Aktieluk i USA: Handelsnervøsitet ramte marked - Tesla mod strømmen
Foto: Spencer Platt / AFP / Ritzau Scanpix
Penge Af
Torsdag faldt aktierne for anden dag i træk. Det var dog med udsving, da markedet startede i plus efter opmuntrende nøgletal fra fremstillingssektoren, inden ny handelsnervøsitet blandede sig og sendte aktierne i minus.

Onsdag var aktierne også på vej mod rekord, da da den amerikanske centralbanks chef punkterede nogle investorers drøm om en snarlig rentesænkning og sendte markedet fra rekordniveau til et minus.

Det brede S&P 500-indeks faldt torsdag 0,2 pct., men var både i plus med 0,3 pct. og i minus med 0,8 pct. Dow Jones-indekset mistede 0,5 pct., og teknologitunge Nasdaq gik ned med 0,2 pct.

SVÆRE HANDELSFORHANDLINGER

Tidligt torsdag viste nøgletal, at de amerikanske fabriksordrer i april steg mere end ventet, og sammen med en mere positiv tolkning af onsdagens Federal Reserves rentemøde, herunder formand Jerome Powells efterfølgende bemærkninger, trods den skuffende cementering af bankens intention om ikke at sænke renten, skabte det en positiv stemning.

- Han talte også positivt om vækstudsigterne for Kina og Europa og sagde, at de finansielle betingelser er lempelige. Samlet lød han mere optimistisk end ventet, sagde Jim Reid, makrostrateg hos Deuthsche Bank, til The Wall Street Journal.

Den positive stemning blev dog vingeskudt af nye spekulationer omkring handelsforhandlingerne mellem Kina og USA, hvor frygten er, at de ikke skrider positivt frem, fordi der ikke er kommet nyt ud.

- Det er meget vagt og viser, at nogle meget svære spørgsmål stadig skal diskuteres, sagde Huo Jianguo, næstformand i tanketanken China Society for World Trade Organization Studies, til den kinesiske avis Global Times.

REGNSKABSTÆSK

Blandt de store selskaber var der altovervejende røde tal denne torsdag. Microsoft faldt 1,3 pct., Amazon mistede 0,6 pct., og Apple gik i minus med 0,7 pct.

Regnskaberne ruller i denne tid fortsat ind, og kemikæmpen Dowdupont, som er i færd med at blive splittet op i tre selvstændige virksomheder, blev straffet efter kvartalstallene med et minus på 7,1 pct., da topchefen Edward Breen flagede for udfordringer i Kina og flere nøgleområder.

Guidance fra den allerede selvstændige materialeforretning, Dow, skuffede desuden - med en halv til en milliard dollar under konsensus - og derfor faldt Dow, som blev skilt ud 1. april, med 6,1 pct.

Morgenmadsproducenten Kellogg fik også høvl for sine tal med et minus på 3,4 pct. Salget af morgenmadsprodukter bremsede igen i kvartalet op, og derfor nåede koncernen ikke analytikernes omsætningsmål. Kellogg er inden for morgenmadsforretningen ramt af, at forbrugerne i stigende grad spiser energibarer til morgenmad, eller indtager dagens første måltid hos restaurantkæder, som satser mere og mere på området.

Forsikringsselskabet Metlife gik dog den anden vej, efter koncernen kom med sine tal efter børslukningen onsdag. Kvartalstallene viste bedre indtjening end ventet, selv om de samlede indtægter lå under konsensus. Samlet blev koncernen belønnet med et plus på 3,7 pct. torsdag.

Omvendt gik det for forsikringskonkurrenten Prudential, som skuffede med sin bundlinje i første kvartal, ligesom de samlede indtægter var under forventningerne. Prudentials aktie faldt med 2,6 pct.

MILLIARDER - TIL TESLA OG QUALCOMM

Qualcomm svømmede mod strømmen, da tallene for andet kvartal var bedre end ventet. Selskabet løftede også sløret for, at Apple vil betale mellem 4,5 og 4,7 mia. dollar i et engangsbeløb i forbindelse med det patentforlig, de to koncerner indgik tidligere i april. Malurten i bægeret var guidance for tredje kvartal, som ifølge chipproducenten er ramt af svag efterspørgsel på smartphones i Kina. Aktien steg dog 0,9 pct.

Tesla fik torsdag også et løft på 4,0 pct. Selskabet har søgt myndighederne om tilladelse til en kapitaludvidelse, og elbilproducenten vil rejse 2,0 mia. dollar i ny kapital via aktiesalg og udstedelse af obligationer. Efter et underskud i første kvartal er diskussionen om selskabets kapitalbehov igen blusset op, og nye penge vil berolige investorerne.

/ritzau/FINANS

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Forsiden lige nu


Godsejere får kæmpe gevinst på cannabisaktie: "At det blev så mange gange pengene igen, det havde vi ikke regnet med"

Medier: Shah ikke den eneste i udbytteskandale

Brint-direktør starter igen nyt firma: Satser 48 mio kr

Ellemann-Jensen: Løkkes velfærdsløfte gælder ikke længere

Det skal huset koste i din landsdel: "I nogle kommuner er priserne nu så høje, at et afslag på 6 pct. nærmest svarer til en årsløn"

Flexelasing er blevet stuerent

Gode råd til at investere i ure: Bliv rigere med tiden

Medie: Ilse Jacobsen har taget ulovlige million-lån