Aktieåbning i USA: Atter plus efter to minusdage - Buffett sender Amazon op
Foto: Pascal Rossignol / Ritzau Scanpix
Penge Af
Hjulpet af en stærk arbejdsmarkedsrapport åbnede de amerikanske aktier fredag i fin form efter to dage med fald.

Det brede S&P 500-indeks stiger ved åbningen fredag 0,5 pct. Dow Jones-indekset stiger 0,6 pct., og teknologitunge Nasdaq stiger med 0,7 pct.

Amazon har fredag fået fokus, da investeringsguruen Warren Buffetts selskab Berkshire Hathaway for første gang har investeret i selskabet. Amazon stiger 2,2 pct. til 1900,82 dollar efter et fald torsdag på 0,6 pct.

- Jeg har været en fan og en idiot ved ikke at have købt før, siger Warren Buffett til CNBC

Facebook er ifølge Wall Street Journal ved at rekruttere snesevis af finansielle firmaer og onlineforhandlere, der skal hjælpe med at lancere et kryptovaluta-baseret betalingssystem for det sociale netværk.

Aktien stiger 1 pct. 194,27 dollar.

FIAT CHRYSLER HØJERE

Før børstid har blandt andet den italiensk-amerikanske bilproducent Fiat Chrysler leveret kvartalstal. Selskabet fik et ordinært overskud per aktie på 1,0 euro mod ventet 1,32 euro i årets første tre måneder. Det rapporterer Bloomberg.

Omsætningen skuffede også, da den blev 24,5 mia. euro mod ventet knap 27 mia. euro. I samme periode året før var omsætningen 25,7 mia. euro. Bilproducenten fastholder sine forventninger til årets resultat.

Aktien stiger 5 pct. til 15,80 dollar. Den første reaktion i Europa, hvor selskabet også er noteret, var et fald på 3 pct.

BURGERKÆDE BELØNNES FOR TAL

Den amerikanske fast food-kæde Shake Shack stiger fredag 2 pct. til 64,20 dollar efter at have leveret regnskabstal efter børstid torsdag. I den ordinære handel torsdag var aktien forinden steget med 3,1 pct. til et årsplus på knap 39 pct.

Den underliggende vækst overraskede positivt, og koncernen har opjusteret sine forventninger.

Amerikanske Beyond Meat, der producerer plantebaserede proteinholdige fødevarer til erstatning for kød, debuterede torsdag på børsen som en raket med en stigning på 163 pct., da kursen steg til 65,75 dollar mod den udbudte kurs på 25 dollar.

Det betød, at veganer-aktien faktisk kan notere sig for den bedste start på børsen i USA siden finanskrisen i 2008, skriver Bloomberg News. Fredag er stigningen mere moderat - 7 pct. - ved åbningen.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan møde Rasmus Hougaard og mange andre inspirerende og vidende personer indenfor ledelse til Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Her får du gode råd til at styrke dine egne lederevner. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Sværere at forhandle pris: "Vi skal helt tilbage til starten af 2007 for at finde afslag, der er lige så lave som i dag"

Bombeskader på saudisk oliegigant ser værre ud end ventet: Kan holde olieprisen oppe

Storaktionær sælger ud i Zalando: Aktien bankes ned med 9 pct

Speas nærmer sig afvikling - venter udlodning af 950 kr pr aktie

I dag begynder en sag i den britiske Højesteret med store konsekvenser for brexit: Skal parlamentet tilbage på arbejde?

Aktiestatus: Demant i bund på it-problemer mens Novo sendes i top

Swedbank erkender alvorlige brister i hvidvaskkontrol: "Visse brister fremstår stadig"

Chemometec-direktør om rekordregnskab: Vi gør alt for at jagte de rigtige kunder

Hollywood-leverandør rejser millioner hos Pandora-stiftere og robotmillionær: "Nu skal vi virkelig ud og indtage det globale marked"