Aktieåbning: Simcorp rammer toppen efter regnskab - DSV følger efter
DSV-topchef Jens Bjørn Andersen (th).
Foto: Staff / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Softwareselskabet Simcorp, der tidligere på ugen var ramt af et aktiedyk, løber med opmærksomheden onsdag morgen, hvor aktien stryger frem efter offentliggørelsen af et regnskab for første kvartal, der var stærkere end ventet.

Dermed er selskabet med til at trække op i det danske eliteindeks, C25, der stiger 0,2 pct. til 1122,36 kort efter handelsstart onsdag, hvor investorerne igen vil holde skarpt øje med nyt om udviklingen i handelskonflikten mellem USA og Kina.

Tirsdag aften endte både de europæiske og amerikanske aktieindeks i plus, efter at den amerikanske regering havde lovet en udsættelse på 90 dage af forbuddet mod at handle med den kinesiske it-gigant Huawei.

Investorernes optimisme er blevet svækket en smule i løbet af morgenen onsdag, efter forlydender om at USA overvejer at nedlægge et forbud mod at handle med op til fem kinesiske teknologiselskaber - heriblandt videoovervågningsselskaber.

Ifølge Bloomberg News, der har oplysningerne fra anonyme kilder, overvejer USA at sortliste de op til fem selskaber og dermed afholde dem fra at købe amerikanske teknologikomponenter eller software - ligesom med Huawei.

Simcorp overrasker på hovedtallene

Softwareselskabet Simcorp kom bedre ud af årets første tre måneder, end analytikernes havde ventet. Omsætningen voksede til 99,7 mio. euro i kvartalet, ligesom driftsresultatet steg til 26,4 mio. euro i perioden.

Begge poster var bedre, end analytikerne havde ventet forud for regnskabet. Ifølge medianestimater indsamlet af Simcorp blandt op til seks analytikere lød forventningen på en omsætning på 97,8 mio. euro og et EBIT-overskud på 24,9 mio. euro.

"Med en solid finansiel præstation og to nye kunder i første kvartal af 2019, der begge har skrevet under på vores fulde, integrerede front to back-løsning, har vi fået en god start på året. Vi er glade for at have skrevet under med en berømt industrileder som Willis Towers Watson i Storbritannien, da dette har været et udfordrende marked i nogle år."

"Vores ordrebog forbliver stærk, og vores salgsportefølje fortsætter med at understøtte vores forventninger, siger Klaus Holse, der er administrerende direktør hos Simcorp i regnskabet," siger Klaus Holse, der er administrerende direktør hos Simcorp i regnskabet.

Simcorps aktie stiger 3,2 pct. til 628 kr.

DSV får løftet både anbefaling og kursmål

DSV-aktien går også mod toppen i eliteindekset onsdag morgen, og den kan være en god investering. Det mener Morgan Stanley i hvert fald, da finanshuset har hævet sin anbefaling af aktien til "overvægt" fra "ligevægt".

Kursmålet har også fået et løft, så det nu hedder 750 kr. mod tidligere 615 kr., fremgår det af data fra Bloomberg News.

Transportaktien stiger 1,9 pct. til 603,40 kr.

Medicinalselskabet Lundbeck har omvendt fået sænket kursmålet til 310 kr. fra 330 kr. af storbanken Barclays. Anbefalingen lyder dog fortsat på "overvægt", skriver Bloomberg News.

Lundbecks aktie starter 0,6 pct. lavere i 272,40 kr.

Helt i bunden har Chr. Hansen-aktien placeret sig med et fald på 0,6 pct. til 715,60 kr. uden selskabsspecifikt nyt.

Ørsted-rivaler slår pjalterne sammen

På markedet for havvind, hvor danske Ørsted er en af de helt store spillere, er der nyt om konkurrencesituationen, som generelt er blevet mere intensiv i løbet af de seneste år.

De europæiske energiselskaber Engie og EDP, der konkurrerer med den danske energikoncern, slår nemlig pjalterne sammen på havvind-området og kombinerer deres aktiver i et joint venture.

Dermed skaber de to selskaber sammen en af de største vindudviklere i verden, skriver Financial Times.

Det nye selskab vil investere mindst 15 mia. euro, svarende til 112 mia. kr., i havvindenergi over de næste seks år og sigter efter i 2025 at være den næststørste udvikler i industrien med 5-7 gigawatt havvind opført eller på vej.

Ørsted-aktien stiger 0,3 pct. til 536,40 kr. onsdag morgen.

Mere regnskabsnyt uden for C25

Uden for C25 kommer der onsdag også regnskabsnyt fra en række selskaber.

Allerede forud for den danske handelsstart offentliggjorde Bavarian Nordic sit regnskab for første kvartal. Det viste en stor fremgang på omsætningsposten, ligesom underskuddet også blev mindsket sammenlignet med samme periode sidste år.

Samtidig fastholder selskabets sine forventninger til hele 2019. Aktien stiger 0,8 pct. til 141,10 kr. Dermed fortsætter de positive takter for aktien, efter at den sluttede tirsdagen med en stigning på 4,8 pct.

Der er også kommet regnskabsnyt fra rederiet Nordic Shipholding, der kom ud af første kvartal 2019 med en løftet bundlinje sammenholdt med samme kvartal sidste år. Derudover fastholder selskabet sine tidligere udmeldte forventninger til helåret.

Onsdag stiger aktien 7,6 pct. til 0,45 kr.

Derudover er der onsdag også regnskaber fra Salling Bank, Brdr. A. & O. Johansen, Victoria Properties og Rias.

/ritzau/FINANS

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Det britiske parlament samles lørdag: Tre stemmer kan afgøre brexit-aftales skæbne

Pia Laub er drejet fra sin karrierevej: "Jeg har min opsigelse med til dig i dag"

Boeing-aktien falder tungt efter 737 MAX-oplysninger

Erhvervslivets lyst til at investere er den laveste siden 2013: "Der er en recessionsfrygt i dele af erhvervslivet"

Aktieluk i USA: Pres på Faang-aktier - medicinalkæmpe og Boeing sendt ned

Bavarian: Fase 2-forsøg i behandling af blærekræft nåede ikke målene

Bedre end ventet fra American Express - men afdæmpede erhvervsudsigter skuffer

Fed-chef lader dør stå åben for endnu en rentesænkning

Helle Ib: Eksminister i den barske sandheds tjeneste