Aktieluk i USA: Handelsrygter løftede markedet - stigninger til giganter
Foto: Spencer Platt / AFP / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier vekslede indledende fald til plusser onsdag. Først var investorerne bekymrede over en række skuffende nøgletal, men på forlydender om, at USA ikke vil optrappe handelskrigen ved lige nu at lægge told på biler fra blandt andet EU og Japan, ændrede humøret sig til det bedre.

Det er lidt som handelsvinden blæser, at investorerne styrer stemningen i disse dage.

Det brede amerikanske aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, vandt frem med 0,6 pct., mens Dow Jones-indekset steg 0,5 pct. Nasdaq gik også op med 1,1 pct.

UDSKUDT BILTOLD

Fra morgenstunden fik investorerne skuffende tal fra den kinesiske økonomi i april, både for detailsalget og industriproduktionen, og helt samme mønster gentog sig senere med tilsvarende data fra den USA's økonomi.

Derfor lagde aktierne i USA ud med kursfald. Forlydender senere onsdag pegede dog på, at USA vil udskyde indførelsen af told på 25 pct. på biler fra EU og Japan i seks måneder, og det vendte stemningen. Senere rygter om, at USA og Mexico nærmer sig en aftale, som kan fjerne tolden på stål og aluminium, skubbede yderligere til udviklingen.

- Markedet var i gang med at sælge, men vendte rundt. Det er symptomatisk for markedet, at det fokusere på det korte sigte lige nu, og det, der driver det lige nu, er handel, sagde Chuck Carlson, direktør i Horizon Investment Services, til Reuters.

IT MED I FRONT

Igen onsdag var den vigtige it-sektor, som udgør cirka 21 pct. af S&P 500-indekset, med til at slå tonen an. Mandag faldt sektoren mest af alt i storudsalget. Tirsdag steg den mest af alle i comebacket. Onsdag vandt den næstmest frem med et plus på 1,0 pct. Det blev dog overgået af kommunikationsservice, der steg 2,1 pct. - trukket af plusser på 3,1 pct. og 4,1 pct. til henholdsvis Facebook og Googles moderselskab, Alphabet.

Cyklisk forbrug og dagligvarer gik også frem med 0,8 pct. hver især. Finansaktierne var omvendt i minus med 0,5 pct.

Blandt de store aktier steg Microsoft også 1,0 pct., mens Amazon gik frem med 1,7 pct. Apple lagde desuden 1,2 pct. til.

INGEN BELØNNING TIL MACY'S

Varehuskæden Macy's faldt 0,5 pct. Trods en bedre end ventet bundlinje og et sammenligneligt salg på 0,7 pct., der var over analytikernes estimater på 0,3 pct., så holdt en stigning i formarkedet på mere end 6,0 pct. ikke ved, da investorerne frygter for told på selskabets produktion i Kina.

I toppen af S&P 500 lå også spiludvikleren Take-Two Interactive. En svag prognose blev tirsdag alligevel taget til nåde, fordi selskabet traditionelt er konservativ med sin guidance, skrev Bloomberg News. Aktien vandt 3,5 pct. tirsdag, mens gevinsten onsdag var på 3,8 pct.

Mest stigende var Coty dog med 9,7 pct., da investorerne ifølge Thestreet bed mærke i, at cheferne køber op i aktien.

I bunden af S&P 500-indesket befandt medicoselskabet Agilent Technologies sig. Aktien mistede 11,0 pct. på en sjælden skuffelse med kvartalsregnskabet i forhold til Wall Streets forventninger og på en nedjusteret prognose.

Uden for indekset steg Uber igen onsdag med 3,3 pct. Børsdebutten har ellers været nær katastrofal for samkørselstjenesten med fald på henholdsvis 7,6 og 10,8 pct. de første to dage. Tirsdag vendte stemningen dog, og aktien vandt 7,7 pct.

250 PCT PÅ 14 DAGE

Cannabis-aktien Tilray steg tirsdag aften med 4,1 pct. i eftermarkedet, da omsætningen var bedre end ventet og steg med 195 pct. i første kvartal. Omvendt var underskuddet større end spået, og i den ordinære handel onsdag steg selskabet fra Californien blot med 0,3 pct.

Med en omsætning i kvartalet på 23 mio. dollar og et nettounderskud på 25,2 mio. dollar, så synes der dog også fortsat langt til en virkelighed, der matcher markedsværdien på godt 4,5 mia. dollar.

Der var igen onsdag også fokus på Beyond Meat. Børsungen, som blev noteret for knap to uger siden i 25 dollar per aktie. Onsdag hoppede aktien endnu en gang op med 9,1 pct. til 86,92 dollar. Aktien er dermed steget med næsten 250 pct. siden børsnoteringen for to uger siden.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerVæk med papirkvitteringer: Sådan bliver du digital

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


OECD med valgønske, som ikke er på programmet hos de to kandidater til statsministerposten: Skattelettelser

Chefstrateg efter dystre udsigter fra OECD: Der kommer en aktiekorrektion - vær klar til at købe op

Aktieanalytikere: Tabsramte aktier bliver kursraketter

Stålproducent ramt af brexit og handelskrig - British Steel tæt på kollaps

Mærsk taber terræn til Kina i havnesektor

Cityringen forsinket: Metrolinje åbner i september

Politiet har ikke bare ransaget Thomas Borgens hjem - men også hans computere, mobiltelefoner og tablets

Har denne person knækket koden til det perfekte job? Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde