samtidig holder fast i forventningerne til indeværende regnskabsår.

Koncernomsætningen endte i første kvartal på 1464 mio. kr., hvilket var mere end de 1285 mio. kr., som omsætningen landede på i samme kvartal sidste år, fremgår det af regnskabet.

Selskabets aktie vinder 1,5 pct. til 77,95 kr.

Newcap, Skako og F.E. Bording kommer også alle på banen med regnskaber for første kvartal torsdag.

Newcap Holding, hvis aktie kort inde i dagens handel ligger uændret til 0,71 kr., venter i 2018 et driftsresultat i størrelsesordenen 10 til 18 mio. kr.

Skako venter i 2019 et driftsresultat (EBIT) i niveauet 17-22 mio. kr. Skako-aktien ligger ligeledes uændret til 53,20 kr.

F.E. Bording venter i 2019 en omsætning på 600-630 mio. kr. og et EBIT-resultat på 20-25 mio. kr. eksklusive eventuelle opkøb. Aktien kommer uændret fra start til 600 kr.

Dantax leverer torsdag regnskab for sit tredje kvartal. Dantax venter i det forskudte regnskabsår 2018/19 et overskud før finansielle poster på 0,5-1,0 mio. kr. efter skat. Aktien er ligeledes uændret torsdag morgen til 244 kr.

/ritzau/FINANS

Gå ikke glip af den vigtigste begivenhed for beslutningstagere i 2020

Børsen Impact 2020 samler Børsens redaktører de danske beslutningstagere på øverste niveau til en årlig opdatering på det danske og globale erhvervspolitiske, økonomiske og finansielle klima. Mød dem, der sætter dagsordenen og styrer, hvad der rammer dit skrivebord i de kommende år.

Har du fået din invitation?

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSådan kan et sabbatår blive en vigtig karriere-investering

Annoncørbetalt
indhold af Dansk Studie Center

Forsiden lige nu


Løber vi aldrig tør for energi? Altså aldrig, aldrig?

Pape ærgrer sig over melding fra Ellemann: "Det er jo den endegyldige kapitulation til det socialdemokratiske velfærdssamfund"

Niels Thygesen tror ikke på krisesnak: Alting peger mod højere vækst i Europa næste år

Efter afdækning: Aarhusianske webshopejere fortsætter med falske anmeldelser, stjålne videoer og høje førpriser

Boligejere kan minimere risikoen med overset trick - men få kender til det

Ugen der kommer: Demant med status efter stort hackerangreb

Efterårets farver forfører i Upstate New York

Ellemann afviser kritik af uklar formandstale

Til middag hos Karen Blixen