Aktieluk i USA: Små kursfald i nervøst marked - nyt dyk til Netflix
Foto: Mike Blake / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier tog onsdag en mindre puster efter de seneste to dages uro og kursfald, hvor især tirsdag var hård. Aktierkurserne svingede frem og tilbage mellem minus og plus, men endte til sidst med små fald.

Det brede S&P 500-indeks faldt 0,2 pct. Dow Jones-indekset steg marginalt, og Nasdaq tabte 0,3 pct. Tirsdag faldt de samme tre indeks mellem 1,7 og 2,0 pct.

Udsalget i aktierne de foregående dage blev udløst af, at USA's præsident Donald Trump søndag tweetede, at han er parat til at indføre tidligere udskudte toldforhøjelser på kinesiske varer på fredag, fordi forhandlingerne går for langsomt, og da Kina har trukket sig fra tidligere afgivne løfter i handelsdialogen.

KINA KOMMER - EN AFTALE VENTER

Onsdag tyggede investorerne så på meldingen fra samme Trump om, at en aftale stadig kan nås i denne uge, hvor de kinesiske forhandlere besøger Washington.

- Kina har netop informeret, at de (vicepremierministeren) nu kommer til USA for at indgå en aftale, skrev præsidenten på Twitter onsdag.

Tidligere onsdag sendte det S&P 500 op med 0,5 pct., indtil Kinas handelsministerium meddelte, at landet vil svare igen på toldforhøjelser, hvorefter indekset trak følehornene til sig igen.

Forhandlingernes frem-og-tilbage ser ud til at skulle styre markedet den kommende tid.

- Det ser ud til, at markederne stabiliserer sig. Det kan være et tegn på, at det nylige udsalg var et vejbump hen mod en længerevarende handelsaftale, sagde Jeff Kravetz, investeringsdirektør hos U.S. Bank, til The Wall Street Journal.

NETFLIX FALDT IGEN

Blandt sektorerne var det den defensive forsyningssektor, som faldt mest i S&P 500 med 1,4 pct. I toppen lå derimod sundhed med en fremgang på 0,1 pct., mens tirsdagens store taber, it-sektoren, faldt 0,2 pct. Samme sektor tabte 2,1 pct. tirsdag.

Blandt de store aktier endte Apple stort set uændret. Aktien trak ellers mest ned af alle tirsdag. det samme var tilfældet for Microsoft, mens Amazon faldt 0,2 pct.

Netflix har fortsat en hård periode og faldt igen onsdag med 1,6 pct., mens konkurrenten Walt Disney inden dets regnskab efter børslukningen onsdag aften vandt 1,2 pct.

Chipproducenten Intel trak dog mest ned i S&P 500 med et minus på 2,5 pct. efter en trist nyt fra Microchip Technology.

INTET LØFT TIL LYFT

Chipproducenten Microchip Technology faldt selv tilbage med 2,8 pct., da selskabet skuffede med sin prognose for første kvartal. Koncernen var ellers den første i sektoren til tidligere år at forudse en vending i kundernes efterspørgsel efter sidste års tilbagegang.

- Dette regnskab er en negativ katalysator og vil sandsynligvis drive en tilbagegang for gruppen, kommenterede investeringsbanken Morgan Stanley ifølge Bloomberg News. Analytikerne mener nu, at håbet for et comeback i efterspørgslen i andet halvår nu er bristet.

En anden chipproducent, Qorvo, vandt dog alligevel frem med 3,4 pct. Selskabets regnskab for fjerde kvartal tirsdag aften var nemlig bedre end ventet. Samtidig kom underleverandøren til Apple med en "bemærkelsesværdig stærk" prognose, ifølge investeringsbanken Morgan Stanley. Qorvo, som får 32 pct. af sin omsætning fra Apple, regner med en indtjening næsten 25 pct. over konsensus.

Fra regnskabsfronten kom der tirsdag aften nyt fra den nyligt børsnoterede samkørselstjeneste Lyft, som på sin regnskabspremiere faldt 10,8 pct. Omsætningen, der steg fra 397 mio. dollar til 776 mio. dollar i første kvartal, var bedre end ventet, mens indtjeningen skuffede.

ENERGI I TOP - REJSER I BUND

Helt i top i S&P 500 var olieselskabet Diamondback Energy med et plus på 7,8 pct. Selskabets regnskab blev krydret med et tilbagekøbsprogram på 2 mia. dollar, og det kvitterede aktiemarkedet for onsdag.

I den anden ende af indekset faldt Tripadvisor med 11,4 pct. Omsætningen i første kvartal kom til kort med 376 mio. dollar mod ventede 387 mio. dollar. "Skuffende", "værre salg" og "stadig svag hotelforretning" var nogle af de mærkater, som analytikerne ifølge Bloomberg News satte på udviklingen.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Godsejere får kæmpe gevinst på cannabisaktie: "At det blev så mange gange pengene igen, det havde vi ikke regnet med"

Medier: Shah ikke den eneste i udbytteskandale

Brint-direktør starter igen nyt firma: Satser 48 mio kr

Ellemann-Jensen: Løkkes velfærdsløfte gælder ikke længere

Det skal huset koste i din landsdel: "I nogle kommuner er priserne nu så høje, at et afslag på 6 pct. nærmest svarer til en årsløn"

Flexelasing er blevet stuerent

Gode råd til at investere i ure: Bliv rigere med tiden

Medie: Ilse Jacobsen har taget ulovlige million-lån