Penge Af
Nordea har det slemt og Danske Bank har det endnu værre tirsdag middag, efter at begge banker har leveret skuffende regnskaber for første kvartal.

Gode meldinger fra DSV trækker til gengæld markedet i den modsatte retning, og medvirker til at C25-indekset blot falder 0,1 pct. til 1156,04.

MODVIND TIL BANKERNE

Det sker på trods af, at banksektoren generelt er i vanskeligheder.

Danske Bank falder med over 8 pct. til 119,85 kr., og nedturen smitter af på Sydbank og Jyske Bank, der ligger henholdsvis 1 pct. og 2,4 pct. lavere i 143,60 kr. og 270,80 kr.

  Danske Bank har haft en svært start på året, og det får banken til at sænke forventningerne til hele 2019. I regnskabet for første kvartal fremgår det, at banken fortsat venter et overskud efter skat på 14-16 mia. kr. i 2019. Men det er nu inklusive de 1,3 mia. kr., som banken venter at få ind på salget af aktieposten i Danica Pension i Sverige.

- Der er ikke så mange poster i resultatopgørelsen, der overrasker positivt. Det gør så, at Danske Banks bundlinje lander noget under forventningerne, og det resulterer også i, at Danske Bank underliggende nedjusterer forventningerne, siger Sydbank-analytiker Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

Han er også lidt skuffet over Nordeas regnskab, men her er der trods alt flere poster, som lever op til markedets forventninger. Det afspejler sig også i kursfaldet, der er mindre end halvt så stort som Danske Banks nedtur. Nordea falder 3 pct. til 53,16 kr.

- På indtægtssiden skuffer netto renteindtægterne. I den historie er det dog positivt, at der er et bedre volumenmomentum med bedre vækst i udlånet, end jeg havde regnet med. Men når det er sagt, har Nordea stadig udfordringer på toplinjen drevet af pres på rentemarginalen, siger Mikkel Emil Jensen.

Aktie: Danske Bank


MILLIARDER TIL DSV-AKTIONÆRERNE

Straks sværere er det at finde mangler hos DSV, der stiger 6,1 pct. til 623 kr. Transportkoncernen kom ud af kvartalet med et driftsresultat før særlige poster på 1454 mio. kr. Aktieanalytikerne havde ifølge DSV egne estimater ventet et overskud på 1326 mio. kr. i kvartalet.

  - Der var lidt lave forventninger, men det hamrer DSV lige igennem. Vi får endnu en gang et regnskab, hvor ledelsen eksekverer under lidt udfordrende markedsforhold, og det er svært overhovedet at finde et hår i suppen, siger analytiker i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen.

DSV har desuden et aktietilbagekøbsprogram på 3,5 mia. kr. med til aktionærerne, der må leve med, at forventninger til 2019 er suspenderet, indtil opkøbet af den schweiziske konkurrent Panalpina er faldet på plads.Aktie: DSV


NOVO OG SAS SÆNKET

Fra børshusene er der kommet sænkede anbefalinger af Novo Nordisk og SAS, mens Pandora har fået skåret et kursmål.

For Novos vedkommende er det Pareto Securities, der sænker anbefalingen til "hold" fra "køb". Desuden er kursmålet trimmet til 345 kr. fra 360 kr., fremgår det af en analyse. Novo-aktien falder med 0,7 pct. til 329,70 kr.

SAS, der må se piloterne strejke på femte dag, er blevet skåret af DNB til "hold" fra "køb". Flyselskabets aktie falder 2 pct. til 12,45 kr. oven i minusser mandag og fredag på 2,5 pct. og 4,6 pct.

Pandora har fået sænket kursmålet til 310 kr. fra 365 kr. af Danske Bank. Smykkeaktien falder 1,3 pct. til 281,80 kr.

For Ørsted har tirsdagen budt på et plus på 0,4 pct. til 506,80 kr. Energiselskabet har fået de nødvendige godkendelser i Taiwan og har besluttet at opføre to havmølleparker i Taiwan på samlet 900 MW. Parkerne vil blive opført i 2021 og 2022.

Aktie: Novo Nordisk B

 GOD START FOR ÖSSUR

Blandt sidepapirerne stiger Össur med 4,4 pct. til 36,75 kr.

Det islandske medicoselskab Össur kom ud af første kvartal med en vækst i omsætningen på 19 pct. i lokale valutaer til 160 mio. dollar, og den organiske vækst er beregnet til 8 pct.

Driftsoverskuddet på EBITDA-niveau steg 51 pct. til 30 mio. dollar.

Össur fastholder forventningerne til 2019 om en organisk omsætningsvækst på 4-5 pct. og en EBITDA-margin før særlige poster på 23 pct.

It-koncernen Columbus, der også fastholder forventningerne efter første kvartal, stiger 0,5 pct. til 12,64 kr.

Aktie: Össur hf.


/ritzau/FINANS

Tænk hvis der fandtes en radioavis for erhvervslivet?
Det gør der heldigvis. Den hedder Børsen Morgenbriefing.

Børsen Morgenbriefing er en daglig podcast, der giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På syv minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang og en opdatering på aktiemarkederne.

Lyt her eller abonnér på Børsen Morgenbriefing i din favorit podcast-app.Abonnér på podcasten her:

   

Guide: Så let er det at lytte til Børsen Morgenbriefing på telefonen:


Gå ind i din podcast-app og søg på Børsen Morgenbriefing. Se hvordan i videoen herunder:Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerNye trends ændrer måden vi rejser på

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Steen Bocian: Topmøde i Davos handlede om klima, klima, klima og Trump

Nyt it-system skaber lønkaos for 24.000 ansatte i forsvaret: "Det er et kæmpe problem"

Udforsk de bedste vandhuller i Sydamerikas fodboldglade by

Medie: Saudiarabisk fond kan være på vej til at købe fodboldklub i Premier League

Medie: Efter brexit vil verdens største banker have 34,5 mia. kr i rabat – om året

Mænd, sved og tårer: Nyhedschefens dagbog fra digtialt detox-retreat i Jordans ørken

Overlæge maner til virusro: Ingen smittespredning i andre lande

Hongkong aflyser nytårsfejringer under alvorligt virusudbrud: Det er en nødsituation