Penge Af
Mandagens negative stemning på det danske aktiemarked ser ud til at vende fra morgenstunden tirsdag, efter at USA har udsat sit forbud mod at handle med den kinesiske telegigant Huawei i 90 dage og dermed har bidraget til en bedre stemning på de globale aktiemarkeder.

I tirsdagens handel vil selskaber som Demant, GN og fodboldklubben Brøndby IF formentlig være i fokus, efter at to førstnævnte har fået konkurrentnyt, mens sidstnævnte leverer regnskab.

Amerikanske futures ligger tirsdag morgen med stigninger mellem 0,3 og 0,6 pct., mens den tyske DAX-future også indikerer en positiv start på markederne med en stigning på 0,5 pct.

Mandag endte det danske C25-indeks dagen med et fald på 0,8 pct. til 1108,78.

NYT FRA KONKURRENTER

I bunden af C25-indekset mandag landede Simcorp-aktien, efter at selskabets topchef, Klaus Holse, til Bloomberg News gav udtryk for, at en konsolideringsbølge blandt selskabets kunder giver tilbageholdenhed i branchen. 

  Det skete, forud for at Simcorp onsdag morgen leverer regnskab for første kvartal.

Simcorp-aktien faldt mandag med 5,3 pct. til 603,50 kr.

Fra morgenstunden tirsdag har danske Demant og GN fået nyt fra konkurrenten Sonova, der har afsluttet sit regnskabsår.

Den schweiziske høreapparatproducent leverede rekordresultater i 2018/19 på linje med forventningerne blandt analytikerne.

For 2019/20 venter Sonova en salgsvækst på 6-8 pct. i lokal valuta og dermed nogenlunde på linje med sine danske konkurrenter. Sonovas forventninger til årets vækst ligger tæt op ad GN Hearings prognose om en organisk omsætningsvækst på 7 pct.

Demants forventninger lyder på en vækst, der ligger over markedsvæksten, der af det danske selskab selv estimeres i størrelsesordenen 4-6 pct. målt i styk og 2-4 pct. målt i værdi.

Demant-aktien steg mandag 0,3 pct. til 227,70 kr., mens GN-aktien faldt 3,1 pct. til 326,70 kr.

LØFTET ANBEFALING TIL MÆRSK

Mærsk og Zealand Pharma kan også komme i aktionærernes søgelys tirsdag.

For Mærsks vedkommende gælder det, at norske Fearnley Securities har løftet anbefalingen af aktien til "akkumuler" fra "reducer" og hævet kursmålet til 8100 kr. fra 7965 kr. Senest, at Fearnley så positivt på Mærsk-aktien, var i februar, hvor anbefalingen var "køb".

  B-aktien i Mærsk lukkede mandag i 7616 kr. efter et fald på 4,6 pct.

Zealand Pharma har fået nyt fra den japanske konkurrent Takeda, som har udvidet behandlingsgodkendelsen af lægemidlet Gattex i USA til også at omfatte børn med korttarmssyndrom helt ned i alderen et år.

Gattex er den eneste konkurrent på markedet til Zealand Pharmas Glepaglutid, skriver Medwatch.

Zealand Pharma-aktien steg mandag 0,2 pct. til 134,80 kr.

REGNSKABER UDEN FOR C25

Tirsdag leverer en række selskaber uden for det danske eliteindeks regnskaber.

Fodboldklubben Brøndby IF præsenterer fra morgenstunden regnskab før første kvartal af 2019. Regnskabet kommer efter en sportslig periode, som ikke har flasket sig som ledelsen og fans havde håbet.

  Med en 4-1 sejr mandag aften over FC Midtjylland holdt holdet dog liv i drømmen om europæisk deltagelse i næste sæson.

Brøndby IF venter i 2019 et resultat før skat på minus 10 til minus 20 mio. kr. Mandag faldt fodboldklubbens aktie 2,6 pct. til 0,71 kr.

Også Københavns Lufthavne afleverer tirsdag regnskab for første kvartal. Selskabet venter i 2019 et resultat før skat, korrigeret for særlige forhold, i niveauet 1250-1350 mio. kr. Selskabet venter endvidere en negativ omsætningsvækst på 0-1 pct.

Mandag steg aktien med 1 pct. til 5900 kr.

Intermail og Brd. Klee er tirsdag også regnskabsaktuelle.

Intermail venter i regnskabsåret 2018/19 en koncernomsætning på 140 til 150 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 20 til 25 mio. kr. Derudover venter selskabet et nettoresultat på 5 til 10 mio. kr. Aktien endte mandag uændret i 21 kr.

Brd. Klee, der i 2018/19 venter et positivt resultat, men lavere end for regnskabsåret 2017/18, kunne mandag se selskabets aktie slutte dagen med et fald på 3,7 pct. til 2600 kr.

/ritzau/FINANS

Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nets på vej med massefyringer - hver ottende skal væk

NNIT-analytiker: "Forretningen er ikke stabil nok. Novo Nordisk er stadigvæk super vigtigt og fylder alt for meget"

Trump i Davos: Præsident Xi og jeg elsker hinanden

Brøndby skal på jagt efter ny hovedsponsor

Frygt for virus sender aktier i rødt: "Markederne er bekymrede for, at det spreder sig til flere byer"

Efter skidt år for tysk økonomi brager forventningerne nu op: "Med dagens stigning surfer tilliden videre på den mere positive bølge"

Steen Bocian: Derfor har vi negative renter - og det kan vi forvente frem mod 2022

Ambu-rivaler skruer op for sats på engangsprodukter