Aktieluk i Europa: Plus til C25 var ikke nok i tyndt besat 1. maj-marked
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix
Penge Af
De europæiske aktier faldt samlet set onsdag, hvor der kun var deltagelse af danske og britiske selskaber, fordi der var lukkedag grundet arbejdernes internationale kampdag på de resterende markeder.

FTSE 100-indekset i London startede ellers dagen i grønt, men endte med et fald på 0,5 pct. Dermed var et plus på 0,3 pct. til C25-indekset i København ikke nok til at hive Stoxx 600-indekset op, og det fælleseuropæiske indeks faldt med 0,1 pct.

Ligesom tilfældet var herhjemme, var det også regnskaber, der stod bag de største udsving på det britiske marked onsdag.

Blandt andet steg supermarkedskæden Sainsbury's med 4 pct. til 231,50 pence, efter at selskabet satte tal på sit regnskabsår 2018/19.

Det bød på et lidt højere justeret overskud før skat end ventet, og samtidig kunne selskabet afsløre, at det vil skære sin gæld med mindst 600 mio. pund over de kommende tre år efter afvisningen af selskabets køb af Asda fra de britiske konkurrencemyndigheder.

Resultatet før skat blev i 2018/19 på 635 mio. pund mod ventet 626,8 mio. pund blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Herhjemme slap Ørsted bedst fra onsdagens hav af regnskaber, mens GN, Sydbank og Ambu indtog bunden af C25-indekset efter deres regnskaber for første kvartal.

Blandt de britiske papirer faldt fastfood-portalen Just Eat med 3 pct. til 678,20 pence efter en nedslående analyse fra amerikanske JPMorgan.

/ritzau/FINANS

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Usikre lån hitter stadig i storbyerne: "Hvis renten stiger, er det et problem"

I 1979 var inflationen 15 pct - men så blev Paul Volcker centralbankchef

Citi sætter tocifret afkastestimat på britiske aktier, men advarer om at jage dem

Bestyrelsesforkvinde: "Kom så Danmark. Kvinder kan godt lede en bank"

Lars Tvede: Iværksættermantraet "move fast and break things" duer vist ikke for biler. Men alligevel vil bilmarkedet snart udvikle sig vildt

Ugen der kommer: Skæbneuge for advokat sigtet for skattefusk for trecifret millionbeløb

Hvert kvartal kører Jakob Riis 12 timer med ambulancefolkene for at sikre, at topledelsens beslutninger matcher Falck-medarbejderne i frontlinjen

Peugeot 504 Coupé V6: "Man føler næsten, man er med i en gammel fransk film"

Liv, håb og krydderier