Penge Af
Der bliver masser af holde øje med på det danske aktiemarked torsdag, hvor der kommer en række regnskaber, som investorerne kan guide efter - men samlet set peger det på en negativ åbning op til store bededag.

Inden åbning er Maersk Drilling kommet med en handelsopdatering, som viser, at omsætningen falder mindre end ventet. Omsætningen lyder på 308 mio. dollar i de første tre måneder af i år, hvilket er en tilbagegang fra en omsætning på 336 mio. dollar i fjerde kvartal 2018, men samtidig en spids bedre end ventet blandt analytikerne, der ifølge estimater fra Bloomberg News havde ventet en omsætning på 306,7 mio. dollar.
  Af meddelelsen fremgår det, at Maersk Drilling har flere rigge midlertidigt ude af drift i løbet af 2019 på grund af værftsbesøg med henblik på vedligeholdelse, end tilfældet var sidste år. Det sænker en del af tilgængeligheden og er samtidig også forklaringen på, at Maersk Drilling samlet for 2019 venter et fald i driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster til omkring 400 mio. dollar fra 611 mio. dollar i 2018.

Maersk Drilling er på børsen kendt som The Drilling Company of 1972. Aktien faldt 1,2 pct. onsdag til 468,95 kr.

Onsdag lukkede det danske C25-indeks 0,5 pct. lavere i 1103,92 - og torsdag morgen peger det fortsat ned, da både de amerikanske futures og den tyske DAX-future indikerer en negativ start på handelsdagen med fald mellem 0,4 pct. og 0,6 pct. Det danske eliteindeks gik på weekend for en uge i 1125,11.

NKT SKUFFER

NKT, der faldt 2,3 pct onsdag til 118,30 kr, kommer ud af første kvartal med fald i omsætningen, men med mindre tab end ventet.

Mens omsætningen i NKT's kabelaktiviteter som ventet går tilbage i første kvartal, så er der anderledes positivt momentum i indtægterne hos koncernens andet forretningsben, Photonics, fremgår det af NKT-koncernens regnskab for første kvartal.

NKT-koncernen fastholder sine forventninger til indeværende år, hvor der for kabelaktiviteterne ventes en omsætning (standardmetalpriser) på cirka 0,9-1,0 mia. euro og et operationelt EBITDA på 10-30 mio. euro.

ROCKWOOL SKRUER LIDT OP

Rockwool vælger at skrue en smule op til forventningerne for hele 2019, fremgår det af regnskabet for første kvartal, der er præsenteret torsdag morgen.

Nu venter den danske isoleringsvirksomhed at præstere en overskudsgrad (EBIT-margin) på niveau med sidste år, hvor den endte på 12,8 pct. Tidligere var der ventet en EBIT-margin på "omkring" 12 pct.

For omsætningen ventes der i 2019 stadig en salgsvækst på 4-8 pct. i lokal valuta. Til sammenligning leverede selskabet i 2018 en omsætningsvækst på 14,7 pct. i lokal valuta.

I de første tre måneder af 2019 har Rockwool haft en stigende omsætning, og det bidrager til at sende indtjeningen op. Målt på bundlinjen har den danske isoleringsvirksomhed i første kvartal et overskud efter skat på 57 mio. euro. Det er højere end de 54 mio. euro, som Rockwool tjente i samme kvartal sidste år.

Rockwool steg onsdag 0,9 pct. til 1744 kr.

FLERE REGNSKABER PÅ VEJ

Zealand Pharma, der faldt 0,7 pct. til 136,10 kr. onsdag, Kreditbanken, der steg med 0,8 pct. til 2620 kr., Møns Bank, der faldt med 1,2 pct. til 121,50 kr., og Santa Fe Group, der mistede 0,4 pct. på kursen til 486,20 kr. onsdag, kommer alle med regnskaber i løbet af torsdag.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerVæk med papirkvitteringer: Sådan bliver du digital

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


OECD med valgønske, som ikke er på programmet hos de to kandidater til statsministerposten: Skattelettelser

Chefstrateg efter dystre udsigter fra OECD: Der kommer en aktiekorrektion - vær klar til at købe op

Aktieanalytikere: Tabsramte aktier bliver kursraketter

Stålproducent ramt af brexit og handelskrig - British Steel tæt på kollaps

Mærsk taber terræn til Kina i havnesektor

Cityringen forsinket: Metrolinje åbner i september

Politiet har ikke bare ransaget Thomas Borgens hjem - men også hans computere, mobiltelefoner og tablets

Har denne person knækket koden til det perfekte job? Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde