Aktieåbning i USA: Regnskabsaktuelle Walmart med stigning i positivt marked
Foto: Edgard Garrido / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Detailkæmpen Walmart sendes torsdag op oven på offentliggørelsen af sit regnskab for årets første kvartal, på en dag hvor Wall Street er fulgt i hælene på de europæiske børser og er åbnet i positivt terræn.

Det brede S&P 500-indeks stiger efter få minutters handel 0,4 pct., mens det teknologitunge Nasdaq-indeks stiger 0,2 pct. Industriindekset Dow Jones øger også med 0,4 pct.

Torsdagens stigning kommer, efter at de tre toneangivende indeks onsdag lukkede med stigninger i størrelsesordenen 0,5-1,1 pct., oven på forlydender om at USA ikke vil optrappe handelskrigen ved at lægge told på biler fra blandt andet EU og Japan.

Investorerne belønner torsdag Walmart-aktien, efter at detailkæmpen torsdag inden børsåbning har offentliggjort regnskab for årets første kvartal. Aktien stiger 2,2 pct. til 102,10 dollar.

Her nåede selskabet et justeret overskud per aktie på 1,13 dollar, hvilket var mere end ventet blandt analytikerne. Ifølge Bloomberg News havde de ventet et overskud på 1,02 dollar per aktie.

Omvendt endte omsætningen en anelse under det ventede. I januar, februar og marts omsatte Walmart for 123,9 mia. dollar, hvor der blandt analytikerne var ventet en toplinje på 124,9 mia. dollar.

Der er torsdag også fokus netværkskæmpen Cisco, der onsdag efter børslukning åbnede regnskabsbøgerne for tredje kvartal af det forskudte regnskabsår 2018/19.

I kvartalet nåede selskabet et justeret overskud per aktie på 0,78 dollar og en omsætning på 12,96 mia. dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet henholdsvis 0,77 dollar og 12,87 mia. dollar.

Cisco-aktien stiger 5,3 pct. til 55,22 dollar kort tid efter børsåbning.

Inden markedets åbning er der kommet en stribe amerikanske nøgletal på bolig- og arbejdsmarkedsområdet. Overordnet set udviklede de sig bedre end ventet.

Det påbegyndte boligbyggeri steg i april til 1.235.000 enheder mod ventede 1.209.000 enheder, og antallet af byggetilladelser steg til 1.296.000. Her var ventet 1.289.000.

I uge 19 meldte 212.000 amerikanere sig desuden som førstegangsledige. Ifølge Bloomberg News var der ventet 220.000 nye ledige.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aktieanalytikere: Tabsramte aktier bliver kursraketter

Stålproducent ramt af brexit og handelskrig - British Steel tæt på kollaps

Mærsk taber terræn til Kina i havnesektor

Cityringen forsinket: Metrolinje åbner i september

Politiet har ikke bare ransaget Thomas Borgens hjem - men også hans computere, mobiltelefoner og tablets

Har denne person knækket koden til det perfekte job? Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse

Bankinvest: Handelskrig er blevet til tech krig - investorer fortsat nervøse