Aktiestatus i USA: Toldrygter ændrer indledende fald til mindre plusser
Foto: Brendan Mcdermid / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier har vekslet indledende fald til mindre plusser onsdag middag. Først var investorerne bekymrede over en række skuffende nøgletal, men på forlydender om, at USA ikke vil optrappe handelskrigen ved lige nu at lægge told på biler fra blandt andet EU og Japan, er humøret ændret.

Det er lidt som handelsvinden blæser, at investorerne styrer stemningen.

Det brede amerikanske aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, vinder kl. 12:05, lokaltid i New York, frem 0,7 pct., mens Dow Jones-indekset med sine 30 aktier stiger 0,6 pct. Nasdaq går samtidig op med 1,1 pct.

UDSKUDT BILTOLD

Fra morgenstunden fik investorerne skuffende tal fra den kinesiske økonomi i april, både for detailsalget og industriproduktionen, og helt samme mønster gentog sig senere med tilsvarende data fra den amerikanske økonomi.

Derfor lagde aktierne i USA ud med kursfald. Forlydender onsdag, ifølge Bloomberg News, peger dog på, at USA vil udskyde indførelsen af told på 25 pct. på biler fra EU og Japan med op mod seks måneder, og det har vendt stemningen.

- Handel er klart den mest dominerede tema lige nu, men salget bør ikke gå ubemærket hen forud for læsningen af forbrugertilliden senere på ugen. Mange ser detailhandel som et nøgletal for økonomien, og en svaghed i den sektor kan give bjørnene mere at sætte tænderne i, siger Mike Loewngart, investeringschef hos E*Trade Financial, til Bloomberg News.

IT MED I FRONT

Igen onsdag er det den vigtige it-sektor, som udgør cirka 21 pct. af S&P 500-indekset, der slår tonen an. Mandag faldt sektoren mest af alt i storudsalget. Tirsdag steg den mest at alle i comebacket. Onsdag vinder den næstmest frem af med et plus på 1,2 pct. Det overgås dog af kommunikationsservice, der vinder 1,9 pct. - trukket af plusser på 3,0 pct. og 3,5 pct. til henholdsvis Facebook og Googles moderselskab, Alphabet.

Cyklisk forbrug og dagligvarer går også frem med 0,8 pct. hver især. Ingen sektor er i minus.

Blandt de store aktier stiger Microsoft også 1,0 pct., mens Amazon går frem med 1,2 pct. Apple lægger desuden 1,0 pct. til.

INGEN BELØNNING TIL MACY'S

Varehuskæden Macy's falder 0,6 pct. Trods en bedre end ventet bundlinje og et sammenligneligt salg på 0,7 pct. over analytikernes estimater på 0,3 pct., så holder stigningen i formarkedet på mere end 6,0 pct. ikke ved.

I toppen af S&P 500 ligger spiludvikleren Take-Two Interactive. Et egentligt skuffende kvartalsregnskab med en svag prognose blev tirsdag alligevel taget til nåde, fordi selskabet traditionelt er konservativ med sin guidance, skriver Bloomberg News. Aktien vandt derfor 3,5 pct. tirsdag, mens gevinsten onsdag er på 5,3 pct.

I bunden af S&P 500-indesket befinder medicoselskabet Agilent Technology sig. Aktien mister 11,8 pct., da selskabet for en sjælden gangs skyld har skuffet med sit regnskab i forhold til Wall Streets forventninger og nedjusteret sin prognose.

Uden for indekset stiger Uber igen onsdag med 2,6 pct. Børsdebutten har ellers været nær katastrofal med fald på henholdsvis 7,6 og 10,8 pct. de første to dage. Tirsdag vendte stemningen dog, og aktien vandt 7,7 pct.

STIGNING GÅR OP I RØG

Cannabis-aktien Tilray steg tirsdag aften med 4,1 pct. i eftermarkedet, da omsætningen i første kvartal var bedre end ventet og steg med 195 pct. i første kvartal. Omvendt var underskuddet større end spået, og i den ordinære handel onsdag falder selskaber fra Californien med 4,5 pct.

Med en omsætning i kvartalet på 23 mio. dollar og et nettounderskud på 25,2 mio. dollar, så synes der dog også fortsat langt til en virkelighed, der matcher markedsværdien på knap 4,5 mia. dollar.

Der igen onsdag og så fokus på Beyond Meat. Børsungen, som blev noteret for knap to uger siden i 25 dollar per aktie. Onsdag hopper aktien endnu en gang op med 10,5 pct. til 88,07 dollar. Aktien er dermed steget med 250 pct. siden børsnoteringen. Dermed har aktien også passeret dets højeste kursmål på Wall Streets på 81 dollar.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Venstre vælger Inger Støjberg som ny næstformand

Jakob Ellemann-Jensen er nu officielt Venstres nye formand

Danskere køber sig ind i svensk kæde: "Vi skal op på 25 restauranter i alt"

Uffe Ellemann vil ikke blande sig i, hvordan Venstre skal ledes: "Gamle formænd og farmænd skal ses og ikke høres"

Hvor solen stråler lidt klarere

Dansk erhvervsliv ønsker Jakob Ellemann-Jensen tillykke med topposten i Venstre: Ser frem til samarbejdet

Novo Nordisk får godkendt diabetespille med kæmpepotentiale i USA: "Vigtigheden kan ikke understreges nok"

V-partisekretær: Aldrig har vi oplevet et så brutalt opgør

Novo-chef: Måske den vigtigste milepæl i min tid som direktør