Penge Af
Renterne starter en smule højere på det danske obligationsmarked mandag, hvor investorerne særligt vil have blikket rettet mod nyt om den økonomiske tillid i eurozonen og udviklingen i den amerikanske inflation.

Mandag starter renten knap 1 basispoint højere i 0,08 pct. Fredag faldt renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation knap 1 basispoint til 0,07 pct., og der var også rentefald i USA.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt nemlig med 3 basispoint til 2,50 pct. fredag, og dermed flyttede renten sig ikke fra det niveau, den lå på, da de danske handlere gik på weekend.

TILLIDSTAL KAN VISE VEJEN FOR ECB

I løbet af formiddagen offentliggøres apriltallene for tilliden i eurozonen, og her kan investorerne både få et indblik i udviklingen i den økonomiske tillid, industritilliden, servicetilliden og forbrugertilliden.

Den samlede økonomiske tillidsindikator for eurozonen ventes i april at vise et fald til 105,0 fra 105,5 måneden før, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

- De europæiske PMI-indeks antyder, at Economic Sentiment vil aftage for 10. måned i træk. Det vil indikere, at væksttempoet fortsat er moderat. Fortsætter væksttempoet med at være sløjt frem mod Den Europæiske Centralbanks (ECB's) rentemøde i juni, vil ECB efter alt at dømme lempe pengepolitikken.

- Det kan ske ved at gøre de nye lån til de europæiske banker mere gunstige i form af lavere rente. Det kan også ske ved, at ECB indfører differentierede indlånsrenter, så noget af bankernes indskud i ECB fritages for negativ rente, vurderer Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker hos Sydbank, i en kommentar.

NYE USA-TAL I FOKUS EFTER SKUFFELSE FREDAG

Fra USA kommer der mandag eftermiddag nye nøgletal for privatforbruget og den amerikanske inflation - målt ved PCE-kerneprisdeflatoren, som er den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål.

De to tal vil særligt løbe med opmærksomheden mandag, efter at nøgletal fredag i sidste uge vidnede om både et sløvere privatforbrug og en svagere inflation end ventet i årets første kvartal.

Til gengæld overraskede væksten i USA i første kvartal, hvor bruttonationalproduktet, BNP, voksede med 3,2 pct. sammenlignet med fjerde kvartal sidste år i annualiserede tal. Det viste den foreløbige opgørelse fredag eftermiddag.

Det amerikanske privatforbrug ventes at vise en vækst på 0,7 pct. i marts, mens PCE-kerneprisdeflatoren ses ramme 1,6 pct. på årsbasis. Tallene for februar offentliggøres også samtidig mandag, efter at de blev udskudt som følge af den delvise nedlukning af den offentlige sektor i USA i starten af året.

/ritzau/FINANSAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


Ambitiøst ædelstensfirma har kurs mod graven

Aktiechef: Rentenedsættelser vil understøtte aktierne - men bankerne vil blive ramt

Analyse: Investorer får kun lidt hjælp fra Powell - Federal Reserve dybt splittet om fremtiden

Morgenbriefing: Traditionelt TV i frit fald, store it-firmaer taber omsætning til det offentlige

Mens du sov: Aktierne bliver sendt i vejret efter Fed-melding

Forskningschef: Vi kan hente 50 mia. kr., hvis folk i job arbejder mere

Bavarian Nordic påbegynder fase 3-forsøg med frysetørret koppevaccine

Investor Live: Rentemelding styrer markederne i grønt