USA: Markedet sænker forventningerne til lavere rente
Foto: Scanpix
Penge Af
Investorerne har onsdag i kølvandet af Federal Reserves rentemøde reduceret deres væddemål på en rentesænkning i slutningen af 2019 eller starten af 2020.

Handelen med fed funds futures indikerede onsdag aften en sandsynlighed for en rentesænkning til december på 25 basispoint på 54,3 pct., mens sandsynligheden for en lavere rente til januar 2020 er på 59,3 pct.

Det skal sammenlignes med de samme beregninger tirsdag, der ifølge data Bloomberg News viste en sandsynlighed for en lavere rente til december på 67,2 pct. og 71,8 pct. i januar 2020.

Fed funds futuren for januar lukkede onsdag i kurs 97,8, hvilket indikerer en rente på 2,20 pct. Tirsdag lukkede den i 97,825 svarende til en rente på 2,175 pct.

Det betyder, at markedet onsdag regner med en rente til januar, som vil være 17,5 basispoint lavere end den nuværende fed funds rate, som ligger i intervallet 2,25 til 2,50 pct. Tirsdag indikerede futuren en rente 20 basispoint lavere eller næsten en helt sænkning på 25 basispoint.

På onsdagens rentemøde fastholdt Federal Reserve sin toneangivende rente, men betonede som noget nyt en faldende inflation.

På det efterfølgende pressemøde fortalte Jerome Powell, chefen for Federal Reserve, ganske vist også, at kerneinflationen "uventet" faldt. Alligevel holdt han fast i, at banken ser inflationen i 2,0 pct. over tid, og at banken ligger meget fast på sit mål. Formanden kaldte for nyligt den lave inflation for "en af vor tids største udfordringer".

Jerome Powell konkluderede endelig, at styrekomiteen i banken ikke ser argumenter for en rentebevægelse - hverken op eller ned.

"Vi ser ikke en stærk sag for at bevæge os i hverken den ene eller anden retning."

Den bemærkning sendte markedsrenterne opad og skød en pil i hjertet på flere aktørers forventninger om en mulig rentesænkning fra Federal Reserves side.

"Markedet har i det store hele overbevist sig selv om, at Feds næste bevægelse ville være en sænkning og det snart. Det vil næsten med sikkerhed ikke ske," sagde Jeffery Elswick, rentechef hos Frost Investment Advisors, til Bloomberg News.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Analyse: Investorer får kun lidt hjælp fra Powell - Federal Reserve dybt splittet om fremtiden

Asien: Bløde meldinger fra Fed sender markederne i grønt

Morgenbriefing: Traditionelt TV i frit fald, store it-firmaer taber omsætning til det offentlige

Fed fastholder rente - men der er delte meninger om resten af 2019

Morten Østergaard: Man løber ikke om hjørner med os

Analytikere forventer snarlige rentenedsættelser efter nyt fra Fed

Bavarian Nordic påbegynder fase 3-forsøg med frysetørret koppevaccine

Ophidset Olsen Dyhr skoser udeblivende Østergaard: "Jeg er dybt forundret"