Aktiestatus i USA: Pause i nedturen - Netflix trækker ned
Foto: Brendan Mcdermid / Reuters / Ritzau Scanpix
Penge Af
De amerikanske aktier tager onsdag en puster efter de seneste to dages fald, hvor især tirsdag var hård. Der er dog ikke tale om egentlig stigninger, da aktierne vinger omkring nullet.

Det brede S&P 500-indeks stiger kl. 12:05, lokaltid i New York, med 0,1 pct. Det samme gør Dow Jones-indekset, mens Nasdaq stiger marginalt. Tirsdag faldt de samme tre indeks mellem 1,7 og 2,0 pct.

Udsalget i aktierne blev udløst af, at USA's præsident Donald Trump, der søndag tweetede, at han er parat til at indføre tidligere udskudte toldforhøjelser på kinesiske varer på fredag, fordi forhandlingerne går for langsomt, og da Kina har trukket sig fra tidligere afgivne løfter i handelsdialogen.

KINA KOMMER - EN AFTALE VENTER

Onsdag tygger investorerne så på meldingen fra samme Trump om, at en aftale stadig kan nås i denne uge, hvor de kinesiske forhandlere besøger Washington.

- Kina har netop informeret, at de (vicepremierministeren) nu kommer til USA for at indgå en aftale, skrev præsidenten blandt andet på Twitter onsdag.

Tidligere onsdag var S&P 500 endda oppe med 0,5 pct., indtil Kinas handelsministerium meddelte, at landet vil svare igen på eventuelle toldforhøjelser.

Forhandlingernes frem-og-tilbage ser ud til at skulle styre markedet den kommende tid.

- Volatiliteten er reelt overskriftdrevet, især omkring de flydende samtaler mellem USA og Kina. Vi bliver nødt til at se, hvordan dette her spiller sig ud i slutningen af ugen, men vi vil forvente, at dette klima vil fortsætte, så længe overskrifterne svinger frem og tilbage, siger Charlie Ripley, seniorstrateg hos Allianz Investment Management, til Bloomberg News.

NETFLIX FALDER IGEN

Blandt sektorerne er det den defensive forsyningssektor, som falder mest i S&P 500 med 1,2 pct. I toppen ligger derimod fast ejendom med en fremgang på 0,4 pct., mens tirsdagens store taber, it-sektoren, falder marginalt. Samme sektor tabte 2,1 pct. tirsdag.

Blandt de store aktier vinder Apple frem med 0,2 pct. Aktien trak mest ned i S&P 500 tirsdag. Microsoft falder 0,1 pct., mens Amazon stiger 0,1 pct.

Netflix har fortsat en hård periode og falder igen onsdag med 2,1 pct., hvilket trækker mest ned i S&P 500, mens Walt Disney inden dets regnskab efter børslukningen onsdag vinder 0,9 pct.

INTET LØFT TIL LYFT

Fra regnskabsfronten kom der tirsdag aften nyt fra den nyligt børsnoterede samkørselstjeneste Lyft, som med sin regnskabspremiere falder 7,2 pct. Omsætningen, der steg fra 397 mio. dollar til 776 mio. dollar i første kvartal, var bedre end ventet, mens indtjeningen skuffede.

Spiludvikleren Electronic Arts belønnes derimod med et plus på 1,0 pct. efter sit regnskab for fjerde kvartal. Lanceringen af onlinespillet Apex Legends har især løftet kundernes efterspørgsel på digitale produkter, og indtjeningen endte 36 pct. over analytikernes forventning.

Chipproducenten Qorvo vinder frem med 5,9 pct. Selskabets regnskab for fjerde kvartal tirsdag aften var bedre end ventet. Samtidig er underleverandøren til Apple ude med en "bemærkelsesværdig stærk" prognose, ifølge investeringsbanken Morgan Stanley. Qorvo, som får 32 pct. af sin omsætning fra Apple, regner med en indtjening næsten 25 pct. over konsensus.

ENERGI I TOP - REJSER I BUND

Office Depot oplever en flad kursudvikling trods lanceringen af en spareplan til 100 mio. dollar. Regnskabstallene for første kvartal var dog også stort set som ventet.

Helt i top i S&P 500 er olieselskabet Diamandback Energy med et plus på 8,9 pct. Et lidt bedre end ventet regnskab blev krydret med et tilbagekøbsprogram på 2 mia. dollar, og det kvitterer aktiemarkedet for onsdag.

I den anden ende af indekset falder Tripadvisor med 12,8 pct. Omsætningen i første kvartal skuffede med 376 mio. dollar mod ventede 387 mio. dollar. "Skuffende", "værre salg" og "stadig svag hotelforretning" er nogle af de mærkater, som analytikerne ifølge Bloomberg News har sat på udviklingen.

/ritzau/FINANS

Få dagens vigtigste mail og start dagen på et oplyst grundlag. Tilmeld dig til nyhedsbrevet Børsen Morgenbriefing i boksen herunder

Børsen Morgenbriefing samler de vigtigste historier om erhverv, økonomi og aktier, så du på få minutter kan få et overblik over, hvad der er værd at vide.
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerNeurogastronomi er på vej ind på arbejdspladsen

Annoncørbetalt
indhold af Kokkenes Køkken

Forsiden lige nu


Henrik Lind og Lego-familie satser formue i ny milliardfond

EU-præsident anbefaler en udskydelse af brexit - intet behov for topmøde

Flertal i det britiske parlament stemmer for Boris Johnsons brexitaftale - men afviser hans stramme tidsplan

Nordisk tv-fusion til milliarder

Afstemning i det britiske Underhus ca. klokken 20: Er der for første gang et flertal for en brexitaftale?

Simon Emil Ammitzbøll-Bille forlader Liberal Alliance: "Elastikken holdt ikke længere så at sige"

Mindre kursfald på andendagen for Tevas milliardforlig

LA-leder begræder partiprofils farvel: Kan ikke se uenigheden

Radio24syv taber udbud om at drive DAB-radio