Aktieåbning i USA: Fortsat usikkerhed giver ventet rød handelsstart
Foto: Spencer Platt / AFP / Ritzau Scanpix
Penge Af
Som ventet åbner de amerikanske aktier i rødt tirsdag og fortsætter dermed retningen fra mandag.

Det brede S&P 500-indeks åbner med et fald på 0,8 pct. Dow Jones-indekset falder 0,7 pct., mens Nasdaq sætter sig 0,8 pct. efter små ti minutters handel.

De amerikanske aktier faldt mandag indledningsvist tungt fra sidste uges rekordniveauer, efter USA's præsident, Donald Trump, i weekenden på Twitter truede med at indføre forhøjet told på kinesiske varer allerede fra fredag. Markedet genvandt dog noget af det tabte, da det kom frem, at denne uges handelsforhandlinger ikke er aflyst. Men tirsdag er det fortsat usikkerheden, der rammer.

AIG OP PÅ TAL

Den amerikanske forsikringskæmpe AIG leverede tal for første kvartal efter børstid mandag, og det var et bedre første kvartal end ventet, og aktien stiger på den baggrund med 8,2 pct. til 50,96 dollar.

AIG fik i kvartalet et justeret overskud per aktie på 1,58 dollar. Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 1,05 dollar. Det var første gang i syv kvartaler, at AIG overgik Wall Streets forventninger.

MOSAIC NED EFTER TAL

Gødningsproducenten Mosaic, der også leverede tal mandag efter børstid, sendes den anden vej - ned.

Selskabet meldte mandag aften, at det venter et ordinært overskud per aktie på 1,50 til 2,00 dollar, hvilket skuffede markedet, der ifølge Bloomberg havde ventet 2,20 dollar Driftsoverskuddet ses i intervallet 2-2,3 mia. dollar.

I kvartalet så selskabet et ordinært overskud per aktie på 25 cent mod ventet 24 cent. Omsætningen blev 1,9 mia. dollar mod ventet 1,87 mia. dollar.

Ved åbningen falder aktien 2,6 pct. til 24,59 dollar.

Før åbningen tirsdag er der kommet regnskaber fra blandt andet biografgiganten Cinemark, der stiger 2 pct., Dean Foods, der stiger 2,4 pct. Marriot Vacations, der falder 2,9 pct.og Seaworld Entertainment, der falder 2,1 pct.

Q1 REGNSKABSÆSON BEDRE END VENTET

En foreløbig status for regnskabssæsonen viser, at den har været bedre end ventet.

Godt 80 pct. af selskaberne i S&P 500 har nu rapporteret resultater i en regnskabssæson, der på forhånd var ventet med ængstelse, påpegerer chefstrateg i Nykredit Frederik Engholm.

Der var ifølge ham på forhånd konsensusforventninger om et 4-5 pct. stort fald i S&P 500-selskabernes indtjening.

- Men regnskaberne har været bedre end ventet, og den samlede indtjeningsvækst ligger i øjeblikket til en stigning på godt 2 pct., konstaterer Frederik Engholm, der samtidig understreger, at det er langt fra fjerde kvartals vækst på 13 pct. på årsbasis.

Han påpeger også, at godt 77 pct. af de foreløbige indtjeningsrapporteringer i indekset har været bedre end estimeret, hvilket i historisk kontekst er på den høje side.

- Vigtigt for det samlede resultat er især de positive overraskelser fra FAANG-selskaberne (Facebook, Amazon, Apple, Netflix og Google), der samlet udgør godt 10 pct. af den samlede indtjening i indekset.

Efter børstid tirsdag leverer selskaber som Electronic Arts, Lending Club, Martch Group, Papa John's. Sprint, Tripadvisor og Western Union regnskaber.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ambitiøst ædelstensfirma har kurs mod graven

Analyse: Powell sendte amerikanske aktier marginalt op - men der er absolut ingen garanti for, at stigningerne fortsætter i Europa torsdag morgen

Morgenbriefing: Traditionelt TV i frit fald, store it-firmaer taber omsætning til det offentlige

Mens du sov: Aktierne bliver sendt i vejret efter Fed-melding

Forskningschef: Vi kan hente 50 mia. kr., hvis folk i job arbejder mere

Bavarian Nordic påbegynder fase 3-forsøg med frysetørret koppevaccine

Asien: Bløde meldinger fra Fed sender markederne i grønt

Fed fastholder rente - men der er delte meninger om resten af 2019