Markedet lukker: Rockwool til vejrs efter positivt regnskab
Foto: Henning Bagger / BAG / Ritzau Scanpix
Penge Af
Investorerne kvitterede torsdag for Rockwools regnskab for første kvartal ved at sende aktien op med 3,4 pct. til 1804 kr., på en dag hvor C25-indekset lukkede 1,3 pct. højere i 1117,93.

Isoleringsvirksomheden omsatte i januar, februar og marts for 641 mio. euro, hvor omsætningen i samme periode sidste år lød på 603 mio. euro. Overskuddet blev løftet til 57 mio. euro fra 54 mio. euro året før.

- Det er et fint regnskab. Driftsoverskuddet (EBIT) var 2 pct. bedre end markedets forventninger, og forventningen til årets EBIT-margin løftes, så det er helt fair, aktien stiger på det, lyder vurderingen fra Danske Banks chefhandler, Mads Zink.

Rockwool forventer nu at nå en overskudsgrad, EBIT-margin, på niveau med sidste år, hvor den endte på 12,8 pct. Tidligere var forventningen en margin på "omkring" 12 pct.

I toppen af C25-indekset endte torsdag de to høreapparatselskaber Demant og GN, der steg henholdsvis 4,4 pct. til 227 kr. og 4,0 pct. til 337 kr. Det skete uden selskabsspecifikt nyt.

AMBU TIL BUNDS EFTER KURSMÅLSÆNDRINGER

Blandt de mest stigende aktier i eliteindekset endte torsdag også FLSmidth, der steg 3,6 pct. til 292,60 kr., efter at storbanken UBS løftede sin anbefaling af aktien til "køb" fra "neutral". Kursmålet blev hævet med 55 kr. til 330 kr.

Vestas annoncerede torsdag en ordre på 228 megawatt til en amerikanske vindpark. Aktien steg 1,4 pct. til 559 kr.

I den anden ende af indekset endte Jyske Bank-aktien med et fald på 0,3 pct. til 252,90 kr. Nordea sænkede sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb".

Helt i bund endte Ambu-aktien med et fald på 3,5 pct. til 124,60 kr. Carnegie og Danske Bank skar deres kursmål for aktien med henholdsvis 18,1 pct. til 118 kr. og 15 pct. til 220 kr.

Derudover såede to danske toplæger tvivl om selskabets store væksthåb i en artikel i Finans.

- Artiklen var der ikke så meget nyt i. Der er tusindvis af læger, der har med produkterne at gøre, og der er altid nogle, som ikke ser et lys i det, mens andre synes, det er fantastisk, siger Mads Zink.

DRILLING STEG EFTER REGNSKAB

Uden for det danske eliteindeks var flere selskaber torsdag aktuelle med regnskaber.

Maersk Drilling, der på børsen går under navnet The Drilling Company of 1972, kom ud af årets første kvartal med en omsætning på 308 mio. dollar mod ventede 306,7 mio. dollar blandt analytikerne. Aktien steg 2,4 pct. til 480 kr.

NKT oplevede en større tilbagegang på toplinjen end ventet af analytikerne, men kom omvendt bedre ud på bunden, hvor underskuddet lød på 19 mio. euro mod et ventet underskud på 26,5 mio. euro. Aktien steg 2,6 pct. til 121,30 kr.

IC Group-aktien steg 1,3 pct. til 38,90 kr., oven på at Friheden Invest købte flere aktier i selskabet og nu sidder på 75,6 pct. Friheden Invest vil fremsætte et købstilbud til aktionærerne om at erhverve sig de resterende aktier for 39 kr. per aktie.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerVæk med papirkvitteringer: Sådan bliver du digital

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


OECD med valgønske til de danske politikere: Lavere skatter kan sparke liv i den sløje produktivitet

Aktieanalytikere: Tabsramte aktier bliver kursraketter

Stålproducent ramt af brexit og handelskrig - British Steel tæt på kollaps

Mærsk taber terræn til Kina i havnesektor

Cityringen forsinket: Metrolinje åbner i september

Politiet har haft adgang til Thomas Borgens digitale liv

Har denne person knækket koden til det perfekte job? Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse