Aktieluk i Europa: Milde toldtoner sendte tyske bilgiganter op
Foto: Michael Dalder / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
Forlydender om udsættelse af USA's told på bilimport ændrede sidst på handelsdagen onsdag stemningen på de europæiske aktiemarkeder, hvor det italienske budgetspøgelse ellers var vendt tilbage og havde skabt frygt og faldende indeks fra dagens begyndelse.

Men ved lukningen var det brede fælleseuropæiske Stoxx 600 indeks steget 0,5 pct. efter et dyk på 0,3 pct. først på eftermiddagen.

Det var motiveret af, at den ene Italiens vice-regeringschefer - Matteo Salvini - havde udtalt, at de statslige udgifter måske kommer til at overskride EU's finanspolitiske grænser. Effekten var blandt andet nedtur for italienske aktier og især for bankerne, og de store europæiske indeks lå i rødt.

Men med de formildende toner fra USA skiftede farven til grøn, og de store indeks steg 0,8 pct. for FTSE 100-indekset i London, med 0,6 pct. for CAC 40-indekset i Paris og med 0,9 pct. for DAX-indekset i Frankfurt. Men det italienske FSTE MIB forblev negativt med 0,1 pct.

Tyske bilkoncerner som Daimer, BMW og Porche trak op med henholdsvis 2,8 pct., 3,2 pct. og 3,3 pct.

Blandt dagens solstråler var også det tyske energi- og forsyningsselskab RWE, der i første kvartal havde et nettooverskud på 273 mio. euro mod ventet 78 mio. euro. Aktien steg 2,6 pct.

Værst gik det for det tyske teleservice-selskab Drillisch, der tabte 10,8 pct. efter et skuffende kvartal med en omsætning på 912,2 mio. euro mod ventet 933,8 mio. euro.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aktieanalytikere: Tabsramte aktier bliver kursraketter

Stålproducent ramt af brexit og handelskrig - British Steel tæt på kollaps

Cityringen forsinket: Metrolinje åbner i september

Har denne person knækket koden til det perfekte job? Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde

Fætter BR-leverandører retter skarp kritik af kuratorer: Vi mangler momsmillioner - fatalt for en virksomhed af vores størrelse

Bankinvest: Handelskrig er blevet til tech krig - investorer fortsat nervøse

Investor Live: Grøn start for aktierne

Brøndby nedjusterer forventningerne til 2019 - transfergevinst spås mere end halveret