Aktier i Europa: Brasiliansk afgørelse løfter Norsk Hydro i rødt Europa
Foto: Gwladys Fouche / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Norsk Hydro stryger torsdag til vejrs i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med sin største stigning i 2019, på en dag hvor der er en svagt negativ stemning på tværs af Europa.

Det norske selskab, der producerer aluminium, har været underlagt to produktionsforbud på sin Alunorte-fabrik i Belem, Brasilien, men det ene er nu blevet ophævet.

Fabrikken vil fortsætte med at operere med en nedsat kapacitet på 50 pct., indtil den anden embargo er ophævet, men det kan ske snart, lyder vurderingen fra Credit Suisse.

"Der udestår en strafferetlig sag, men der er ingen forskel mellem den og den civilretlige (det er blevet afgjort, red.), så det ligner nu et proceduremæssigt skridt herfra uden forhindringer," skriver banken i en analyse ifølge Bloomberg News.

Norsk Hydro-aktien stiger 6,3 pct. til 34,06 norske kr. Aluminiumsselskabet må dog se Thyssenkrupp-aktien løbe med titlen som den mest stigende aktie i Stoxx 600-indekset, idet den stiger 7,2 pct. til 12,98 euro.

Der er ifølge Bloomberg News interesse for det tyske selskabs elevatorforretning. Finske Kone Oyj afsøger muligheden for at byde på forretningsområdet, som Thyssenkrupp planlægger at børsnotere.

En talskvinde fra det tyske selskab siger til mediet, at der "ikke er ændringer" til den tidligere udmelding om, at elevatorforretningen skal børsnoteres.

Generelt er stemningen svagt negativ torsdag. Både Stoxx 600-indekset og det tyske DAX-indeks viger 0,1 pct., mens de ledende indeks i Storbritannien og Frankrig, FTSE 100 og CAC 40, bakker 0,2 pct.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


OECD med valgønske til de danske politikere: Lavere skatter kan sparke liv i den sløje produktivitet

Chefstrateg efter dystre udsigter fra OECD: Der kommer en aktiekorrektion - vær klar til at købe op

Aktieanalytikere: Tabsramte aktier bliver kursraketter

Stålproducent ramt af brexit og handelskrig - British Steel tæt på kollaps

Mærsk taber terræn til Kina i havnesektor

Cityringen forsinket: Metrolinje åbner i september

Politiet har ikke bare ransaget Thomas Borgens hjem - men også hans computere, mobiltelefoner og tablets

Har denne person knækket koden til det perfekte job? Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde