Aktieluk i USA: Mildere kurs over for Huawei løftede aktierne
Foto: Philippe Wojazer / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Slingrekursen i Det Hvide Hus i Washington over for amerikansk samhandel med den kinesiske it-gigant Huawai skabte igen tirsdag bevægelse i det amerikanske aktiemarked. Nu med positivt fortegn.

Udskydelsen i 90 dage af et forbud, mod at amerikanske selskaber handler med Huawei, lagde grund til en positiv udvikling, hvor S&P 500-indekset og Dow Jones-indekset lukkede henholdsvis 0,9 pct. og 0,8 pct. højere.

Nasdaq-indekset, der domineres af de selskaber, der er mest følsomme over for samhandlen med den kinesiske it-sektor generelt, sluttede 1,1 pct., højere.

Mandag faldt S&P 500-indekset 0,7 pct., og Dow Jones-indekset tabte 0,3 pct., mens Nasdaq tabte 1,5 pct. under indtryk af blokeringen af Huaweis adgang til amerikanske teknologi.

- Det er nyheden om, at amerikanerne trækker en lillebitte smule i land, konstaterer seniorstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen som det væsentligste tema i tirsdagens amerikanske aktiemarked.

Det var tidligt tirsdag - dansk tid - at USA's handelsminister, Wilbur Ross, ifølge nyhedsbureauet AFP, oplyste at USA har udsat forbuddet mod at handle med Huawei i 90 dage.

- Der har været nogle uhensigtsmæssige konsekvenser af, at man får forbudt for meget, så nu har man givet 90 dagens forlængelse til, at man kan finde ud af noget andet. Og det bliver så tolket som en forbrødring i markedet, som er lidt nervøst for tiden, konstaterer seniorstrategen, som ikke helt deler den opfattelse.

I spidsen for tirsdagens stigninger ligger de selskaber, der faldt mest mandag.

- Det er halvleder-selskaberne, som ubetinget er den sektor, der nemmest bliver ramt af det, der sker i øjeblikket, siger Lars Skovgaard Andersen og nævner Qualcomm, Nvidia og Intel, som selskaber i den kraftigste bølgegang. De tre selskaber steg tirsdag henholdsvis 1,5 pct. 2,2 pct. og 2,1 pct.

Men også tunge selskaber, der ellers intet har med it at gøre, som for eksempel Caterpillar, der fremstiller kæmpe entreprenørmaskiner, er ifølge Lars Skovgaard Andersen med på opsvinget alene i kraft af deres cykliske karakter. Caterpillar sluttede tirsdag 2,0 pct. højere i 124,92 dollar

FLERE REGNSKABER

Mere selskabsspecifikt kunne de amerikanske aktiehandlere tirsdag lade sig inspirere af en lille håndfuld regnskaber og andre selskabsmeddelelser samt nøgletal for bolighandlen.

Varehuskæden Kohl's regnskab skuffede i forhold til salget i første kvartal med en nettoomsætning på 3,8 mia. dollar. Konsensusestimatet lød på 3,9 mia. dollar, og selskabet nedjusterede dertil sine forventninger til hele årets overskud. Aktien faldt 12,4 pct. til 55,13 dollar.

PENNEY TABTE 46 CENT

Detailkæden J.C. Penneys regnskab skuffede også på både omsætning og indtjening og blev sendt 7,4 pct. ned til 1,06 dollar. Det justerede resultat per aktie viste et tab 46 cent, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet et minus på 38 cent.

HOME DEPOT UÆNDRET

Byggevarekæden Home Depot leverede et overskud per aktie, der var bedre end ventet i årets første kvartal, men det sammenlignelige salg faldt. Aktien steg 0,2 pct. til 191,40 dollar.

MEDICINALOPKØB

Medicinalkoncernen Merck & Co. oplyste ifølge Bloomberg News, at den har købt Peloton Therapeutics Inc. for 2,2 mia. dollar dagen før Pelotons børsdebut, hvor markedet havde værdisat selskabet til 756 mio. dollar.

Merck-aktien steg 0,8 pct. til 79,50 dollar.

SVAGT BOLIGSALG

Salget af eksisterende boliger faldt i april 0,4 pct. i forhold til måneden før til 5,19 mio. solgte boliger ifølge sæsonjusterede, annualiserede tal. Ifølge Bloomberg News var der ventet et salg på 5,35 mio. boliger svarende til en stigning på 2,7 pct. på månedsbasis.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan møde Rasmus Hougaard og mange andre inspirerende og vidende personer indenfor ledelse til Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Her får du gode råd til at styrke dine egne lederevner. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Sværere at forhandle pris: "Vi skal helt tilbage til starten af 2007 for at finde afslag, der er lige så lave som i dag"

Bombeskader på saudisk oliegigant ser værre ud end ventet: Kan holde olieprisen oppe

Storaktionær sælger ud i Zalando: Aktien bankes ned med 9 pct

Speas nærmer sig afvikling - venter udlodning af 950 kr pr aktie

I dag begynder en sag i den britiske Højesteret med store konsekvenser for brexit: Skal parlamentet tilbage på arbejde?

Aktiestatus: Demant i bund på it-problemer mens Novo sendes i top

Swedbank erkender alvorlige brister i hvidvaskkontrol: "Visse brister fremstår stadig"

Chemometec-direktør om rekordregnskab: Vi gør alt for at jagte de rigtige kunder

Hollywood-leverandør rejser millioner hos Pandora-stiftere og robotmillionær: "Nu skal vi virkelig ud og indtage det globale marked"