Aktieåbning i USA: Skuffende detailsalg og fortsat handelskrig presser aktiemarkeder
Foto: Brendan Mcdermid / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktiemarkeder er fra handelsstart onsdag tilbage i den negative udvikling, som også prægede mandag, men som tirsdag afløstes af en mildere stemning.

Kort efter åbningen onsdag ligger de tre toneangivende amerikanske aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, 0,2-0,6 pct. lavere efter tirsdagens løft på 0,8-1,1 pct. for de tre indeks.

Især handelskrig og udtalelser om den fra USA's præsident, Donald Trump, med også faldende oliepriser og skuffende detailsalg i såvel USA som i Kina i april presser handelsiveren på de amerikanske aktiemarkeder, hvor der igen er bekymring for væksten i den globale økonomi.

Markedet kæmper for at genfinde momentum, noterer Bloomberg News og bemærker, at Alibabas amerikanske aktie afviger fra den negative tendens, efter at det kinesiske nethandelsselskab kom med et positivt overraskende regnskab.

Toplinjen forbedrede sig med 51 pct. til 93,5 mia. yuan (90,7 mia. kr.), hvor analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 91,7 mia. yuan (88,8 mia. kr.). Aktien stiger 1,0 pct. i den indledende handel.

Også varehuskæden Macy's havde et godt første kvartal, hvor både det sammenlignelige salg og indtjeningen overgik konsensus i markedet. Men aktien falder 0,3 pct. kort efter handelsstart.

Macy's hentede i sit første kvartal en fremgang i det sammenlignelige salg på 0,7 pct., mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde sigtet efter et løft på 0,3 pct.

Den justerede indtjening per aktie blev 0,44 dollar mod ventet 0,32 dollar blandt analytikerne.

Detailsalget i USA udviklede sig noget svagere end forudset i april. Salget faldt med 0,2 pct. på månedsbasis, mens økonomer ifølge Bloomberg News ventede en stigning på 0,2 pct. i forhold til måneden før.

Det kinesiske detailsalg steg 7,2 pct. i april i forhold til samme måned året før, mens analytikerne havde estimeret en stigning på 8,6 pct. efter en stigningstakt på 8,7 pct. i marts og 8,2 pct. i februar. Det viske makrodata onsdag morgen. Samtidigt blev det oplyst, at stigningen i industriproduktion i april på årsbasis var 5,4 pct. mod 8,5 pct. i marts og økonomernes bud på 6,5 pct.

Og for at føje spot til skade viste amerikanske data for industriproduktionen i april et fald på 0,5 pct. i april mod ventet status quo.

/ritzau/FINANS

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


OECD med valgønske, som ikke er på programmet hos de to kandidater til statsministerposten: Skattelettelser

Chefstrateg efter dystre udsigter fra OECD: Der kommer en aktiekorrektion - vær klar til at købe op

Aktieanalytikere: Tabsramte aktier bliver kursraketter

Stålproducent ramt af brexit og handelskrig - British Steel tæt på kollaps

Mærsk taber terræn til Kina i havnesektor

Cityringen forsinket: Metrolinje åbner i september

Politiet har ikke bare ransaget Thomas Borgens hjem - men også hans computere, mobiltelefoner og tablets

Har denne person knækket koden til det perfekte job? Her er manden, som bestemmer, hvordan Moët-champagne skal smage

Morgenbriefing: Byggeriet på vej ned i gear, kæmpeunderskud i bagerkæde